Hygiena v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sukjoss
16.1.19 19:54
@nini77 píše:
Učím v MŠ. Většina z vás je normální. Bohužel zakladatelka je opravdu na hraně obcese. Kdyby viděla co dokáže 25 dětí, když půlka z nich chodí se zelenou rýmou, chrchlákem a někdy teplotou. Pak si hrají, kašlou si do obličeje, otírají se o mě, aby se pomazlily, pak další a další :D myjí si ruce několikrát denně. Přenos bacilů ve školce fakt nestojí na mytí rukou.

Možná jsi divná učitelka.. Já dělala ve školce a tohle jsme brali automat

• Citovat
  • Upravit
21311
16.1.19 19:56
@Anonymní píše:

Tak bych možná i řekla, ze tak trochu trollis. Jinak mamka děla ve školce ředitelku a v ani jedné třídě se toto nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sukjoss
16.1.19 19:57
@Tichošlápek píše:
Tak bych možná i řekla, ze tak trochu trollis. Jinak mamka děla ve školce ředitelku a v ani jedné třídě se toto nedělá.
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
32119
16.1.19 19:59
@Anonymní píše:

Nikdy jsem nezažila, aby si děti po příchodu do školky myly ruce. Myjí si je před svačinou, než jdou ven, tak jdou na záchod a myjí si ruce, když přijdou, tak zase…ale při příchodu ne. A ani jsem neslyšela o školce, kde by se tohle dělo. Může si jít dítě umýt ruce, když je naučené z domova. Ale učitelka neposílá umýt ruce každé dítě, které ráno rozrazí dveře. Já si teda taky po příchodu do práce ruce nemyju. A nedělají to ani děti, když přijdou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.1.19 20:00
@Anonymní píše: :roll:

Co protacis oči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.1.19 20:01
@Anonymní píše:

Nevíš kdy skončit. Navíc jsi mimo realitu. To, že jsi pracovala ve školce ti nevěřím. Co jste brali jako automat? Mytí rukou při příchodu? A kdo se ti staral o děti ve třídě, zatímco jsi kontrolovala mytí rukou jednoho dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
16.1.19 20:04

Když ráno přijdu do práce, taky si nemyju ruce. Denně tam sahám na spousty klik (velká fabrika, přes tisíc lidí). To bych si, dle tebe, měla mýt ruce každou chvíli.
Po příchodu do školky si naše děti ruce taky nemyjí. Před svačinkou asi jo, možná i po příchodu z venku, nevím. Jsou zdravé, nezkoumám.
Když přijdu domu, to si je myju, to je pravda a učím to i děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.1.19 20:05
@Anonymní píše:

A navíc, jak to souvisí s tím, co jsem psala? Tvoje dítě si umyje sice při příchodu ruce, ale hned za rohem se mu Pepíček vykašle přímo do obličeje. Taky je pravděpodobné, že Pepíček čůrá současně s Pavlíkem do stejného záchodu, i přesto, že se tam Anička před chvílí vykakala a nesplachla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.1.19 20:06

Já teda vodím, kluka, takže toto jsem opravdu neměla možnost řešit.. Ráno vstanem čistí a jdem.. Přijdem do školky a opravdu si tam ruce nemyjem..
Ale možná bcyh doporučila, kdo je víc háklivý, aby sinosil jednorázové ubrousky a dítěti ruce otřel..
U nás ve školce děti okolo 8 h jsou na svačinku a ruce si před myjou..

Příspěvek upraven 16.01.19 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
16.1.19 20:07
@Anonymní píše:
Jistě.. vím že dcera dělá to samé a nemám s tím problém. Já mluvím pouze o tom, že někam přijdu a umejeme si ruce..

Vždy, všude, kamkoliv? Nevěřím. To kamkoliv přijdeš, honem hledáš umyvadlo? To asi ne … Určitě máš v tašce i dezinfekci a nějaké spešl vlhčené ubrousky.
Já teda nejsem ve velkoměstě, nejezdím dopravou, tak možná úplně nemůžu posoudit.
Ale znám člověka, co bez dezinfekce neopustí barák a světe div se, děti mají pořád nemocné a i poměrně běžnou nemoc celkem odskáčou. Možná to souvislost nemá, možná ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sukjoss
16.1.19 20:09
@Aries6 píše:
Vždy, všude, kamkoliv? Nevěřím. To kamkoliv přijdeš, honem hledáš umyvadlo? To asi ne … Určitě máš v tašce i dezinfekci a nějaké spešl vlhčené ubrousky.
Já teda nejsem ve velkoměstě, nejezdím dopravou, tak možná úplně nemůžu posoudit.
Ale znám člověka, co bez dezinfekce neopustí barák a světe div se, děti mají pořád nemocné a i poměrně běžnou nemoc celkem odskáčou. Možná to souvislost nemá, možná ano.

Světě- div se .. nemám :nevim:. Nejsem praštěná! Jen si meju ruce když někam přijdu:)

• Citovat
  • Upravit
33566
16.1.19 20:10
@Anonymní píše:

Určitě :mrgreen: :mrgreen: Už tam neděláš vidˇ? Na tohle tam jsou tak akorát zvědavý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
16.1.19 20:11
@Anonymní píše:
Světě- div se .. nemám :nevim:. Nejsem praštěná! Jen si meju ruce když někam přijdu:)

No všude si asi ruce nemyješ,ne? Tak maximálně v práci a doma. V obchodě těžko, na úřadě taky ne ani v té školce. Nebo tě snad pouští do své umývárny? Tam rodiče ale nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769

Já mám třeba v kabelce taky desinfekci. Ale jen pro fakt nezbytný případ. Někdy fakt nevíš co děti venku napadne, třeba sebrat uschlé hovínko, umyvadlo široko daleko není… Ale je to o zdravém rozumu. Něco je reálné, něco je nezbytné a z něčeho se prostě nestřílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Anonymní, jak na druhou stranu tě chápu.. My byli na prodloužený víkend v Praze a teda řeknu to tak, že v tom metru jsem opravdu měla nutnání umývat ruce pořád :mrgreen:
Ale třeba ti lidi jedou čistí z domu, jedou 10 min vystoupí za auta, tak pochybuji, že hned potřebují se umýt..
My třeba jdem 15 min cyklostezkou lesíkem, kde na nic nesahá, tak opravdu nemám potřebu dítě umývat.. Před jídlem, si ruce myjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí