Nutit do kroužku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
542
10.11.15 14:42

Nutit do krouzku?

Ahoj, muj 4lety syn uz od zari ‚stavkuje‘ a odmita chodit do krouzku. Uz od miminka chodil do plavani, od 3 let krasne plaval sam, ale letos se mu tam najednou prestalo libit, I kdyz instruktorka zustala stejna. Tak musel dochodit kurz a od listopadu jsem ho uz neprihlasila. K tomu od zari chodi do juda, ktere se vybral. Ze zacatku ok, ale dnes vubec nechtel jit. Nevim, co s tim. Na jednu stranu je jeste maly a krouzky maji byt zabava, na druhou stranu ale nechci, aby cele dny nic nedelal. Ze skolky chodi po obede a v zime toho odpoledne uz venku moc nepobudeme a doma se mi pak nudi.
Jaky mate nazor, nutit, nebo nechat byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.11.15 14:44

@Vendy31 jsou mu 4, nech ho dýchat :think: nikdy jsem nenutila, akorát se to dítě zatvrdí - toť můj názor a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.11.15 14:49

Nechala bych ho, je malinkej, zkusila bych to znovu v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
10.11.15 14:49

Já jsem pro trochu toho nucení, v rozumné míře. Moje děti také musím nutit do kroužků a aktivit a nechce se jim, ale potom jsou rádi, že tam byli. Klasika :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.11.15 14:52

Krouzkova manie :lol:
Ne, nenutila bych dite do krouzku, kdyz tam nechce. U takovyho prtete bych si odpustila i vychovne „kdyz sis to vybral, tak to dochodis“, to bych udelala az tak od skolaka.
Tak ho nech dve odpoledne v tydnu ve skolce do odpoledne, bude si hrat s detmi a doma mu budou jeho hracky vzacnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
10.11.15 14:53

Nenutit! Ted jsme se učili v pedagogické diagnostice, děti, které jsou nuceny do kroužků a nemají volné dětství se stávají agresivními, uzavřenými, dělají naschvály ( v pozdějším věku) a taky se u nich mohou vyskytnout různé vady.. ve 4 letech už vůbec nenutit. jsou malí, mají si navlíkat korálky, hrát si s legem a celkově rozvíjet motoriku než se přetahovat v kroužcích. Samozřejmě se školákama je to pak jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.11.15 14:59

@Vendy31 kdyz uz umi plavat, nenutila bych. sport dela (judo je skvele, bohuzl muj na nej nechce). Ja nutim plavani, protoze povazuji za zasadni umet plavat a az se nauci, bude si moci vybrat sport podle sebe. Rozhodne ale bude delat jeden sport. Pokud chces, aby se rozvijel, urcite najdete spoustu zajmovych krouzku, dej mu vybrat. Ja uz jich mam vyhledanych tolik, ze bych potrebovala dvacetidenni tyden, kdyby ho na vsechno vzali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.11.15 14:59

@Vendy31 Kdybys napsala, že stavkuje 7-8 létě dítě, napsala bych ti, ať trochu nutis, když už si kroužek vybralo. Ale čtyřletého bych nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
10.11.15 15:00

Jinak tedy jsem pro mirne nuceni, protoze treba moje deti by nejradeji travily cas u televize, nebo vzajemnymi rvackami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.11.15 15:05

A na kolik kroužků chodíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.15 15:10

Nenutit!! Povinností si uzije ještě dost, je malej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.11.15 15:26
@Vendy31 píše:
Ahoj, muj 4lety syn uz od zari ‚stavkuje‘ a odmita chodit do krouzku. Uz od miminka chodil do plavani, od 3 let krasne plaval sam, ale letos se mu tam najednou prestalo libit, I kdyz instruktorka zustala stejna. Tak musel dochodit kurz a od listopadu jsem ho uz neprihlasila. K tomu od zari chodi do juda, ktere se vybral. Ze zacatku ok, ale dnes vubec nechtel jit. Nevim, co s tim. Na jednu stranu je jeste maly a krouzky maji byt zabava, na druhou stranu ale nechci, aby cele dny nic nedelal. Ze skolky chodi po obede a v zime toho odpoledne uz venku moc nepobudeme a doma se mi pak nudi.
Jaky mate nazor, nutit, nebo nechat byt?

poradila bych se s instruktorkou plavání jestli tyto „záseky“ nejsou u těch čtyřletých dětí běžné, jakou má zkušenost..ono to může být momentální fáze, taky se s ní poraď jestli se třeba něco nestalo - (někdo malýmu nacákal do očí třeba)
Co se juda týká - totéž poradila bych se s trenérem než bych něco podnikla, já nejsem pro nucení dětí do něčeho násilím, ale ani pro úplné vyhovění - nechceš tak nechoď to pak k ničemu nevede.. nicméně jako čtyřletý má asi ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.11.15 15:27
@dalimil píše:
Já jsem pro trochu toho nucení, v rozumné míře. Moje děti také musím nutit do kroužků a aktivit a nechce se jim, ale potom jsou rádi, že tam byli. Klasika :D

já jsem taky pr „nutit“ ale čtyřletý je ještě malinkatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
10.11.15 15:32

@Noisette chodit/nutit do krouzku a nemit volne detsvi jsou dve ruzne veci. ja mela taky hromadu krouzku od malicka ale vikendy jsem mela na hrani s kamarady a to jsem litala zima nezima, dest nedest venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
10.11.15 15:37

Vždyť je to ještě malé dítě, proč nutit do kroužků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie