Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s 3D perem 3Doodler? Hodilo by se jako dárek pro téměř 6letého předškoláka? V poslední době ho baví kreslit a miluje keramiku. Přeci jen skoro 3 000 Kč a nechtěla bych je vyhodit oknem…
Pokud nevíte, o co jde, tady je ukázka… https://www.youtube.com/watch?…
Díky moc
@Anon ty jo, to vypada dobre
,ale pro predskolaka nevim, spis tak za dva roky.Beru to teda podle sedmilete dcery.
Mě to tedy nijak nenadchlo a pro ani né šestileté dítě bych do toho v takové cenové kategorii nešla. ![]()
Vypada to mooc pekne, ale mam temer 6-letou dceru a myslim, ze je na to hodne mala. Dokazala bych si to predstavit tak pro dite 3-4 trida (cca 9-10 let) ![]()
Ahoj, narazila jsem na 3D pera - máte jě někdo a jaké? Jak dlouho to děti bavilo a co tak utratíte za náplně?
Díky
Dobrý den. Já osobně 3d pero RP100A mám.
Jde o to, že jeho hrot může mít v závislosti na materiálu až 240 stupňů celsia a neustále z něj při práci vytéká plast, který může být horký.
Dítě by s ním mělo pracovat zásadně pod dohledem, pokud již není velké.
Jako materiál bych volil zásadně PLA (vyrobeno z kukuřičného škrobu) které není kancerogenní a dobře se rozkládá v přírodě. Nakupuji ho u jedné pražské firmy za cca 4kč/m, prodává se po deseti metrech což je 40kč/10m, 80kč/20m atd. plus samozřemě poštovné, vyplatí se ho vzít více (30m -) aby to mělo cenu. Měli bílý a černý na metráž. Barevný většinou po 5km cívkách za více jak 500kč.(štětec a barvy vyjdou levněji.) Pero mají v ČR za zhruba 1300 - 1500kč, dá se dovézt levněji přímo z číny pokud to umíte. Také se čas od času ucpe hrot. musí se sundat a specifickým způsobem vyčstit (vrtákem a špendlíkem) jinak se hlava poškodí. Jak dlouho to bude děti bavit to nevím, záleží jaké budou mít nápady. Vyrobíte s tím hodně věcí, od spěrků, motýlků a různých blbinek, přes stromečky, domečky až po funkční vagónky k vláčkům (když si ovšem koupíte v modelářství kolečka).
Ahoj, obnovuji, vážně o tomu uvažuji, našla jsem dva typy ale asi jich bude víc - nějaká konkrétní novější zkušenost?
Děkuji
Dobrý den, samozřejmě se dají dělat i věci mnohem jednodušší. Nedávno jsem si dělal např. sněhové vločky na lustr na zavěšení. Vypadají moc pěkně. Cena pera RP100A se teď pohybuje kolem 1000kč (aukro.cz). Každopádně by měla jít odendat hlava, aby se dala vyčistit. Dále je třeba dávat pozor na přívodní kabel, aby se nepřetrhl vevnitř. Jinak jsem s perem RP100A spokojen. S jinými pery zkušenost nemám.
@wiky1982 dobrý den, mohu se prosím zeptat kde přesně objednávate náplně PLA a jestli se kvalitou nějak liší od běžných náplní?
E
Děkuji
Dobrý den,
Náplně PLA objednávám z Prahy nebo z Hradce králové. buď ve formě cívky nebo na metráž. faktem je, že to čoudí pod nos a nevím, jestli je to pro dítě to nejlepší. Když dělám např. figurky je to hodně smradu. Doporučuji při práci větrat nebo dát z boku ventilátor který to bude foukat pryč. Při delší práci mě z toho pálí oči. Bílý a černý filament (struna) lze koupit i na metráž cca 40kč /10m měně neprodávají. Stačí zadat do googlu „Filament PLA cena“
vybrat obchod a objednat přes internet. Musíte mít také pero, které umí s PLA pracovat a musí být na PLA nastaveno (kvůli teplotě tání materiálu) Na trhu jsou i pera pro děti na bázi tvrdnoucího gelu, která jsou levná a relativně bezpečná. Firmu sem psát nemohu, byla by to reklama. Kvalitnější PLA se vyznačuje tím, že nesmrdí.
@wiky1982 děkuji pěkně. Chci koupit manželovi na hraní
Ale asi budou hodně v blízkosti běhat děti tak asi nakonec mrknu na ten gel
Hezký večer
S 3d perem mám nějakou zkušenost. Toho smradu se nebojte, to smrdí pouze materiál ABS, pokud byste kupovala PLA tak to je uplně v pohodě. Je to BIO matroš, ze nějakého kukuřičného škrobu, takže je to fakt ok. Jinak je to dost levná žáležitost. Dá se koupit celá struna která má 1kg a je určená pro 3d tiskárny. Stoji kolem 300-400 a to vám do 3d pera vystačí na měsíce.