Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sloninka píše:
@SIMONA1234 Já netvrdím, že je to někde napsáno. Řada učitelek, které znám se tím řídí, přece je logické, že nepustím víc dětí najednou z očí. Totéž v ZŠ - z bezpečnostních důvodů může v hodině na záchod vždy jen 1 dítě.
Umíš si představit třídu 3…4 letých dětí…jedno sedí na záchodě a 3 další potřebují čůrat…přece nebudou čekat, až to jedno dokaká? Je to blbá situace, no… pokud je WC mimo třídu a učitelka je sama, musí to holt risknout… ![]()
Řešila bych s učitelkou, přesně bych chtěla vědět jak probíhá chození na záchod, jak je to s tím spratkem, co ubližuje dětem atd. a to by bylo, abych se nedopídila, kde je problém. Případně bych to řešila i přes ředitelku, pokud by mě učitelka chtěla odbýt. Tohle je moje noční můra, že mi školka děti může, byť třeba nechtěně, poznamenat.
Ze začátku se musely dovolovat, i doma se mě ptala, jestli může jít čůrat, nechápala jsem… po rozmluvě s ředitelkou i učitelkou. Prý stačí oznámit. Ale to stejně neřeší to, že když není v dohledu nebo mezi dětmi, se prostě počůrá
vchod na záchod je ze třídy, nejde jít jinam, ani odtamtud vyjít jinudy, prostě jedny dveře mezi třídou a záchody.
na otázku: chce se ti čůrat? odpoví že: ne. nediskutuji a jdeme čůrat a vyčůrá litry??!!
prostě se jí doma neptám a říkám, ať se kouká jít vyčůrat. stejně se mě přičůrává… ![]()
s učitelkou jsem řešila 2krát a nic. prostě jí je to jedno. máme dost flegmatické „učitelky“
můžu to zkusit, ale bude to zase k ničemu… ![]()
jestli má nějaký blok ze školky z jejich záchodů…
tak to neřeší to, že se mi přičůrává i doma
@mischule79 Jak jsem psla, zastávám sice názor jednoho dítěte na WC - ALE: Pokud by maminka přišla se situací, jakou popisuješ, tak není problém vzít společně s maminkou holčičku stranou a říct jí, že může na záchod kdykoliv bez ptaní.
Totéž jsem měla ve škole. V 1.tř. jsem měla chlapečka, který měl problém odhadnout kdy se mu chce na WC. Po dohodě s maminkou jsem ho posadila ke dveřím a mohl kdykoliv bez ptaní vyběhnout.
V 5. tř. jsem zase měla slečnu, pro kterou byl problém jít na záchod o přestávce - vadila jí tam přítomnost dalších děvčat. Přišla sama za mnou, řekla co a jak a domluvily jsme se na tom, že bez problémů chodila v hodinách
můžu to zkusit navrhnout, promluvit si s učitelkou…ale jak už jsem psala, její to to tak nějak jedno…
doma si dovolovat nemusí a přičůrává se??!! už fakt nevim..
@mischule79 Pokud chceš jít za učitelkou, tak to pojmy formou, že jí prosíš, aby ti pomohla. Asi to nebude jednoduché, ale je to nejlepší způsob, jak si ji získat a dceři situaci usnadnit.