Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SIMONA1234 jsem si vzpomněla, jak loni dcera nastoupila do školky a měla přesně ten problém čurat s ostatními dětmi, tak učitelky vždycky hlídaly, kdy bude zrovna volno a honem s ní některá šla a hlídala, aby tam nikdo další nelezl
Byla jsem jim vážně moc vděčná, že to takhle dělaly a neměly s tím vůbec problém ![]()
@Etcetera78 Mně to jako dítěti taky vadilo…ale tenkrát to nikoho nezajímalo…no..
@puzzlinka píše:
Syn tam za dva měsíce taky nastupuje…Je to o přístupu. Máme celkově se školkou kapánek problémy, takže asi proto.
Zapoměla jsem si dát diskuzi do označených a tak odpovídám se zpožděním…dnes jsem si vzpoměla, že se tady něco psalo…
My máme naprosto skvělou učitelku i její přístup… za to jsem MOC vděčná!
A co se týká spešl WC pro rodiče a neškolkové děti, tak o tom nevím, že by tam nějaký byl, to se schválně zeptám… ![]()
Mě jako mamince vadí, že chodí na společné dětské záchodky holky i kluci… mojí dceři jeden předškolák ukazoval jak stahuje pinďoura…
ona se od té doby bojí chodit na záchod… ten předškolák už tam není (bylo to vloni), ale ona má pořád nějakou stíhu kvůli tomu…
@puzzlinka No tak asi není ideální, aby se kdokoliv coural ve školce na WC, ale tak snad když je potřeba, tak je potřeba. Kor u malého dítěte. Taky už jsem takhle ve školce s mladším byla. Navíc když je u nás ve školce nějaká rodinná akce, tak tam na záchod chodíme všichni.
A taky jsem kdysi chodila na jógu, která byla v místní školce a normálně jsem tam chodili na záchod. I když to vlastně bylo na záchod pro učitelky. Ale to byla kabinka v rámci dětských záchodů. Ale měli jsme vlastní ručník
To je fakt.
@brko píše:
Tak si měla nechat malého vykadit v šatně na zem.![]()
píšu se zpožděním… Naštěstí z toho nakonec nic nebylo, když viděl ty záchodky, tak se mu chtít přestalo. Ale jo, příště jim tam asi nechám překvapení ![]()
@Jensina píše:
no tak to bych viděla spíše jako naschvál. Zda má učitelka zastání v nějakém nařízením nevím. Ale pokud tam máte kapánek problém, že by Ti dělaly naschvály, tak to musí být super, mít tam dvě děti.
No, dnes jsem si všimla, že to dali na dveře i písemně - že nikdo krom zaměstnanců školky a školkařů nesmí na wc.
Na jaře byla ve školce školská inspekce a vážně dobře nedopadla, pár rodičů se ozvalo, mezi nimi i já s manželem a to prostě není dobře. Něco ve stylu - vše co řeknete, bude použito proti vám. Před pár týdny tu byla právě i ta hygiena. A ta prý taky nedopadla dobře
Zatím se přes děti nemstí. Naštěstí.
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda
.. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer ![]()
Nevim nikdy jsem nad tim nepremyslela, pze u nas vozi vsichni deti autem. Stejne tak ja, nalozim metr od dveri do auta, a byndavam zase metr od skolky
takze ne moje si ruce po prichodu nemyje. Ted maji deti rukavice. Mozna by me to napadlo, kdybychom bydleli v centru kam lidi dojizdi MHD.
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda.. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer
My to máme kousek a syn za celou dobu na nic nesahá. Po WC si ruce myje, ale po příchodu do školky ne. Až před svačinou.
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda.. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer
zajímavé, moje dítě se taky nemyje, víš že mě to ani nikdy nenapadlo? přitom když přijdeme domů, tak samozřejmě jde první umýt ruce… asi jsem si prostě myslela, že odevzdám dítě a stará se učitelka
to přece by nebyl problém kdyby je poslala po příchodu si umýt ruce
Myslim, že to je přehnané. Já teda neznám nikoho, kdo by např. k nám domů přišel a hned si šel umýt ruce. Jako když jdu někam, kde se vyskytuje novorozenec, tak si ruce umyju, ale to je něco trochu jiného.