Dvířka pro kočku v okně

11
13.10.23 16:20

Dvirka pro kocku v okne

Zdravim, mate nekdo zkusenost s dvirkami pro kocku, ktere se zasadi primo do skla okna? Jak to funguje, jestli krz dvirka netahne a kolik pripadne stoji to vyriznuti?
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
13.10.23 16:26

My jsme to řešili a nakonec odpískali. Řekli nám, že se bude muset vyměnit celé sklo, že to nejde jednoduše vyříznout do stávajícího. Doporučuji najít si sklenáře v okolí a ať vám udělá kalkulaci. My máme na okně gumu, kočka si otvírá celé křídlo packami a guma ho zase zavře. Má to jako průchod na zabezpečený balkón. Při cestě domů se jen opře do okna. Přes léto je trvale otevřené a zajištěné tyčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.10.23 16:31

Taky jsme chtěli, ale bylo to strašně drahý, víc než nové okno. Nakonec dal muž místo okna ve sklepě dřevěné desky a v nich jsou dvířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.10.23 16:43

Jak má někdo lepší okna s dvojsklama (nemluvě troj), tak tipuju, že to prostě nelze. On bývá podobný problém třeba s vývodem teplého vzduchu u pojízdné klimatizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.10.23 17:01

S dvojskly to určitě jde, známí to mají dokonce ve skl. dveřích. Ale ti peníze neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.10.23 17:19

Naivne jsem si myslela ze by se to vyrizlo primo v okne😁 v pondeli zkusim zavolat do sklenarstvi kolik by to stalo, protoze se obavam, ze mi nic jineho nezbyde. Stehujem se z patra RD do prizemi, kocour byl zvykly chodit ven oknem pres terasu a zidku, aby se vyhnul zahrade kvuli psum. Jedina cesta ven z prizemi je pres okno pokoje, ktere je na ulici a to zas nechci nechavat porad otevrene.
Okna mam plastovy dvojskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19247
13.10.23 17:24

Naše kočka má dvířka i s čipem. Aby se nemuselo řezat sklo v balkonových dveřích, vyřízli jsme díru ve vstupních dveřích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.10.23 17:32

@Dixies
Vstupni dvere mam bohuzel na pozemku, kde jsou psi😢 jiny reseni asi mit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19247
13.10.23 17:33
@Empori píše:
@Dixies
Vstupni dvere mam bohuzel na pozemku, kde jsou psi😢 jiny reseni asi mit nebudu

Ještě jsem viděla dvířka, ke kterým se dá dokoupit prodlužovací rukáv, kdybys chtěla udělat díru do zdi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.10.23 17:40

@Dixies
Jako i nad dirou ve zdi jsem premyslela😂 ale s tema padesatkama zdema co mam mi to prijde divocina🙈
o vikendu se bude ten pokoj stukovat, tak se zedniku zeptam a treba to provrtaj rovnou🤔 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.10.23 17:55
@Pučálkovic.Amina píše:
S dvojskly to určitě jde, známí to mají dokonce ve skl. dveřích. Ale ti peníze neřeší.

Tak ano, lze to, ale s nějakou reálnou finanční situací to moc smyslu nedává. Navíc to bude nepěkné. Skla třeba za 15.000 -50.000 se obecně asi nebudou dělat znova „pro kočku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.10.23 18:29

Jo a trošku těmi dvířky táhne, fakt jen trošku, ale třeba do okna u stolu nebo postele bych to nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
13.10.23 20:35

My to máme v balkónových dveřích v dvouskle. Nebylo to nějak extra drahé, ale pořizovali jsme to zároveň s dveřmi. Do stávajícího skla nevím, asi by se musela celá tabule přesklít. Máme ty dveře do verandy, ne přímo do obytné místnosti. Kočičími dvířky netáhne nějak extra, kolem těch lítaček je takový filc. Pochopitelně je tam asi nějaký únik tepla. Je to teda pořád děsně špinavý, jak kocour chodí sem a tam. Dnes bych možná uvažovala o nějakém vstupu na čip. Několikrát se nám již do domu chtěli nacpat jakési cizí, drzé kočky. Náš kocour z toho byl na infarkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný