Hygiena v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25086
16.1.19 19:33
@Tichošlápek píše:
Spíše zbytecnost. Kluci vědí, ze si myjí ruce před jídlem, po wc apod. Ale prudit kvůli něčemu takovému ve školce, kde nějaké autíčko, na které sáhlo dítě, které jelo metrem je úplně pidi zdroj bakterii…proste mi prijde, ze silne prehanis. Btw k nam do školky si děti nosí i vlastní hračky, které s nimi také absolvují cestu, plus se válí v šatně na zemi apod - to by te asi slehlo.

To jsi mi připomněla, jak u nás v MŠ objíždí každý den vybrané dítě zubní kartáčky všech dětí jednou pastou. A streptokok je v této školce dost pravidelným hostem. Navrhla jsem, jestli by mohl mít každý svou, když ji stejně v rámci hygieny každé dítě přinese 2× za rok. A neprůstřelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
16.1.19 19:35
@sagina píše:
ne, protože poté to moje dítě jde se školkou na zahradu (nebo procházku), kde tak jako tak sahá na prolejzačky, písek, stromy, kameny, hračky, které se běžně válí po zemi… ale dobrý, školku všechny moje děti přežily ve zdraví a jedno už se dožilo i dospělosti :mrgreen:

Dokonce? No nekecej! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.1.19 19:35
@Anonymní píše:
Aha.. Takže jsem nemocná protože dodržuji hygienu :lol: :potlesk: Ten se Ti povedl :potlesk:

Já bych se na tvým místě moc nesmála. Tvoje příspěvky si tu čte kamarád psychiatr a jen s úsměvem přikyvuje, že takový má v ordinaci třikrát týdně. A žádná není nemocná, všechny jsou jen čistotný ...... :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
148547
16.1.19 19:36
@Anonymní píše:
Ty jsi ale vtipná. ( ne ) chtěla bych vidět Tvoji domácnost :pankac:

U vás ve školce smí rodiče dovnitř?V naší se děti předají ve dveřích třídy.
A do šatny chodíme zutí nebo v návlecích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33542
16.1.19 19:36
@Anonymní píše:
Aha.. Takže jsem nemocná protože dodržuji hygienu :lol: :potlesk: Ten se Ti povedl :potlesk:

A k čemu ti to je? Stejně si tvoje dítě co si pod tvým dohledem umyje ruce, jde hrát s hračkami, na které makalo x dětí které si ruce neumyly? Škoda vody ne? Nebo se umyje a pak si jde pro něco třeba do šatny, sáhne na kliku, na kterou sahalo x rodičů? Vždytˇto nemá logiku. Kvůli čemu to vyžaduješ? Tohle není vůbec o hygieně a ten kdo si nemyje ruce po příchodu do školky, na návštěvu atd, není čuně, to ty jsi malinko mimo. Pokud to tak doma děláte, je to vaše věc ale nemůžeš chtít takovou ujeou věc po ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sukjoss
16.1.19 19:37
@Anna766 píše:
U vás ve školce smí rodiče dovnitř?V naší se děti předají ve dveřích třídy.
A do šatny chodíme zutí nebo v návlecích.

U nás to samé.

• Citovat
  • Upravit
Sukjoss
16.1.19 19:38
@Janli píše:
Já bych se na tvým místě moc nesmála. Tvoje příspěvky si tu čte kamarád psychiatr a jen s úsměvem přikyvuje, že takový má v ordinaci třikrát týdně. A žádná není nemocná, všechny jsou jen čistotný ...... :mrgreen:
:kytka: Že zdravím :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
85335
16.1.19 19:38
@MartinaIrena píše:
To jsi mi připomněla, jak u nás v MŠ objíždí každý den vybrané dítě zubní kartáčky všech dětí jednou pastou. A streptokok je v této školce dost pravidelným hostem. Navrhla jsem, jestli by mohl mít každý svou, když ji stejně v rámci hygieny každé dítě přinese 2× za rok. A neprůstřelné…

U nas maji taky jednu pastu pro vsechny, nemyji si ruce po prichodu, na zahradu jdou ve stejnych vecech, ve kteryhc jsou vevnitr. A po prvnich dvou letech se promorili tak, ze nikdo nechybi, dcera od dubna stale zdrava a to chodila i pres prazdniny. Takze kdo vi, cim to je.

