Dcera neustále nadává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.11.15 23:55

Dcera neustále nadává

Nevím si rady s naší starší dcerou 4 r. Neustále nadává a to všude a všem, kromě školky. Tam je „snad“ vše v pořádku. Řeknu jí něco co se jí nelíbí, např. ať si uklidí a ona začne, seš hnusná, nebavím se s Tebou. Nebo jí něco nejde tak začne, je to pitomý, hnusný,… Babičce řekne místo pozdravu, že se s ní nebaví a že je hnusná. Pořád jí vysvětluji, že se tak s nikým nemluví, ale ona si vede svou. Zkoušeli jsme domluvu, výhružky, dostala i na zadek - ve chvíli největšího zoufalství, ale jí to absolutně netankuje. Doma se takhle nebavíme tak nechápu co to má být. Díky jejím nadávkám jsem si všimla, jak často je slovo hnusný používáno i např. v médiích, dokonce i v pohádkách :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
5.11.15 00:05

No vidíš, já si zas myslím, že si to holka (stejně stará) nosí ze školky :)
Zpravidla dostane kartáč a tiše doufám, že je to období, které přejde, když pochopí, že tím nic pozitivního nezíská.
Ona se teda po mé prudce zamítavé reakci trochu rozpláče (přece jen nas. maminka je pro mládě největší riziko), omluví, řekne, že už to NIKDY neudělá… načež to zopakuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.11.15 00:06

Co uděláš v situaci, kdy přijde babička a dcera jí místo pozdravu řekne, že se s ní nebaví a že je hnusná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 00:18

Snažíme se jí vysvětlit, že se takto s babičkou nemluví a že je potom smutná, když je na ní takhle ošklivá. Když se jí zeptáme proč to říká tak je odpovídá, že neví a nebo zarytě mlčí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.15 00:24

@Knihomyš nevím, nicméně doufám, že to také přejde, ale je to někdy náročné.

• Citovat
  • Upravit
21991
5.11.15 00:25

Takže v tu chvíli nezareaguješ vlastně nijak? Resp. pouze tak, že dítěti začneš domlouvat, že babička bude smutná?

Nepřijde žádná okamžitá akce ve smyslu „takto se s babičkou nemluví, jdi do svého pokojíčku, takové řeči tady poslouchat nebudeme“…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.11.15 00:30

@BohunkaP Přísným hlasem jí sdělím, že se mi jeji chování nelíbí. U babičky je to takové teoretické, protože je máme daleko, ale patrně by se musela omluvit a pozdravit - podle situace by byla odeslána, aby si popřemýšlela a přišla, až se srovná, nebo by byla víceméně ignorována až do omluvy.
Jestli bych se pídila po příčinách nevím, většinou je jasné, že takhle pyskuje, protože něco nechce (nebo chce) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 00:32

@BohunkaP No to už tu také bylo asi stokrát, sbalí se a jde. Ještě nám mezi dveřmi řekne, že se nebaví s nikým. Dostala i na zadek, když už to bylo asi po sté dokola a ruply mi nervy. Dokonce když jdeme někdy k babičce na kafe (bydlíme v jednom domě), tak rovnou řekne, že nikam nejde, že bude na babičku ošklivá.

• Citovat
  • Upravit
10905
5.11.15 00:35

Dneska mě teda pobavilo, když remcala, jak má hnusné boty (po asi dvou jiných extempore) a já jí už naštvaně řekla, jestli to nebude tím, že v nich chodí holčička, co se hnusně chová a hnusně mluví (nepedagogické, vím, ale vzteklá je po mně), tak se jí to vůůůbec nelíbilo a protestovala, že to velcí nemůžou říkat, jen malí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.11.15 00:39
@Anonymní píše:
@BohunkaP No to už tu také bylo asi stokrát, sbalí se a jde. Ještě nám mezi dveřmi řekne, že se nebaví s nikým. Dostala i na zadek, když už to bylo asi po sté dokola a ruply mi nervy. Dokonce když jdeme někdy k babičce na kafe (bydlíme v jednom domě), tak rovnou řekne, že nikam nejde, že bude na babičku ošklivá.

Jestli se sbalí a jde do svého pokoje, tak je to OK, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.11.15 00:41

Zas chápu, že se dítěti vždycky nemusí k babičce chtít - je šance nechat ji doma (pokud je to třeba RD a je na doslech)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.11.15 00:43
@Anonymní píše:

Tomu nerozumím, omlouvám se. Přijde k Vám babička - dítě jí mezi dveřmi řekne, že je hnusná a nebaví se s ní… a stane se co?

Takhle, o co mi jde… jedna věc je, že musí zachovávat určitá pravidla slušného chování. Nemůže babičce říkat takové věci - čili musí jít někam do pokojíčku apod., přijít, až bude mluvit slušně, apod…

Ale druhá věc. Tvoje dcera Ti už předem říká, že bude ošklivá - ona ví, že tam je nějaký problém, že se děje něco, s čím si neví rady… a ví už předem, že bude nucena se zachovat tak, jak by neměla. Je strašně šikovná, že Ti to dokáže už předem takhle naznačit. Teď je otázka, co se děje. Proč je zrovna na babičku ošklivá? Co má za problém, že ho už předem dokáže nepřímo určit (ne pojmenovat, ale ví, že přijde)? Píšeš, že ve školce je vše v pořádku. Jsou jiní lidé, kde to není v pořádku?

@Knihomyš, reaguju teď na zakladatelku, ono tohle je dítě od dítěte a rodič od rodiče jiné… a zvlášť v teoretických rovinách to nemá moc smysl, realita je jiná… osobně bych víceméně reagovala asi podobně jako Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.11.15 00:47

@BohunkaP jj, já si říkala, že to třeba posoudíš, poradíš - někdy si přijdu jako matka - tyran, pokud přijdu domů před osmou večer, tak minimálně jedna scénka proběhne… jestli by to třeba nešlo nějak vlídněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.11.15 00:54

@Knihomyš, to by mi bylo samozřejmě ctí, objektivní náhled je vždycky fajn (taky by se mi hodil dneska ráno, když jsme v půl sedmé vzbudili sousedy kraválem :roll: )… a Tys myslela nějakou konkrétní situaci? S botičkami? Nebo taky s babičkou? Omlouvám se, já jsem se teď trošku zamotala, jak jsem se snažila dopídit podstaty problému u zakladatelky, tak jsem ztratila další nitě. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 00:57

Babička bydlí s námi v jednom domě, jdeme k ní třeba na kafe. Přijdeme tam, malá ani nepozdraví a hned jí vynadá, viz výše. Řekneme jí, že takto s babičkou mluvit nebude, ať jde domů, když se neumí chovat slušně a ona jde. Doma si hraje a je jí to fuk. Pak třeba potká babičku venku na zahradě a jen tak vypálí, to samé, nebavím se s Tebou… Nevím proč, babka jí dá první poslední, pokud zlobí tak ji i pokárá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML