Počůrávání 4,5leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
9.11.15 19:06

počůrávání 4,5leté dítě

Zdravím,

mám 4,5letou dceru. Ve svých 3,6 letech nastoupila do školky, první 3-4měsíce probíhaly v pořádku. Pak si jí ovšem začal chlapeček ubližovat, nechtěla chodit do školky a začala se z toho přičůravat občas. Učitelka o ničem a všechno je prý v pohodě. Když jí řeknou ať si dojde na záchod, prý nechce. Navíc prý mají na starost víc dětí a nemůžou jí to furt připomínat, je už dost velká. Trvá to již rok. A už se přičůrává i doma. :,(

Zánět nemá, byli sme u dr. „Jen“ nějaké bakterie, pijeme Urinal/Uroval i brusinkový čaj a baštíme probiotika. Na UTZ ledviny/močák/cesty nález normální.

Zkoušela jsem odměny/zákazy/tresty nic nefunguje, nepomáhá.

Jsem zoufalá!!! :,( :,( :,(

Prosím nějaké rady/zkušenosti.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
9.11.15 19:08

A ten chlapecek je tam stale?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.11.15 19:13

A „neblokuje“ jí někdo z dětí ten záchod? Třeba jí někdo něco řekl/udělal na tom záchodě…posmíval se jí…že jí kouká zadeček apod. Mohl to být ten kluk i někdo jiný…a ona má teď BLOK z „veřejného“ čůrání…poptej se jí i na tohle, jestli jí nezačalo vadit, že musí čůrat „veřejně“…a tím pádem TO zadržuje a učůrne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
9.11.15 19:20

A nepospíchají na ní učitelky? Nehoní jí větou typu dělej vyčůrej se pak tě nepustíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.11.15 19:21

Tohle bude mít psychickou příčinu. Zkusila bych od malý vyzjistit, jestli jí tam pořád někdo něco nedělá, jak navrhují holky. Bohužel to může být i jen následek toho jak jí ubližoval ten chlapeček. A ona se pořád bojí, pak je lepší to probrat i s psychologem.
Jinak u mojí dcery pomohlo si toho nevšímat. Dělat, že se nic neděje a když bylo sucho tak odměnit. Hlavně netrestat. Schválně to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
9.11.15 19:22

A co ten chlapeček, je tam pořád a pořád si stěžuje na ubližování? Pokud ano, chtělo by to znovu hodit řeč s učitelkami na tenhle problém, protože jestli to je psychické, tak velká nevelká, může se to zhoršovat.
Chtělo by to z ní dostat, co se jí honí v hlavě. Náš malej taky občas nechá na slipech mokrý kroužek - protože se prostě tak zabere do hry, že nedoběhne…nemůže to být i toto? Že se jí to stane „zapomenutím“ a stydí/bojí se to přiznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.11.15 19:29

Jojo, je tam stále. ubližuje ostatním dětem, minulý týden propíchnul jedné holčičce ruku pastelkou 8o

když se jí na cokoli kolem čůrání zeptám, řekne řekne že neví

jestli se něco stalo ve školce netuším, ale nejspíš jo, jinak by s nepřičůravala…

nechce tam chodit na velkou, vždy když přijdu odpoledne, jdeme na záchod (na můj příkaz), už je přičůrlá a chce se jí kakat. né, teda pokaždé… prostě tam nechce chodit na záchod. při tom mají nové krásné opravené. :palec:

stydlivá není, normálka se převlíká, i venku vyšpulí prcinu a nevadí jí, když někdo kouká…

nevím, jak jí mám přinutit, odblokovat,…

jak už jsem psala, fakt zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.11.15 19:35

Ono je taky problém, že se musí dovolovat, jestli můžou jít na záchod :pocitac:

a jelikož je naše malá takový „trdlo“, tak když si učitelka s někým hraje, nebo tam není, tak to prostě pustí do kalhotek…

nevšímat si toho, nám moc nepomohlo, spíš se to zhoršilo, počůrala se durch…i několikrát denně

i přes několikatero převlíkání má opruzeniny. a když je v tom celý den ve školce a chodí ven, tak i „tuberácký“ kašel a rýmu.

