Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Já bych řekla že o tom že nejsem čuně
Zjevně je to o úhlu pohledu
@Anonymní píše:
a ty máš přístup do koupelny ve školce??? předpokládám že tam chodíš zutá a převlečená
@Anonymní píše:
Tak asi to o něčem svědčí…
Ano o tvem vychovani. Ja sama uznam za vhodne, kdy si mam umyt ruce a nebude me nikdo vychovavat. Pokud me nekdo vyzve si umyt ruce, tak predpokladam, ze je duvod ( mimino, nebo me kamaradka vyzvala s omluvou, ze maji jeste bordel po malovani at si radeji umyju ruce ) to pochopim a nevaham. Nejsem prase hygienu dodrzuji, vsude jezdim vlastnim autem, ktere ridim jen ja, pracuji z domu. Tudiz nemam moc kde nachytat nejaky sragory. Jidlo, wc, pred cistenim zubu, po otirani ditete je pro me automatika.
@ka2ka píše:
a ty máš přístup do koupelny ve školce??? předpokládám že tam chodíš zutá a převlečená
Chodím tam v návlecích a umývárny je hned vedle třídy;)
@Šarlota4 píše:
Ano o tvem vychovani. Ja sama uznam za vhodne, kdy si mam umyt ruce a nebude me nikdo vychovavat. Pokud me nekdo vyzve si umyt ruce, tak predpokladam, ze je duvod ( mimino, nebo me kamaradka vyzvala s omluvou, ze maji jeste bordel po malovani at si radeji umyju ruce ) to pochopim a nevaham. Nejsem prase hygienu dodrzuji, vsude jezdim vlastnim autem, ktere ridim jen ja, pracuji z domu. Tudiz nemam moc kde nachytat nejaky sragory. Jidlo, wc, pred cistenim zubu, po otirani ditete je pro me automatika.
Umyvat si ruce , se učí již děti ve školce.. je smutné že je to musí učit paní učitelka a ne rodiče.
ja mela jednu takovou mánu na stredni ve tride. desinfekcnima ubrouskama si utirala lavici a zidli, ale byla „strasne v pohode“, matka hygienicka, tak se to na ni podepsalo..... ty na me pusobis, jako stejny pripad ![]()
@Šarlota4 píše:
A mimochodem - dcera si už ruce meje automaticky .
@Anonymní píše:
Jistě.. vím že dcera dělá to samé a nemám s tím problém. Já mluvím pouze o tom, že někam přijdu a umejeme si ruce..
No, fóbii z pražské MHD mám taky a jedu-li, ruce si myju. Je mi to nepříjemné. U druhých je mi to ale fuk, rozhodně nikam nehoním návštěvy. Tak daleko moje fóbie nesahá.
Jinak MŠ máme lesní za Prahou, jezdí se tam autem. Mytí mě zajímá jedině PO školce, kdy se vrací bahnem obalená („těžili jsme zlato!“) lochnesska
. Celkem by mě to ale asi ani jinak nenapadlo řešit.
@Russet píše:
Takhle nějak si asi dovezl syn z dovolené neštovice. Olizovali tam všichni svorně lžičky v kuchyňce v herně.
Buďte ráda, já je mám teď, ve třiceti letech a první týden už jsem dávala manželovi instrukce kam má rozptýlit můj popel, hnuus
jsem šťastná že si to syn odbil v dětství.
@Anonymní píše:
Já jsem takhle viděla maminku, jejíž dcerka v šatně zakašlala, maminka hned „Správně, Natálko, dáváme ruku před pusu“, hrdá, že její tříletá dcerka způsobně dává ruku před pusu, a poslala ji do třídy. No a najednou bylo vidět, jak z té Natálčiny dlaně visí dolů ten vykašlaný sopel. Její maminka mezitím odešla, tak jsem upozornila učitelku, že Natálka má v dlani nějaké hleny, jestli by to mohla otřít, a učitelka povzdechla, že ono rozšířené „ruku před pusu“ je někdy spíš za trest.
@debra.morgan píše:
ja mela jednu takovou mánu na stredni ve tride. desinfekcnima ubrouskama si utirala lavici a zidli, ale byla „strasne v pohode“, matka hygienicka, tak se to na ni podepsalo..... ty na me pusobis, jako stejny pripad
Já si nemeju ruce po každé sekundě . Já prostě si meju ruce když někam přijdu.. a atd..
@Anonymní píše:
Já si nemeju ruce po každé sekundě . Já prostě si meju ruce když někam přijdu.. a atd..
no prave ![]()
Tak u nás ve školce ani pro rodiče není přistup do umývárky, musela bych do třídy a myslím, že by na mě každý divně čuměl, ale my to máme do školky asi tak 100 metrů, tak to mytí nepovažuju za důležité. ![]()
@Anonymní píše:
Tak to tak delej, nikdo netvrdi, ze je to spatne ![]()