Hygiena v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
6.11.15 18:23

@SIMONA1234 jsem si vzpomněla, jak loni dcera nastoupila do školky a měla přesně ten problém čurat s ostatními dětmi, tak učitelky vždycky hlídaly, kdy bude zrovna volno a honem s ní některá šla a hlídala, aby tam nikdo další nelezl :-D Byla jsem jim vážně moc vděčná, že to takhle dělaly a neměly s tím vůbec problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.11.15 18:44

@Etcetera78 Mně to jako dítěti taky vadilo…ale tenkrát to nikoho nezajímalo…no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
6.11.15 19:46

Tak si měla nechat malého vykadit v šatně na zem. :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
9.11.15 23:03
@puzzlinka píše:
Syn tam za dva měsíce taky nastupuje… :nevim: Je to o přístupu. Máme celkově se školkou kapánek problémy, takže asi proto. :think:

Zapoměla jsem si dát diskuzi do označených a tak odpovídám se zpožděním…dnes jsem si vzpoměla, že se tady něco psalo…

My máme naprosto skvělou učitelku i její přístup… za to jsem MOC vděčná!

A co se týká spešl WC pro rodiče a neškolkové děti, tak o tom nevím, že by tam nějaký byl, to se schválně zeptám… :think:

Mě jako mamince vadí, že chodí na společné dětské záchodky holky i kluci… mojí dceři jeden předškolák ukazoval jak stahuje pinďoura… :cert: ona se od té doby bojí chodit na záchod… ten předškolák už tam není (bylo to vloni), ale ona má pořád nějakou stíhu kvůli tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.11.15 23:14

@puzzlinka No tak asi není ideální, aby se kdokoliv coural ve školce na WC, ale tak snad když je potřeba, tak je potřeba. Kor u malého dítěte. Taky už jsem takhle ve školce s mladším byla. Navíc když je u nás ve školce nějaká rodinná akce, tak tam na záchod chodíme všichni.
A taky jsem kdysi chodila na jógu, která byla v místní školce a normálně jsem tam chodili na záchod. I když to vlastně bylo na záchod pro učitelky. Ale to byla kabinka v rámci dětských záchodů. Ale měli jsme vlastní ručník :-) To je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.11.15 11:18
@brko píše:
Tak si měla nechat malého vykadit v šatně na zem. :lol: :mrgreen:

píšu se zpožděním… Naštěstí z toho nakonec nic nebylo, když viděl ty záchodky, tak se mu chtít přestalo. Ale jo, příště jim tam asi nechám překvapení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.11.15 11:25

@JayLee Ano, je to normální i logické, hygienické. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.11.15 11:32
@Jensina píše:
no tak to bych viděla spíše jako naschvál. Zda má učitelka zastání v nějakém nařízením nevím. Ale pokud tam máte kapánek problém, že by Ti dělaly naschvály, tak to musí být super, mít tam dvě děti. :nevim:

No, dnes jsem si všimla, že to dali na dveře i písemně - že nikdo krom zaměstnanců školky a školkařů nesmí na wc.
Na jaře byla ve školce školská inspekce a vážně dobře nedopadla, pár rodičů se ozvalo, mezi nimi i já s manželem a to prostě není dobře. Něco ve stylu - vše co řeknete, bude použito proti vám. Před pár týdny tu byla právě i ta hygiena. A ta prý taky nedopadla dobře :nevim: Zatím se přes děti nemstí. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sukjoss
16.1.19 18:02

Jsem padlá na hlavu ?

Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda :oops: .. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25079
16.1.19 18:06

Edit reakce na starou diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
16.1.19 18:07

Nevim nikdy jsem nad tim nepremyslela, pze u nas vozi vsichni deti autem. Stejne tak ja, nalozim metr od dveri do auta, a byndavam zase metr od skolky :nevim: takze ne moje si ruce po prichodu nemyje. Ted maji deti rukavice. Mozna by me to napadlo, kdybychom bydleli v centru kam lidi dojizdi MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.1.19 18:08
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda :oops: .. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer :kytka:

My to máme kousek a syn za celou dobu na nic nesahá. Po WC si ruce myje, ale po příchodu do školky ne. Až před svačinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
16.1.19 18:09
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda :oops: .. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer :kytka:

zajímavé, moje dítě se taky nemyje, víš že mě to ani nikdy nenapadlo? přitom když přijdeme domů, tak samozřejmě jde první umýt ruce… asi jsem si prostě myslela, že odevzdám dítě a stará se učitelka :) to přece by nebyl problém kdyby je poslala po příchodu si umýt ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25079

Myslim, že to je přehnané. Já teda neznám nikoho, kdo by např. k nám domů přišel a hned si šel umýt ruce. Jako když jdu někam, kde se vyskytuje novorozenec, tak si ruce umyju, ale to je něco trochu jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

U nás si taky ruce nemyjí. Popravdě mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí