Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Tak mě to teda vadí . Kor v chripkovem období..
Hele, bez urážky, školky byly, jsou a budou semeniste bacilu. Myslím, že lehce vystřízlivís, až ti jednoho dne přinese dítě roupy, vši, angínu, neštovice, zánět průdušek, střevní virózu atd. Ve školce naprosto běžné věci, se kterýma se bohužel potká valná většina dětí a rodičů. Vem si, učitelka nemůže být všude. Nějaký dítě si utře nudli rukávem a v tu chvíli to tvé dítě má.
@Tichošlápek píše:
Jestli nebude problém spis v tom, ze to vnimas přehnaně. Také si ruce po příchodu myji jen pokud je v domácnosti miminko.
Nejsem , nechám běžné lítat své dítě v louzich.. hrát si venku aniž bych za ním litala s ubrousky.. Ale prostě přijde mi, že když někam přijdu, tak je samozřejmé si umýt ruce..
@Anonymní píše:
Já si ale myslím že by to měla být samozřejmost.. Tak oni přijímají děti v určitém čase a ruce si jdou umýt před svačinou
Upřímně, já nevidím důvod, proč by si měly mýt po příchodu ruce, když půlka jich jde z domu pěšky a druhá se veze autem… Jo, možná v Praze po jízdě MHD, ale jinak mi to přijde přehnané.
@Kaileee píše:
a ty se umyješ než vejdeš do té třídy? nebo odkdy je ta hranice že se mám umýt? ty sáhneš na kliku špinavou rukou nebo už čistou?
@MartinaIrena píše:
Hele, bez urážky, školky byly, jsou a budou semeniste bacilu. Myslím, že lehce vystřízlivís, až ti jednoho dne přinese dítě roupy, vši, angínu, neštovice, zánět průdušek, střevní virózu atd. Ve školce naprosto běžné věci, se kterýma se bohužel potká valná většina dětí a rodičů. Vem si, učitelka nemůže být všude. Nějaký dítě si utře nudli rukávem a v tu chvíli to tvé dítě má.
Jestli rodič dává do školky dítě s rymou tak je to smutné - a pak nemají být všichni marod. A dcera už mi půlku těch nemocí přitáhla. Ale kupříkladu - žloutenka se přenáší špinavýma rukama
No, neviděla jsem žádné dítě že by si po příchodu do školky mylo ruce, rodič ho vypustí ze šatny a dítě si jde rovnou do třídy hrát. Ruce si myjí před jídlem, po použití wc atd. Když přijdu někam na návštěvu, tak si taky nemyju hned ruce, to je trochu přehnaný ne?
@Anonymní píše:
Jestli rodič dává do školky dítě s rymou tak je to smutné - a pak nemají být všichni marod. A dcera už mi půlku těch nemocí přitáhla. Ale kupříkladu - žloutenka se přenáší špinavýma rukama
No, ale proti té zas nepomůže to klasické ošplouchnutí pod kohoutkem… Ono je to vůbec zbytečné, protože se tím stejně nic neumeje, na to aby to mělo efekt se musí ruce mýt hodně pečlivě a toho ty děti nejsou schopné.
@Anonymní píše:
A ty si desinfikujes ruce, než sáhneš na kliku školy, třídy? U nás ve školce děti občas pro něco běhaly do šatny, takže sahaly na kliku na kterou sahají i rodiče.
@Anonymní píše:
No, neviděla jsem žádné dítě že by si po příchodu do školky mylo ruce, rodič ho vypustí ze šatny a dítě si jde rovnou do třídy hrát. Ruce si myjí před jídlem, po použití wc atd. Když přijdu někam na návštěvu, tak si taky nemyju hned ruce, to je trochu přehnaný ne?
Pardon, ale přijít k nám na návštěvu někdo, kdo by si neumyl ruce tak ho slušně požádam jestli by si mohl umýt ruce.
@Anonymní píše:
Pardon, ale přijít k nám na návštěvu někdo, kdo by si neumyl ruce tak ho slušně požádam jestli by si mohl umýt ruce.
já myslím, že k tobě moc návštěv nechodí, nebo jo?
@Anonymní píše:
No a jak vidíš, tak jsi tu jediná.
@j.a.n.i1 píše:
No, ale proti té zas nepomůže to klasické ošplouchnutí pod kohoutkem… Ono je to vůbec zbytečné, protože se tím stejně nic neumeje, na to aby to mělo efekt se musí ruce mýt hodně pečlivě a toho ty děti nejsou schopné.
Takhle si čistíš zuby když stejně za 70 let umřeš?
@Kaileee píše:
já myslím, že k tobě moc návštěv nechodí, nebo jo?
Chodí ![]()
@Anonymní píše:
Jako že návštěvu ženeš do koupelny? To snad ne ![]()