Adopce koťat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
21.10.23 23:31

Adopce koťat

Ahojky, píši sem prvně, ale už si nevím rady.. před 10 dny jsme si s přítelem adoptovali z útulku 2,5 měsíce starého kocourka, mazlivý, hravý, normálně papá i pije, šel na záchod hned po 10 min, co jsme ho přivezli domu, bylo nám řečeno, že může mít pár dní průjem ze změny prostředí nebo stresu, chodil na záchod kadit, ale v noci se vždy vyčůral do postele, tak jsem s ním o dva dny později jela na veterinu, kde dostal pastu na průjem a koupila jsem bylinky na uklidnění do difuzéru a hračky se šantou, i jiný kočkolit, čůrat do postele přestal, zjistila jsem, že je v útulku volný jeho brácha, tak jsem neváhala a jela i pro něj, když budeme s přítelem v práci, alespoň bude mít doma společnost a nepodlehne nějakému stresu seznamování v dospělosti, protože se znají, bylo to o týden později po příjezdu prvního koťátka, nové koťátko si zvyklo docela rychle, chodilo na záchod, hrálo si, spalo s námi v posteli, ale dnes (3. den, co tu s námi je) se dvakrát vykadil a jednou vyčůral do postele, mají 3 záchody, nový kočkolit, záchody vybírám 2× denně, jsou odčervení, odblešení a na očkování jdou za 6 dní, mají tunu hraček, pozornosti, pravidelnou stravu a pravidelně pijí. Dokázal by mi prosím Vás někdo poradit, co by mohl být problém? Já už si nevím rady..

Příspěvek upraven 21.10.23 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
21.10.23 23:37

Kocour nám chodil na novou rohožku a jednou do postele. Máma tenkrát měla nové povlečení. Shodli jsme se na tom, že ho lákala vůně/pach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
21.10.23 23:53

Nam kocour chodil mimo zachod ze msty (fakt ho stacilo necim trochu urazit a bylo jasny, ze rano budeme mit nacurano minimalne v botach). Do postele to udelal trikrat a pak dostal zakaz chodit do loznice. Kdyz byl kote, tak to nebylo tak strasny, koteci moc tolik nesmrdi, takze se vycistila matrace, vypraly periny a dalo se s tim zit. Kdyz dospel a vycural se na postel, tak sla matrace do popelnice a kocour na kastraci, ten zapach z toho proste nesel. Pokud mu tam nechcete zakazat pristup, doporucuji poridit chranic matrace a takovy periny, ktery se vejdou do pracky, protoze jakmile si (alespon u naseho kocoura to tak je) oblibi jedno misto, chodi tam pak pokazdy (ten muj si pak nastesti jako misto msty vybral sprchovy kout. Vzdycky jsem mu za to vynadala, ale tak akorat, abych ho neodradila tam jit i priste, ale zas aby nepoznal, ze z toho mam radost a nenasel si nejaky misto, kde by me realne nastval)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.23 00:14

@EmmaFrost to je super místo na pomstu. :mrgreen: Ten ti to natřel! :D

Jednou jsem byla na návštěvě svědkem čurání dospělé kočky na postel ze msty. Měla totálně zadělaný a nevyčištěný kočičí záchod, tak šla přesně doprostřed postele a učurla si - ale jen tak maličko, bylo jasně vidět, že jde o pomstu a ne o potřebu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
22.10.23 03:27

Znamym do postele kocka cura pravidelne. Takze furt perou periny a chranice matraci. Staci nejaka nepatrna zmena v domacnosti ve stylu, ze nekde nechali stat tasky s nakupem. Ja bych to nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
22.10.23 03:52

Nepouštět do ložnice, alespoň do doby, kdy dojde na kastraci a poklesu hormonů. Zavřít tam dveře, nechat jim omezený prostor a všude, kde nechcete, aby čůrali, rozmístit alobal. Kočky alobal nemají rády. Přinutí je to ve finále zase používat správná zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22383
22.10.23 06:54

Zavirala bych dvere do loznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
22.10.23 08:15
@andulka.m píše:
Ahojky, píši sem prvně, ale už si nevím rady.. před 10 dny jsme si s přítelem adoptovali z útulku 2,5 měsíce starého kocourka, mazlivý, hravý, normálně papá i pije, šel na záchod hned po 10 min, co jsme ho přivezli domu, bylo nám řečeno, že může mít pár dní průjem ze změny prostředí nebo stresu, chodil na záchod kadit, ale v noci se vždy vyčůral do postele, tak jsem s ním o dva dny později jela na veterinu, kde dostal pastu na průjem a koupila jsem bylinky na uklidnění do difuzéru a hračky se šantou, i jiný kočkolit, čůrat do postele přestal, zjistila jsem, že je v útulku volný jeho brácha, tak jsem neváhala a jela i pro něj, když budeme s přítelem v práci, alespoň bude mít doma společnost a nepodlehne nějakému stresu seznamování v dospělosti, protože se znají, bylo to o týden později po příjezdu prvního koťátka, nové koťátko si zvyklo docela rychle, chodilo na záchod, hrálo si, spalo s námi v posteli, ale dnes (3. den, co tu s námi je) se dvakrát vykadil a jednou vyčůral do postele, mají 3 záchody, nový kočkolit, záchody vybírám 2× denně, jsou odčervení, odblešení a na očkování jdou za 6 dní, mají tunu hraček, pozornosti, pravidelnou stravu a pravidelně pijí. Dokázal by mi prosím Vás někdo poradit, co by mohl být problém? Já už si nevím rady..Příspěvek upraven 21.10.23 v 23:42

Já bych je vrátila zpátky. Fakt bych si nenechala sr. át a chc. át do postele. :poblion:
Budou to dělat pořád. A když jim zamezíš vstup do ložnice, najdou si jiný místo.
Fuj, to musí být nechutnej smrad po celým bytě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.10.23 08:32

Tohle je problém. Může se stát, že je to přejde samo od sebe, že je to způsobeno jen změnou prostředí. Zkus je nepouštět do ložnice a přes postele ( kdyby tam přece jen vlezli) přehodit takovou tu krycí plachtu pro malíře. Ona šustí a možná jim to nebude příjemné. Ale my měli kočku, dožila se 17 let. A celou dobu s ní byly problémy. Ta se vyčůrala kamkoliv. Normálně chodila na svůj záchůdek, ale jednou denně se vyčůrala třeba do květináče, do vany, na sedačku. Kdyby aspoň chodila na jedno místo, ale to ne. Nikdy jsme netušili, kde to na nás čeká. Všude jsme měli opatření - podložky, prací potahy, kryt na květináče, nikde nemohly zůstat pohozené boty nebo oblečení. Zase jsme měli pořád uklizeno, jak jsme se báli někde něco nechat :D. Ale nikdy se to neodnaučila a nikdy jsme nezjistili, čím to bylo :nevim: Ale měli jsme ji rádi, prostě to byl člen rodiny, to se nedalo, dát jí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
22.10.23 09:12

1. Odeberte moc a nechte vysetrit zanet
2. Vykastrujte ve 12 tydnech u dobreho veterinare
3. Piste utulku, ze se to deje a ze je to problem, aby vedeli, ze je potencialne budete vracet, coz je legitimni duvod pro vraceni
4. Nepoustejte do loznice
5. Vyzkousejte vice druhu podestylky, krystal, pisek, drt.

Zeptejte se na minulost kotat. Jestli jsou od divoke mamy nebo mazlive nebo mamu neznaji, jestli sycely a utocily pri nslezu nebo jsou mazlive od zacatku. Pokud to jsou puvodne jakkoliv divoke kocky, co sycely a tak, tak tohle muze byt projev jejich nespokojenosti s tim, ze jsou zavrene doma. Muze to byt ale take zpusobeno proste novym prostredim, ktere jeste neznaji a srovna se to. Misto santy kupte spis kozlik, strasne ale smrdi. Ty antistresove vune ale obecne moc nefunguji.

Myslim, z eje celkem velka sance, ze se to srovna.

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
22.10.23 09:13
@Šmoulice píše:
Já bych je vrátila zpátky. Fakt bych si nenechala sr. át a chc. át do postele. :poblion:
Budou to dělat pořád. A když jim zamezíš vstup do ložnice, najdou si jiný místo.
Fuj, to musí být nechutnej smrad po celým bytě. :roll:

Zjrvne o kockach nic nevite. Hlavne si zadnou neporizujte. Diky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
3139
22.10.23 09:46
@Šmoulice píše:
Fuj, to musí být nechutnej smrad po celým bytě. :roll:

tebe bychom taky vrátili, kdyby bylo kam
je to miminko, které je od matky příliš brzo - má tam být alespoň do 12 týdne
potřebuje čas se to naučit a získat důvěru a být zdravé, kočky často při problémech s močovým ústrojím chodí čůrat do měkkého, protože mají dojem, že to pak bude méně bolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
22.10.23 09:53

@andulka.m Co je to za útulek, který ti dal kotě v 2,5 měsících. Správný útulek dá kotě až po 3 měsících. Samozřejmě i socializované kotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.10.23 09:55

Kočky chodí kalet ve stresu tam, kde cítí nejvíc toho svého člověka. Bývá to postel, hromada prádla, rohožky atp. Dala bych tomu čas, máš je chvilku, to se poddá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.10.23 10:02

Ahoj, primárně mě udivuje, že vám z útulku dali 2,5 měsíční kotě a neočkované. Koťata totiž mají být do 12 týdnů s maminkou a z útulku by měli odejít až po této době a naočkovaná… Nicméně to je chyba útulku, ne vaše. Naopak je moc hezké, že jste se rozhodli dát koťátku domov a že jste mu ještě vzali jeho sourozence. :srdce: Rady typu po 3 dnech je hned vraťte do útulku vůbec neposlouchej, to může vyplodit jen člověk co sám žádná zvířata nemá, nemá zvířata rád a absolutně jim nerozumí… :zed: Našeho kocourka taky předchozí majitelka vrátila po 1 dni, protože si u ní prý nezvykl, co na to říct. :zed: Dost možná to bude psychického původu. Koťátko se v novém prostředí přirozeně ještě bojí (i když na první pohled to tak nemusí vypadat), 3. den je ještě opravdu brzy na to aby bylo zvyklé, jsou kočky, které v novém prostředí třeba týden nevylezou z pod postele. Může mít stres z úplné maličkosti, která by vás ani nenapadla, třeba se bojí televize, myčky, pračky nebo nějakého jiného běžného zvuku domácnosti, který vám přijde úplně normální, ale z útulku tento zvuk nezná. Dejte mu čas, ložnici zavírejte a během dne ho několikrát dejte do záchodku, aby si zapamatoval, kam má případně chodit. Také to může být zdravotního původu, takže pokud by se to opakovalo, pro jistotu zajeďte na veterinu i s tím druhým. My si brali dvě koťata v útulku a ze začátku, jak byla maličká a z útulku kde se ty nemoci mezi větším množstvím koček prostě přirozeně nějak šíří, tak jsme s nima byli docela často na veterině, jeden trpěl na průjem a problémy s očíčkem a druhý trpěl zas na rýmu. Ten, co trpěl na průjmy, tak chodil mimo záchod jen tehdy, když měl nějaké akutní problémy a chtěl nám to takto říct. Teď už jsou oba delší dobu zdraví, nemají žádný zdravotní problém a mimo záchod vůbec nechodí. Takže chce to vydržet ty začátky, přeléčit případné nemoci a pak už to bude všechno fajn. :srdce: Jinak jen k tomu očkování, kdyby vám to vet neřekl, tak očkovat jen zdravé zvíře, pokud by byl ještě průjem nebo nějaký jiný zdravotní problém, je potřeba očkování odložit. A do budoucna pak určitě včasná kastrace, aby vám nezačli značkovat. Jinak je ještě možnost obrátit se na útulek o radu (pokud útulek takovou možnost nabízí), oni znají ty koťata asi nejlépe, tak by vám mohli nejlépe poradit čím to podle nich je a jak postupovat. Ale věřím, že to brzy přejde a že zažijete s kocourky spoustu krásných dní. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný