Dcera neustále nadává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
5.11.15 08:00
@sunshinegirl píše:
No jestli nebude problém už v tom, že něco cítí z tebe. Tvůj vztah s onou „babkou“ asi taky nebude zrovna best off, když o ní mluvíš jako o babce. Děti jsou vnímavé. Takové malé houby, co do sebe natáhnou opravdu vše, dobré i špatné.

to muze byt cits eotazka oblasti nebo zvyku. my kdusi rikali prababicce „babina“ a meli jsme ji vsichni radi. proste se to tak drive u nich rikalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.11.15 08:19

No tak moje téměř čtyřletá začala používat to je deb.il. A to běžně, už za to taky i dostala, po marném vysvětlování, ale slovo je oblíbené. Momentálně vedu totální ignoraci toho slova, zatím tedy ani to nefunguje. Netuším, co bych ti poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.11.15 08:27

Náš mladej začal chodit do školky v září a od té doby je teda samý negativismus. Neříkej to, je to ošklivé, nemluv, nedělej to, já tě bouchnu a podobné kecy. Má to na 100% ze školky, nesměřuje to k někomu určitému, ale rozčiluje mě to teda pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
5.11.15 08:33

Naše druhorozená (v lednu jí budou 3 roky) má podobnou reakci na mého tátu - dědu. Začala asi před 2 měsíci říkat, že ho nemá ráda. Ale děda si za to může sám, pořád jí pokouší, tak jako ostatní vnoučata, dělá s ní legraci a škádlí ji a když už se jí to přestane líbit, použije spojení, že ho nemá ráda. Odejde a za minutu provokuje zase ona jeho. Ale když jí nechci dát žádnou dobrotu jde za dědou, je jak sluníčko, plazí se po něm jak břečťan a prosí dědečka o sladkost. Je vychytralá a to silně už asi od 2 -2,5 roku.
To samé dělá když jdeme z venku a já ji nechci nosit 3 patra. Počká si na tatínka, řekne, že ho miluje že chce nosit, pak se k němu tulí a pusinkuje ho. Když jdeme jen spolu, zkusí jestli ji vezmu. Nevezmu, řeknu, že jí pomůžu za ruku, že už je veliká a šikovná, že jí boty pěkně šlapou a než se naděje má ty 3 patra za sebou.
Třeba tímto tvrzením a jednáním chce taky Vaše dítko něčeho dosáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.11.15 08:52
@sunshinegirl píše:
No jestli nebude problém už v tom, že něco cítí z tebe. Tvůj vztah s onou „babkou“ asi taky nebude zrovna best off, když o ní mluvíš jako o babce. Děti jsou vnímavé. Takové malé houby, co do sebe natáhnou opravdu vše, dobré i špatné.

U nás se říká babka i babina úplně normálně, a není to myšleno hanlivě. Prostě se tak u nás v kraji mluví. Jo a nejsem zakladatelka, aby nedošlo k mýlce, možná je ze stejného kraje. Hanlivá je u nás babizna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.11.15 08:56
@terinka4444 píše:
No tak moje téměř čtyřletá začala používat to je deb.il. A to běžně, už za to taky i dostala, po marném vysvětlování, ale slovo je oblíbené. Momentálně vedu totální ignoraci toho slova, zatím tedy ani to nefunguje. Netuším, co bych ti poradila.

U nás vždycky pomohlo nahradit zajímavějším, zvučnějším slovem. A taky vysvětlit co dané slovo přesně znamená. Nikdy neříkám jen „to se neříká“ nebo „to se nedělá“ ale vždy se snažím vysvětlit i proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
5.11.15 09:04
@evill píše:
U nás vždycky pomohlo nahradit zajímavějším, zvučnějším slovem. A taky vysvětlit co dané slovo přesně znamená. Nikdy neříkám jen „to se neříká“ nebo „to se nedělá“ ale vždy se snažím vysvětlit i proč.

Např. ču_ák, nebo ko_ot :-D to by se jí mohlo líbit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.11.15 09:05
@evill píše:
čím nahradíš debila? :mrgreen: Jinak já vysvětlovala, ale nic, prostě slovo vede. Jediné štěstí je, že mluví tak blbě, že jí nikdo nerozumí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.11.15 09:05
@WontTell píše:
Např. ču_ák, nebo ko_ot :-D to by se jí mohlo líbit :-)
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
5.11.15 09:10

Náš mladej měl zas období že sme si šli ven hrát a dorazil táta a chtěl si hrát s náma a mladík na něj začal řvát že on si hrát nesmí atd… No tátu to celkem vzalo a já sem mláděti oznámila že pokuď se bude chovat takhle ošklivě tak má smůlu protože aby kohokoliv odstrkoval to se nedělá a dokuď se nesklidní tak si s ním hrát taky nebudu. No urazil se, šel se vyvztekat a pak se vrátil, tátovi omluvil a už to neudělal…

Zato každej den zvládne provést něco včéra že si např. vezme vdolky tak mu povídám ať už si je rději nebere že jsou na stole od včerejška nepřikrytý a že nebudou dobrý. On se začal strašně vztekat že má hlad a já mu nedám nic k jídlu a on chudák umře hlady. no čučela sem nejdřív jak péro z gauče pak sem ho poslala vyvztekat se jinam a když se sklidnil a omluvil tak dostal jídlo…Den předtím mi zas vzbudil mladšího v kočáru i když sem ho na to upozorňovala atd…Už sem říkala chlapovi že je ve 4 letech asi v pubertě…

Radu asi nemám píšu jen pro podporu že v tom nejsi sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
5.11.15 09:12

@Ali-Ali babina a babka na mne působí zcela jinak. A babka je hanlivé označení, které se užívá i v pohádkách, kde je babička ta hodná a babka ta zlá. Pro dítě to může být matoucí.

• Citovat
  • Upravit
4009
5.11.15 09:17
@WontTell píše:
Např. ču_ák, nebo ko_ot :-D to by se jí mohlo líbit :-)

tak na to je zbytecne reagovat.

@terinka4444 píše: čím nahradíš debila? :mrgreen: Jinak já vysvětlovala, ale nic, prostě slovo vede. Jediné štěstí je, že mluví tak blbě, že jí nikdo nerozumí :mrgreen:

U debila jsem vysvetlila co to je debilita, ukazala obrazky, popovidala jsem o tom, ze kazdy nemel to stesti narodit se v poradku, a ze z takovych veci se sranda nedela. To pobrala, kdyz ji to jeste parkrat ujelo, rovnou rekla, i ze se to rict nechtela. P.del, samo vi co je, libila se zvucnost jak to drnci a vyjimecnost toho slova, misto toho se naucila „drncat“ na trumpete. To ma oblibene slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 09:19
@sunshinegirl píše:

Vztahy máme dobré, co je na babce špatného, babča si takhle říká i sama :mrgreen:. Děda si také říká dědek :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.15 09:26

Díky holky, koukám, že v tom nejsem úplně sama, ale nervy mi to drásá. Snad to přejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.15 09:27

U nás je zlá baba jaga :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení