Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji se jen vykřičet a vypovídat!!!
Šla jsem spolu se svým tříletým synem pro dceru do školky. Hned po příchodu do šatny mi oznámil, že asi bude kakat. Úsměvná situace. Ovšem do té doby, než mi učitelka oznámila, že syn na toaletu nesmí, jelikož není školkové dítě. Chápu, že školka nejsou veřejné záchodky, ale tohle mě dostalo. Nakonec teda polevila, ale hlava mi to nebere
Prý na toalety nesmí ani rodiče. No, tak dospělý člověk vydrží hodně a nikdo se rozhodně nehrne na cizí wc. Ale když je to akutní? Vzhledem k tomu, že za celé tři roky, co do školky docházím dceru vyzvedávat nikdo nikdy z rodičů ani dětí (neškolkových) na wc nešel. Copak je i na tohle nějaká vyhláška? ![]()
@puzzlinka mozna na to ma ucitelka narok (co kdyby mel uplavici, vzdyt pro nej nemas potvrzeni od lekare, ze je zdrav), ale je to na hlavu padle. Ja jsem v nasi MS na WC uz byla ![]()
@puzzlinka Ze strany hygieny nebo donesení nějaké nemoci se to dá pochopit, ale jako rodič ne - přece normální člověk nenechá dítě se pokakat… navíc tvoje šklkové dítě může mít stejného bacila jako tvoje neškolkové, když jsou sourozenci, že?
a když je zdravé to první, tak asi i to druhé, ale to je jedno, je to stejně nesmysl a učitelka by měla mít rozum…
![]()
u nás právě učitelka mladšího sourozence - i když tam jen se mnou chodí pro staršího - normálně poslala na záchod, ať si to zkusí atd. - že už brzy bude taky chodit do školky atd.
Jako tehotna jsem ve skolce chodila na malou pravidelne a nikdy se nad tim nikdo nepozastavil…
Asi bys měla dodat potvrzení o bezinfekčnosti. Nebo že byste jim nad rámec plýtvali splachovací vodou?
nevím, nikdy jsem to ještě nemusela řešit, ale počítám, že v obou školkách, kam moje děti chodí, by sourozence na záchod pustili bez problémů ![]()
U nás je pro dospělé a neškolkové děti záchod zvlášť (vstup z chodby), takže mě nikdy ani nenapadlo, že v jiných školkách mají záchod jen jeden. ![]()
Syn chodí ve školce často na wc, když jdem pro staršího, já už také byla(když jsem byla těhotná, chodila jsem snad pokaždé:))
Nas ve skolce vzdy pustili. Ale hodne jsem to omezovala, neskolkovi sourozenci tehdy po tech malych zachudkach fakt touzili a byli by tam chodili denne, tudiz diteti museli lezt oci z dulku, abych poprosila a moznost tam dojit, jinak jsem deti rychle vyhnala ven a vyridili jsme to na trave a pri velke potrebe s pomoci pytlicku a kose.
@Pudloslava píše:
@puzzlinka mozna na to ma ucitelka narok (co kdyby mel uplavici, vzdyt pro nej nemas potvrzeni od lekare, ze je zdrav), ale je to na hlavu padle. Ja jsem v nasi MS na WC uz byla
Mezi námi děvčaty, u nás ve školce jsou záchodky šílené, takže aby tam syn šel, to musí být opravdu krajní mez. Natož abych šla já, to si radši vyvalím bok. ![]()
@Yaya2 píše:Školka na vesnici pro 22 dětí
U nás je pro dospělé a neškolkové děti záchod zvlášť (vstup z chodby), takže mě nikdy ani nenapadlo, že v jiných školkách mají záchod jen jeden.
@3HE píše:
@puzzlinka Ze strany hygieny nebo donesení nějaké nemoci se to dá pochopit, ale jako rodič ne - přece normální člověk nenechá dítě se pokakat… navíc tvoje šklkové dítě může mít stejného bacila jako tvoje neškolkové, když jsou sourozenci, že?a když je zdravé to první, tak asi i to druhé, ale to je jedno, je to stejně nesmysl a učitelka by měla mít rozum…
![]()
![]()
![]()
u nás právě učitelka mladšího sourozence - i když tam jen se mnou chodí pro staršího - normálně poslala na záchod, ať si to zkusí atd. - že už brzy bude taky chodit do školky atd.
Syn tam za dva měsíce taky nastupuje…
Je to o přístupu. Máme celkově se školkou kapánek problémy, takže asi proto. ![]()
@puzzlinka píše:
Syn tam za dva měsíce taky nastupuje…Je to o přístupu. Máme celkově se školkou kapánek problémy, takže asi proto.
no tak to bych viděla spíše jako naschvál. Zda má učitelka zastání v nějakém nařízením nevím. Ale pokud tam máte kapánek problém, že by Ti dělaly naschvály, tak to musí být super, mít tam dvě děti. ![]()
U nás mají extra mimo třídy na chodbě WC pro návštěvy a rodiče. Ano je to jakási přiblbá vyhláška hygieny školkový záchod= školkové dítě. Než byl tento sólo záchod, pouštěli nás učitelky na ten svůj, když byla např. besídka, akce pro rodiče apod.
U nás je taky zvláštní záchod pro návštěvy na chodbě. Na malý školkový bych já teda nešla, je tam několik malých záchůdků v místnosti, nijak neoddělených
. Ale učitelky určitě musí mít i svůj, velký, zavírací. Pochybuju, že by chodily na ty malé
.
Směju se, ale vtipný to teda fakt není…my jsme nově postavená školka, výhodou je mimo jiné, že v šatně je WC pro „návštěvy“, rodiče i děti…ať už se jedná o sourozence nebo se jen našim dětech chce na WC, když jsme zrovna v šatně a oblékáme se na vycházku…umývárku a záchody pro naše děti máme jinak ve třídě, tedy vchod na WC je ve třídě… ![]()
V minulé (fakt staré školce) byl na chodbě záchod učitelek, chodili na něj samozřejmě i rodiče, sourozenci…dokonce tam mohly i malé, školkové děti, kterým vadilo čůrat mezi ostatními dětmi, styděly se…tak je učitelka poslala a „učitelský záchod“…bez problému. Hygiena by nám asi napařila pořádnou výtku, možná i pokutu…malé děti (školkové) mají mít svůj oddělený záchod…ale mám je nechat počůrat, když se stydí čůrat před dalšími 10 dětmi?
![]()