Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rive píše:
Tak u nás ve školce ani pro rodiče není přistup do umývárky, musela bych do třídy a myslím, že by na mě každý divně čuměl, ale my to máme do školky asi tak 100 metrů, tak to mytí nepovažuju za důležité.
Dcera si ruce meje automaticky takže i kdyby měli umývárny na druhé straně Tak nevidím problém
@Oplatečka píše:
Buďte ráda, já je mám teď, ve třiceti letech a první týden už jsem dávala manželovi instrukce kam má rozptýlit můj popel, hnuusjsem šťastná že si to syn odbil v dětství.
Jsem. Akorát to bylo zrovna ve chvíli, kdy jsem ho hodlala obdarovat MMR vakcínou. Takže se to posunulo. Ale samozřejmě v dětství se to snáší lépe ![]()
@Anonymní píše:
Takže si nemám mýt ruce ? Mám si tahat domů vaše bacily když vy nejste schopné si umýt ruce?? Není to o fobii . Je to o hygiene
A tak si je myj, to je tvoje utkvělá představa. Ale vyžadovat neco takového po tlupě 25 děti ve školce?
@Tichošlápek píše:
A tak si je myj, to je tvoje utkvělá představa. Ale vyžadovat neco takového po tlupě 25 děti ve školce?
A Ty v tom vidíš problém?
@debra.morgan píše:
ja mela jednu takovou mánu na stredni ve tride. desinfekcnima ubrouskama si utirala lavici a zidli, ale byla „strasne v pohode“, matka hygienicka, tak se to na ni podepsalo..... ty na me pusobis, jako stejny pripad
U nás jediná leštička hygienickými kapesníčky v práci prodělala na začátku roku angínu. Takže tak ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda.. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer
Ahoj,
přoznám se, že my máme školku v ulici, takže nikde na nic dcera nesahá, ale ruce si nemeje ![]()
A když jsem pracovala ve školce v Praze, tak tam si také nikdo nemyl ruce
před svačinkou a obedem jsme si ruce myli všichni ![]()
Ale máš pravdu ![]()
@Anonymní píše:
Nejsem , nechám běžné lítat své dítě v louzich.. hrát si venku aniž bych za ním litala s ubrousky.. Ale prostě přijde mi, že když někam přijdu, tak je samozřejmé si umýt ruce..
Takže i když přijdeš do obchodu tak si myješ ruce ? Porotže v obchodě když to není velký nákupak natrefit na záchod a tedy na umvadlo je problém. Moc to řešíš, ale víc by mi vadilo že dětí olizují kdeco přeci jen jazykem se do těla dostane více bakterii než neumyte ruce
@Anonymní píše:
A Ty v tom vidíš problém?
Spíše zbytecnost. Kluci vědí, ze si myjí ruce před jídlem, po wc apod. Ale prudit kvůli něčemu takovému ve školce, kde nějaké autíčko, na které sáhlo dítě, které jelo metrem je úplně pidi zdroj bakterii…proste mi prijde, ze silne prehanis. Btw k nam do školky si děti nosí i vlastní hračky, které s nimi také absolvují cestu, plus se válí v šatně na zemi apod - to by te asi slehlo.
@Tichošlápek to je pravda u nas se tez nosi plysaci a hracky z domova.
Hele zakladatelko? Jen takový dotaz, když máš panickou hrůzu z bakterií z venčí, nebojíš se takhle i kohoutků a klik? Já nevím, ale já se víc štítím právě klik a kohoutku na více či méně veřejných WC, než toho, že něco chytnu od kolegy, co právě přišel z venčí a neumyl si ruce…
A silně pochybuju, že v dětské kolektivu to bude o tolik jiný.
Sice tě principialně chápu, ale myslím, že to chce klid, je tolik možností, kde co chytit, že tohle to opravdu neovlivní ![]()
@Elath píše:
Hele zakladatelko? Jen takový dotaz, když máš panickou hrůzu z bakterií z venčí, nebojíš se takhle i kohoutků a klik? Já nevím, ale já se víc štítím právě klik a kohoutku na více či méně veřejných WC, než toho, že něco chytnu od kolegy, co právě přišel z venčí a neumyl si ruce…
A silně pochybuju, že v dětské kolektivu to bude o tolik jiný.Sice tě principialně chápu, ale myslím, že to chce klid, je tolik možností, kde co chytit, že tohle to opravdu neovlivní
Tak já neříkám že když si umeju ruce že nebudu nemocná
ale myslím si že je to jedna z věcí
@chs.jasmin píše:
Ahoj,přoznám se, že my máme školku v ulici, takže nikde na nic dcera nesahá, ale ruce si nemeje
Ale máš pravdu
A když jsem pracovala ve školce v Praze, tak tam si také nikdo nemyl rucepřed svačinkou a obedem jsme si ruce myli všichni
Tak jsem vyzpovidala naší školkovou a ruce si hromadně ve školce mejou před svačinou, po návratu z procházky a to pak jdou rovnou na obídek, takže to mají při jednom.Po příchodu do školky ne, ale my to máme jen pár minutek, přeběhneme.
Třeba syn si ruce po návratu ze školy myje, jezdí busem a MHD, tak je naučen stejně jako si mýt ruce jak přijde zvenku se psem, přeci jen tam zbirá psí hovínka a nebo jde vyhodit odpadky, tam je to samozřejmé.
Příspěvek upraven 16.01.19 v 19:19
@Anonymní píše:
Já bych řekla že o tom že nejsem čuně
Tak tohle si myslí každý, kdo trpí obsesí. Pokud máš nutkavou potřebu k mytí rukou, není třeba prudit všechny okolo a učitelky ve školce, ale navštívit psychiatra. Tohle už je za hranou a tvoje příspěvky tady to jen dokazují. ![]()
@Anonymní píše:
Takže ti nevadí že si tve dítě hraje s hračkami, na které sahá dítě které přišlo z metra?
ne, protože poté to moje dítě jde se školkou na zahradu (nebo procházku), kde tak jako tak sahá na prolejzačky, písek, stromy, kameny, hračky, které se běžně válí po zemi… ale dobrý, školku všechny moje děti přežily ve zdraví a jedno už se dožilo i dospělosti ![]()
Takže si nemám mýt ruce ? Mám si tahat domů vaše bacily když vy nejste schopné si umýt ruce?? Není to o fobii . Je to o hygiene