Zakladatelka moc premysli nad bacily, prehnane. Pry nosit si domu cizi bacily. Dobra hlaska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
16.1.19 19:40
@MartinaIrena píše:

Z těchto důvodů u nás zrušili čištění zubů - z hlediska hygieny nešlo zajistit, aby si děti kartáčky navzájem nevyměnily, aby kartáčky vysychaly v dostatečné vzdálenosti od sebe apod. Po konzultaci s hygieničkou i se zubařem od pojišťovny (kteří jezdí dělat osvětu) toto zrušili s tím, že nebudou riskovat přenos bacilů u té většiny dětí, které si doma pravidelně zuby čistí, aby se teda snažili vychovat těch pár, kteří doma kartáček vidí jednou za rok. Ten pozitivní efekt je prý příliš nabořen těmi negativními faktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
16.1.19 19:40
@Tichošlápek píše:
Btw nevyjádřila si se k donesenym hrackam :mrgreen: možná by se mohla zřídit desinfekcni stanice pro plysaky a myčka pro autíčka

No to po mě jednou chtěla dětská sestra vyvařit všechny hračky po angine. Vyprala jsem povlečení a plyšáky, vyměnila kartáčky. Ostatní nejhranější hračky jsem dala ven vymrznout, ale jako abych prováděla kompletní desinfekci baráku, už mi přišlo ouchylny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148547
16.1.19 19:44
@zrcadlo píše:
Z těchto důvodů u nás zrušili čištění zubů - z hlediska hygieny nešlo zajistit, aby si děti kartáčky navzájem nevyměnily, aby kartáčky vysychaly v dostatečné vzdálenosti od sebe apod. Po konzultaci s hygieničkou i se zubařem od pojišťovny (kteří jezdí dělat osvětu) toto zrušili s tím, že nebudou riskovat přenos bacilů u té většiny dětí, které si doma pravidelně zuby čistí, aby se teda snažili vychovat těch pár, kteří doma kartáček vidí jednou za rok. Ten pozitivní efekt je prý příliš nabořen těmi negativními faktory.

Tady to vyřešili ve školce tak,že každé dítě má svůj kalíšek s fotografií,svůj kartáček v něm a čistí si zuby bez pasty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.1.19 19:44
@Anonymní píše:
Takže si nemám mýt ruce ? Mám si tahat domů vaše bacily když vy nejste schopné si umýt ruce?? Není to o fobii . Je to o hygiene

trochu už přetačíš. Prvně jses ptala zda si dětí myjou ruce po příchodu do školky, většina ty odpověděla že ne a ty to přetočíš že všichni jsme čunata protože si vlastně vůbec neumýjeme ruce Dej se do klidu

• Citovat
  • Upravit
21311
16.1.19 19:45

@zrcadlo u nás stejne, čistění zubů zrušili ze stejného důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
16.1.19 19:49
@Anna766 píše:
Tady to vyřešili ve školce tak,že každé dítě má svůj kalíšek s fotografií,svůj kartáček v něm a čistí si zuby bez pasty.

No, tak u nás mají krasnou velkou umývárnu, každý svou přihrádku, označenou jejich značkou se separe hřebenem, ručníkem, kalíškem a kartáčkem. Pasta nelze… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.1.19 19:51

Učím v MŠ. Většina z vás je normální. Bohužel zakladatelka je opravdu na hraně obcese. Kdyby viděla co dokáže 25 dětí, když půlka z nich chodí se zelenou rýmou, chrchlákem a někdy teplotou. Pak si hrají, kašlou si do obličeje, otírají se o mě, aby se pomazlily, pak další a další :D myjí si ruce několikrát denně. Přenos bacilů ve školce fakt nestojí na mytí rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí