Dcera pět let - spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7276
3.11.15 08:53

Dcera pět let-spánek

Zdravím maminky :kytka:

chci se zeptat, zda tu někdo nebyl v podobné situaci a jak jí třeba vyřešil.

Máme dvě holky-2,3 a 4 a 3/4. Od narození té druhé za námi začala starší chodit v noci do postele, do té doby spala bez problému celou noc. Šlo to, protože jsme měli manželskou postel-a navíc širokou přes dva metry, takže jsem to neřešila s tím, že je to reakce na ségru a že to potřebuje.

Jenže za chvíli jí bude pět a situace se nezměnila. Přestěhovali jsme se, žijeme s babičkou, takže klasickou postel nemáme, jen rozkládací gauč. Manžel je tři noci v týdnu pryč, takže tu jsem sama a jelikož nás bolí oba fest bolí záda z toho gauče(což je v řešení),když jsem tu sama-nechci ho rozkládat, protože se na něm spí mnohem líp-má tvrdší matraci. No a k věci. Starší strašně vyvádí, v noci tu byla třikrát, lehne si vedle mě a že nikam nejde. Na jednolůžku to jde těžko, to se nevyspíme ani jedna. Dnes to vygradovalo, takže jsem jí vrátila do její postele a ona řvala jako tur, nejdříve že chce ke mě, potom že chce převlíct povlečení, že tohle je hnusný, začala ty deky svlíkat. Řekla jsem jí, že jí to převléknu ráno, ale v půl druhý v noci jí to převlíkat nebudu. Nevím co s ní a neskutečně mě tím točí. Deset minut ječí pořád dokola-převlíkni mi peřinu! převlíknu mi peřinu! mami ty mě neslyšíš? mladší spí celou noc ve své postýlce.

Omlouvám se za román, ale je toho všeho nějak moc…potřebovala jsem se vypovídat :,( ale zároveň hledám řešení, snažila jsem se jí to vysvětlit, svítím kvůli ní celou noc v koupelně, dveře od pokojíčku a ložnice jsou hned vedle sebe a jsou otevřené..já prostě už nevím, ale mačkat se s ní na jednolůžku prostě nebudu..

díky všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
376
3.11.15 10:07

Mám skorem to samé, já jí většinou chvíli potom co si lehne přenáším zpět k ní do postele s tím, že brácha zase zlobí a ona by se nevyspinkala. Možná bych zkusila využít již brzké vánoce, říct jí, že je to velká holka a že ježíšek už takhle velké děti hledá v posteli a pokud tam nejsou, nepřinese dárky…jen nápad, může to být cokoliv, zkrátka jí takticky přelstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
3.11.15 10:16

To už je velká holka, je nejvyšší čas učit ji trochu empatii. Vysvětlit jí jak se věci mají. Že tě bolí záda a proto nemůžete spát na malé posteli spolu. Zamyslet se, co s tvými zády můžete dalšího udělat. Třeba si večer zacvičit, ona se může přidat. Může ti namazat záda krémem. Pochválit, poděkovat. Prostě trochu zabrzdit tu její sebestřednost a vést ji k tomu, aby byla k tobě ohleduplnější, posílit v ní její lepší já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
3.11.15 10:18

Bude to narocne, ale dcerka uz je dost velka na to, aby to pochopila. Nesmis ji uz povolit. Zakazat a zakaz neporusovat. Verim v par dni kriku… ale je to jako se vsim, musi se to proste znovu ucit…
Poprve tam treba sla z zarlivosti, ted uz tam chodi ze zvyku.

Jeste me napadlo lehnout si s ni do jeji postele. To jsem nedavno udelala ja, protoze syna chteli snist pavouci, ale jemu jsou 3.

Lehnout na chvilku, nez usne, ne na celou noc -to by sis nepomohla.

Příspěvek upraven 03.11.15 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 10:18

@Dancza134 U vás se dávají dárky ráno?

Pětileté dítě snad už není mimino a dá se mu leccos vysvětlit, nebo je možnost nechat z ní vyrůst fracka, který si všechno vynutí na úkor druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.11.15 10:38
@radkka píše:
Ne nedávají :-D to je o zapojení přemýšlení, záleží jak se to podá. Říct třeba, že ježíšek nejdříve hodné děti počítá v postýlce aby věděl kolik dárků musí pořídit…například toto. Myslím, že pokud není fantazie, nemusí se hned brát za slovo ne? ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.15 10:40
@Dancza134 píše:
@radkka píše:
Ne nedávají :-D to je o zapojení přemýšlení, záleží jak se to podá. Říct třeba, že ježíšek nejdříve hodné děti počítá v postýlce aby věděl kolik dárků musí pořídit…například toto. Myslím, že pokud není fantazie, nemusí se hned brát za slovo ne? ;-)

Neberu za slovo, jen jsem nepochopila, jak by zrovna tohle fungovalo, když ježíšek chodí před spaním. Se nemůžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.11.15 10:52
@radkka píše:
Neberu za slovo, jen jsem nepochopila, jak by zrovna tohle fungovalo, když ježíšek chodí před spaním. Se nemůžu zeptat?

Jasně, že můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.11.15 10:59

Radkka: vysvětlit jsem jí to samozřejmě zkusila, několikrát…ale bez efektu, proto jsem se ptala tady.

rozumbrada: to je dobrý nápad, hlavně s tou masáží-a ještě to bude příjemné :potlesk:

zatím jsem přesunula postele-starší dala pod lampičku, aby jí v případě potřeby mohla v noci rozsvítit a nerušilo to mladší, doteď ho měla přímo nad hlavou.
Myslím, že se možná i bojí tmy, tak pokus dnes pomůže lampička, tak to tak asi bude, i když teda světla mají z ulice v pokoji dost.

Mají dostat palandu-řekla jsem jí, že pokud se nenaučí spát ve své posteli, tak palanda nebude a koupí se nová postel ségře a jí zůstane tato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.11.15 11:41

Za náma chodí šestileták, občas. Ale musí respektovat, když řeknu, že dnes z nějakého důvodu ne ( obvykle nemoc mladší, já nevyspalá a ví, že když sebou moc mlátí, zdrhám do jeho postele)…
na jednolůžku bych s nim taky nespala. gauč bych vyměnila a nechala dítě za mnou chodit, za předem dohodnutých pravidel, které by mi vyhovovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí