Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Možná jsi divná učitelka.. Já dělala ve školce a tohle jsme brali automat
Tak bych možná i řekla, ze tak trochu trollis. Jinak mamka děla ve školce ředitelku a v ani jedné třídě se toto nedělá.
@Tichošlápek píše:
Tak bych možná i řekla, ze tak trochu trollis. Jinak mamka děla ve školce ředitelku a v ani jedné třídě se toto nedělá.
@Anonymní píše:
Nikdy jsem nezažila, aby si děti po příchodu do školky myly ruce. Myjí si je před svačinou, než jdou ven, tak jdou na záchod a myjí si ruce, když přijdou, tak zase…ale při příchodu ne. A ani jsem neslyšela o školce, kde by se tohle dělo. Může si jít dítě umýt ruce, když je naučené z domova. Ale učitelka neposílá umýt ruce každé dítě, které ráno rozrazí dveře. Já si teda taky po příchodu do práce ruce nemyju. A nedělají to ani děti, když přijdou do školy.
@Anonymní píše:
Nevíš kdy skončit. Navíc jsi mimo realitu. To, že jsi pracovala ve školce ti nevěřím. Co jste brali jako automat? Mytí rukou při příchodu? A kdo se ti staral o děti ve třídě, zatímco jsi kontrolovala mytí rukou jednoho dítěte?
Když ráno přijdu do práce, taky si nemyju ruce. Denně tam sahám na spousty klik (velká fabrika, přes tisíc lidí). To bych si, dle tebe, měla mýt ruce každou chvíli.
Po příchodu do školky si naše děti ruce taky nemyjí. Před svačinkou asi jo, možná i po příchodu z venku, nevím. Jsou zdravé, nezkoumám.
Když přijdu domu, to si je myju, to je pravda a učím to i děcka.
@Anonymní píše:
A navíc, jak to souvisí s tím, co jsem psala? Tvoje dítě si umyje sice při příchodu ruce, ale hned za rohem se mu Pepíček vykašle přímo do obličeje. Taky je pravděpodobné, že Pepíček čůrá současně s Pavlíkem do stejného záchodu, i přesto, že se tam Anička před chvílí vykakala a nesplachla ![]()
Já teda vodím, kluka, takže toto jsem opravdu neměla možnost řešit.. Ráno vstanem čistí a jdem.. Přijdem do školky a opravdu si tam ruce nemyjem..
Ale možná bcyh doporučila, kdo je víc háklivý, aby sinosil jednorázové ubrousky a dítěti ruce otřel..
U nás ve školce děti okolo 8 h jsou na svačinku a ruce si před myjou..
Příspěvek upraven 16.01.19 v 20:09
@Anonymní píše:
Jistě.. vím že dcera dělá to samé a nemám s tím problém. Já mluvím pouze o tom, že někam přijdu a umejeme si ruce..
Vždy, všude, kamkoliv? Nevěřím. To kamkoliv přijdeš, honem hledáš umyvadlo? To asi ne … Určitě máš v tašce i dezinfekci a nějaké spešl vlhčené ubrousky.
Já teda nejsem ve velkoměstě, nejezdím dopravou, tak možná úplně nemůžu posoudit.
Ale znám člověka, co bez dezinfekce neopustí barák a světe div se, děti mají pořád nemocné a i poměrně běžnou nemoc celkem odskáčou. Možná to souvislost nemá, možná ano.
@Aries6 píše:
Vždy, všude, kamkoliv? Nevěřím. To kamkoliv přijdeš, honem hledáš umyvadlo? To asi ne … Určitě máš v tašce i dezinfekci a nějaké spešl vlhčené ubrousky.
Já teda nejsem ve velkoměstě, nejezdím dopravou, tak možná úplně nemůžu posoudit.
Ale znám člověka, co bez dezinfekce neopustí barák a světe div se, děti mají pořád nemocné a i poměrně běžnou nemoc celkem odskáčou. Možná to souvislost nemá, možná ano.
Světě- div se .. nemám
. Nejsem praštěná! Jen si meju ruce když někam přijdu:)
@Anonymní píše:
Určitě
Už tam neděláš vidˇ? Na tohle tam jsou tak akorát zvědavý ![]()
@Anonymní píše:
Světě- div se .. nemám. Nejsem praštěná! Jen si meju ruce když někam přijdu:)
No všude si asi ruce nemyješ,ne? Tak maximálně v práci a doma. V obchodě těžko, na úřadě taky ne ani v té školce. Nebo tě snad pouští do své umývárny? Tam rodiče ale nesmí.
Já mám třeba v kabelce taky desinfekci. Ale jen pro fakt nezbytný případ. Někdy fakt nevíš co děti venku napadne, třeba sebrat uschlé hovínko, umyvadlo široko daleko není… Ale je to o zdravém rozumu. Něco je reálné, něco je nezbytné a z něčeho se prostě nestřílí.
Anonymní, jak na druhou stranu tě chápu.. My byli na prodloužený víkend v Praze a teda řeknu to tak, že v tom metru jsem opravdu měla nutnání umývat ruce pořád ![]()
Ale třeba ti lidi jedou čistí z domu, jedou 10 min vystoupí za auta, tak pochybuji, že hned potřebují se umýt..
My třeba jdem 15 min cyklostezkou lesíkem, kde na nic nesahá, tak opravdu nemám potřebu dítě umývat.. Před jídlem, si ruce myjí