Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aduš8 píše:
Tak bych se asi musela zbláznit, když jsem byla v jeslích první dny s malým, děti si tam vytáhly magnetickou stavebnici, kde se na tyčku přidělala koule. Všichni si udělaly zmrzlinky a lízaly ten plast ostošest. A hezky si to půjčovaly mezi sebou, protože každý měl jinou barvu, tudíž jinou příchuť a dávaly si ochutnat.
Takhle nějak si asi dovezl syn z dovolené neštovice. Olizovali tam všichni svorně lžičky v kuchyňce v herně.
@Tichošlápek píše:
@j.a.n.i1 však se taky říká, ze nejlepší na imunitu je obliznout tyč v pražské MHDEhm sorry za odbočku jen mne to teď vytanulo
Aha, tak už vím, proč děti nebyly po nástupu do školky nemocné ![]()
@Aduš8 píše:
Tak bych se asi musela zbláznit, když jsem byla v jeslích první dny s malým, děti si tam vytáhly magnetickou stavebnici, kde se na tyčku přidělala koule. Všichni si udělaly zmrzlinky a lízaly ten plast ostošest. A hezky si to půjčovaly mezi sebou, protože každý měl jinou barvu, tudíž jinou příchuť a dávaly si ochutnat.
Jistě.. vím že dcera dělá to samé a nemám s tím problém. Já mluvím pouze o tom, že někam přijdu a umejeme si ruce..
@Tichošlápek píše:
@j.a.n.i1 však se taky říká, ze nejlepší na imunitu je obliznout tyč v pražské MHDEhm sorry za odbočku jen mne to teď vytanulo
Fuj, tu ulepenou hnusnou tyč? Tak to bych asi vrhla.
@Anonymní píše:
Jistě.. vím že dcera dělá to samé a nemám s tím problém. Já mluvím pouze o tom, že někam přijdu a umejeme si ruce..
Aha, takže olizování je podle tebe menší hrozba, než neumyté ruce. No… Tak se příště v tom metru asi raději nechytat rukou, ale zubama ![]()
@Anonymní píše:
Takže ti nevadí že si tve dítě hraje s hračkami, na které sahá dítě které přišlo z metra?
U nás z metra nikdo nechodí.
Všechny děti dojdou buď pěšky, nebo dojedou s rodiči autem. Nejezdí ani MHD.
@Tichošlápek píše:
@Russet jo já taky a to nejsem žádná cíťa
Super jsou taky nějaká zábradlí na schodištích. Dítě se mi někdy při nákupu v košíku nebezpečně přibližovalo madlu, tak to jsem ho teda rovnala.
U nás si taky nemyjou ruce (a umývárky mají mimo dosah rodičů, kteří by tam podle mě vůbec neměli lézt).
A vy, které máte starší už ve škole - myjou si tam děti ruce před obědem? Synovec je v první třídě, do jídelny jdou venkem, takže si obouvají boty, no a když se v jídelně hrnul k umyvadlu a strhnul tím i další děti, tak jim prý bylo řečeno, že umyvadlo v jídelně je jen pro příležitostné umytí (např. když se někdo zapatlá v jídelně), ale ne pro každodenní umývání všech (takto to učitelka tlumočila švagrové, že prý klasické ručníky tam být nemůžou, a spotřeba papírových ručníků včetně objemu odpadu by byla obrovská, takže jí se to sice taky příčí, ale maximálně si mohou ruce umýt ve třídě, ovšem pak si stejně nazouvají zablácené boty. Tak by mě zajímalo, jak je to jinde (já mám děti ještě školkové).
@j.a.n.i1 píše:
Ano, protože je mi to příjemné, ale fakt si nemeju ruce z představou, že bych jinak mohla dostat žloutenku… A už vůbec ne kvůli někomu cizímu, jako poslat mě na návštěvě si umýt ruce, tak se otočím obleču a už mě nikdy neuvidíš, protože usoudím, že s někým takovým fakt nehodlám komunikovat.
Vnimam to stejne, jen jsem to nechtela psat takhle primo. Taky bych odesla.
@Šarlota4 píše:
Vnimam to stejne, jen jsem to nechtela psat takhle primo. Taky bych odesla.
Tak asi to o něčem svědčí…
Tak to by mě nenapadlo. Spíš mi vadí, když chodí do školky děti s rýmou, kašlem, průjmem…
@Anonymní píše:
Tak asi to o něčem svědčí…
Jo, o tom, ze jsi uzkostliva
@Tichošlápek píše:
Jo, o tom, ze jsi uzkostliva
Já bych řekla že o tom že nejsem čuně