teď na zimu se z toho asi zblázním… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
9.11.15 19:38
@mischule79 píše: Ono je taky problém, že se musí dovolovat, jestli můžou jít na záchod :pocitac:a jelikož je naše malá takový „trdlo“, tak když si učitelka s někým hraje, nebo tam není, tak to prostě pustí do kalhotek…

nevšímat si toho, nám moc nepomohlo, spíš se to zhoršilo, počůrala se durch…i několikrát denně

i přes několikatero převlíkání má opruzeniny. a když je v tom celý den ve školce a chodí ven, tak i „tuberácký“ kašel a rýmu.

tak to je velký problém, že se musí dovolovat, to bylo za nás doufala jsem, že už to neplatí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.11.15 19:45
@mischule79 píše:
Ono je taky problém, že se musí dovolovat, jestli můžou jít na záchod :pocitac:

a jelikož je naše malá takový „trdlo“, tak když si učitelka s někým hraje, nebo tam není, tak to prostě pustí do kalhotek…

Dovolit…??? Snad jen oznámit, ne? Že to chce učitelka vědět, chápu…musí mít o dětech přehled…i když, my máme WC v rámci třídy (vchod na záchod) takže děti chodí i bez upozornění…prostě vyběhnou na WC…a pak se vrátí do třídy. Volají jen, když mě potřebují (utřít atd.) Máte záchody na chodbě (mimo třídu) nebo ve třídě??? Pokud mimo třídu, chápu, že to učitelka potřebuje vědět…nemůžou děti běhat ze třídy na chodbu jen tak…
Tady to fakt vidím na ten blok ohledně WC ve školce…že jí tam někdo něco řekl, udělal…mohla to i vytěsnit z hlavy, už neví…ale podvědomě tam prostě nepůjde.
Chce to řešit s učitelkou…je to jen o ochotě udělat něco navíc, no…není její povinností doprovázet dítě na WC…nebo mu zajistit, aby tam bylo dítě samo. A samozřejmě netuším, jestli by TO pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
9.11.15 19:47

@ka2ka Z pohledu učitelky - uč. musí mít přehled, kde které dítě je. Mohla by se věnovat nějakému dítěti, 2 další by bez oznámení odešly na záchod, tam se poperou a bude malér. Pokud se nejedná o nic akutního, tak při ind. chození na WC smí z bezpečnostních důvodů třídu opustit vždy jen jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.11.15 19:50
@sloninka píše:
@ka2ka Z pohledu učitelky - uč. musí mít přehled, kde které dítě je. Mohla by se věnovat nějakému dítěti, 2 další by bez oznámení odešly na záchod, tam se poperou a bude malér. Pokud se nejedná o nic akutního,tak při ind. chození na WC smí z bezpečnostních důvodů třídu opustit vždy jen jedno dítě.

A to je napsáno KDE? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
9.11.15 19:51

@sloninka jak napsala @SIMONA1234 je rozdíl mezi dovolit a oznámit, pokud se musí dovolovat, mohla učitelka říct ted ne půjdeš za deset minut a problém je na světě pokud je holčička trochu víc citlivější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
9.11.15 19:56

@SIMONA1234 Já netvrdím, že je to někde napsáno. Řada učitelek, které znám se tím řídí, přece je logické, že nepustím víc dětí najednou z očí. Totéž v ZŠ - z bezpečnostních důvodů může v hodině na záchod vždy jen 1 dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
9.11.15 20:00
@sloninka píše:
@SIMONA1234 Já netvrdím, že je to někde napsáno. Řada učitelek, které znám se tím řídí, přece je logické, že nepustím víc dětí najednou z očí. Totéž v ZŠ - z bezpečnostních důvodů může v hodině na záchod vždy jen 1 dítě.

a tohle je přesně to co si myslím, že se malé přihodilo, chtěla na wc učitelka řekla ted ne a malá se zablokovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí