Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Takhle si čistíš zuby když stejně za 70 let umřeš?
Pardon- mělo tam být- tak proč si čistíš zuby když stejně za 70 let umřeš?
Holt každý má jiný návyky. Pani je tak zvyklá a myslí si, že to tak má každý. Já jsem třeba zase zvyklá mýt si ruce poté, co utírám zadeček svým dětem nebo přebaluju, drtivá většina kamarádek tohle nedělá. A co, přece je kvůli tomu nevyměnim. Nebo mě udivuje, kolik lidí nemá v koupelně/na WC ručník na ruce nebo pro návštěvníky. Mi přijde vždycky zinantni se utírat po WC do jejich osušky. Co naděláš…
@Anonymní píše:
Pardon, ale přijít k nám na návštěvu někdo, kdo by si neumyl ruce tak ho slušně požádam jestli by si mohl umýt ruce.
Nemyju si ruce po prichodu na navstevu, jen pokud maji mimino. A muzu ti rict, ze u nas se protoci navstev dost a nedela to nikdo. Ruce si myji po pouziti wc.
@arinecka píše:
Jako že návštěvu ženeš do koupelny? To snad ne
Slušně jim řeknu aby si umyli ruce.. a chodit nepřestali
@Anonymní píše:
Pardon- mělo tam být- tak proč si čistíš zuby když stejně za 70 let umřeš?
Co je to za souvislost? Ona psala, ze se tím jejich solichanim pod vodou stejne skoro nic neumeje. Ta tvoje poznámka je úplně mimo
No, jestli to s tou hygienou takhle půjde dál,takza chvíli bude součástí každé školky desinfekční a deratizační jednotka před vchodem. Bez řádného ošetření vás nepustí do budovy. Třeba chřipka a virózy se přenáší kapénkově a dítě nemusí ani na nic sáhnout. Žloutenka se přenáší nejen špinavýma rukama, ale třeba nesprávně omytou zeleninou, my ji takhle měly před 25 lety téměř celá rodina, zřejmě ze zelného salátu. Zelí bylo koupené v samošce, umyté a klasicky nakrouhané
. Dítě s rýmou ve školce je otázka. Já mám malého v jeslích a teče jim z nosu všem, věčně si ho chodí utírat. Já teď poslední dobou taky smrkám často a rýmu nemám, je to počasím. ![]()
@MartinaIrena píše:
Holt každý má jiný návyky. Pani je tak zvyklá a myslí si, že to tak má každý. Já jsem třeba zase zvyklá mýt si ruce poté, co utírám zadeček svým dětem nebo přebaluju, drtivá většina kamarádek tohle nedělá. A co, přece je kvůli tomu nevyměnim. Nebo mě udivuje, kolik lidí nemá v koupelně/na WC ručník na ruce nebo pro návštěvníky. Mi přijde vždycky zinantni se utírat po WC do jejich osušky. Co naděláš…
To je fakt , ale k tomu přistupuji tak že proč se ráno teda česat, když se stejně rozcucháš, proč si čistíš zuby když stejně za x let umřeš.. a atd.
@Anonymní píše:
Slušně jim řeknu aby si umyli ruce.. a chodit nepřestali
To je divný že už to nedělají automaticky, když pořád k tobě chodí, tak ví že si u tebe musí umýt ruce hned jak přijdou ne? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ! Prosím anonym , úplně nechci být zveřejněna. Mám dcerku 4 roky, chodí nově od Září do školky.. a všimla jsem si že pouze moje dcera a syn jedné paní si myjí ruce při příchodu do školky! Pardon.. Ale představa že děti třeba sahají na něco v metru, a pak jdou do školky si hrát a vše tam osahavaji mě teda.. nejsem žádná zapšklá matka a nebojím se bacilů! Ale tohle mi prostě přijde nechutný.. Snad si meju ruce vždy když někam přijde ne ?? řešila jsem to s paní učitelkou a ta mi říkala že ji to samotnou štve, ale bohužel s tím nic nemůže dělat.. jaký na to máte názor vy ? Přeji hezký večer
A jak můžeš vědět, že ostatní nemejou? A když to paní učitelku štve, tak ať každé dítě při příchodu do třídy pošle umýt… Já osobně si myslím, že se se ve školce děti myjí a prevlekají víc než dost.
@MartinaIrena píše:
Samotné se mi neekluje si po čištění zadečku synovi ruce neumýt, ale jdu. Protože si nemůžu být 100% jistá, že jsem se od něj neumazala. A ručník na ruce vedeme, osušky máme hozené jinam, takže návštěva snad utírá do toho ručníku u umyvadla…
@Alušáček píše:
A jak můžeš vědět, že ostatní nemejou? A když to paní učitelku štve, tak ať každé dítě při příchodu do třídy pošle umýt… Já osobně si myslím, že se se ve školce děti myjí a prevlekají víc než dost.
Paní učitelka říkala že s tím nic nemůže udělat není v jejich časových možnostech aby kontrolovala každé dítě.. To je snad práce rodičů, ne učitelky. Snad má jít příkladem maminka a ne paní učitelka
@Aduš8 no já hodně pribrzdila, když jsme si dotáhli z nemocnice zlatého stafylokoka. Silene, porad kolotoč nemocnice, antibiotika - pak mi jedna sestra poradila, ať nepoužívám desinfekce na podlahy, koupelnu apod - třeba sanytol - a hlavně žádná antibakterialni mýdla, protože jediné, co to vrazdi jsou ty slabší bakterie a silne mrchy jako stafylokok pak mají volné pole působiště. A světe div se - pomohlo to.
@Alušáček píše:
Vidím to když vedu dcerku do třídy a jde s námi i jiný rodič s dítětem. My jdeme do umývárny. Rodiče ne.
@Alušáček píše:
Ano, taky si myslím, že si ruce myjí až až. Minimálně tak 5× určitě.
Pracuji v MŠ, nejsem učitelka. Když přijdu jdu si ruce umýt, je mi to samotné nepříjemné, mít ruce neumyté. Chodím později, když už tam děti jsou, ale pokud někdo přijde později, tak si ruce umýt nejde, takže předpokládám, že na to nebudou naučení ani ostatní. Pokud tě to trochu uklidní, tak před svačinou si jdou povinně umýt všichni ruce, to samé po vycházce před obědem. A divila by ses kolik dětí není naučených si umýt ruce po záchodě, hodně jich vracím k umyvadlu. A některé specifické děti si třeba úplně odmítají ruce mýt…