Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máme přes měsíc doma nového kocourka kterému budou 4 měsíce ale pořád se nás bojí, ani prohlásit se nenechá a syčí když si ho chceme pochovat. S druhým starším kocourem normálně vychází, hrajou si takže bez problému. Jen ke mě a příteli se vůbec nemá jako by se bál že mu něco uděláme ale snažíme se aby se nebál a mazlil se.
Nevíme co sním už.
Dekuji předem za rady
Očividně nesocializovaná nevymazlená vystresovaná kočka. Napadla mě hned stejná otázka - odkud ho máte?
Většina koček se dá vymazlit, ale o vaší noc nevíme
My máme takovou obyčejnou kočku. Má 2 roky a je furt stejná. Je to povahou. Ona půjde kdykoli za děckama. Spí s nimi, mazlí se. Volá je hlasitě. A na nás dospělé vyloženě kašle. My jsme ji dobří, když slyší, že chystáme misky na jídlo. Jak to cinká. Tak se přijde šudlit o nohy, vrní a tehdy se nechá pohladit. Jinak se nám vyhýbá. Když ji chceme jinak pohladit, tak se odtlačuje a utíká pryč.
Ahoj, taky mame noveho kocourka. Dnes 5 mesicu a mame ho skor 2 mesice. Ten nas se nas neboji, ale zase nas lovi, lovi vse. Je to vylozene lovec. Kouse, skrabe, pak se i mazli. Takovy posuk. Lovi nohy, kdyz chodime po byte. Vsude vleze. Je to pestre. Ja bych toho vaseho hladila, kdyz mu das jidlo do misky. Pak proste cekala az sam prijde. Kocky se moc nedaji nutit do toho, co nechteji. Nektere kocky proste nejsou tolik mazlici. Muze se to casem/vekem/kastraci zmenit. Hlavne by doma mel mit misto, kam se schova do bezpeci, kde se bude. citit v bezpeci.
Máte asi špatně socializované kotě, jak už tady zaznělo. Také jste ho vzali od matky moc brzo. Podle nejnovější vyhlášky se koťata dávají od matky ve 4 měsících. Platí to teda závazně pro chovatelské stanice, ale je to taková pomůcka i pro ostatní. Když vidím inzeráty na dvouměsíční koťata, že jsou okamžitě k odběru, tak je mi smutno…
Jak už tu někdo radil, zkusila bych to pomaličku, netlačit ho do mazlení. Chce to čas. Naše kočka také není moc mazlící. Chce drbat v pelíšku, spí s námi v posteli, ráda se nosí po bytě. Ale nevleze mi na klín, že by se mazlila když třeba sedím i televize. A už jí jsou dva roky.
Jen dodám, my jsme naši kočku brzo matce nebrali. Opačně. Ona nám ji dovedla na zahradu a viděli jsme, jak na ni prskala a dokonce packama ji odháněla, ať jde pryč. Hnusná ta matka kočka byla na kotě. Už měla 4 měsíce. Jedno kotě dovedla kočka nám. Druhé jiné rodině a ji samotnou pak asi za dva měsíce srazilo auto. My jsme se o ně starají asi od měsíce těch koťat. Že se narodili do úplně ne příjemných podmínek.
@nozu píše:
Máte asi špatně socializované kotě, jak už tady zaznělo. Také jste ho vzali od matky moc brzo. Podle nejnovější vyhlášky se koťata dávají od matky ve 4 měsících. Platí to teda závazně pro chovatelské stanice, ale je to taková pomůcka i pro ostatní. Když vidím inzeráty na dvouměsíční koťata, že jsou okamžitě k odběru, tak je mi smutno…
Jak už tu někdo radil, zkusila bych to pomaličku, netlačit ho do mazlení. Chce to čas. Naše kočka také není moc mazlící. Chce drbat v pelíšku, spí s námi v posteli, ráda se nosí po bytě. Ale nevleze mi na klín, že by se mazlila když třeba sedím i televize. A už jí jsou dva roky.
Obyc kote by takto stare tezko shaneli. Ja jsem chtela az po 3. mesici a musela jsem hodne ukecavat, aby mi ho takto dlouho schovali a davala jsem nejake zradlo. Brala jsem si posledni. To bylo reci, jestli ho vubec chci a aby jim tam nakonec tak stare nezbylo. Davaji se vetsinou mladsi kotata a stejne je vetsina mazliva. Kdyz jsem byla dite, tak jsme meli doma depozit utulku a vetsina kotat, co nam doma prosla, nez si je vzali novy majitele, tak byla mazliva a to byli ruzni nalezelenci, kolikrat se spatnym osudem a i kotata odchovany na strikacce bez matky.
@nozu píše:
Můžeš sem dát prosím citaci vyhlášky? My si kotě brali v necelých 4 měsících a k odběru je měly všechny oslovené chovatelske stanice od 3 měsíců ![]()
@Pitaya1 ono se to měnilo cca před rokem. Do té doby to bylo 12 týdnů a teď nově to je těch 14 nebo 16. Jen jsem to zaznamenala v diskusi u našeho plemene. Ale vyhlášku najdu, jen to sem dám až odpoledne.
@nozu píše:
@Pitaya1 ono se to měnilo cca před rokem. Do té doby to bylo 12 týdnů a teď nově to je těch 14 nebo 16. Jen jsem to zaznamenala v diskusi u našeho plemene. Ale vyhlášku najdu, jen to sem dám až odpoledne.
Máme kočku od léta a byla k vyzvednutí určitě dříč než ve 4 měsících. Když jsme si pro něj přijeli, tak byl předposlední z vrhu, kdo ještě nebyl u nových majitelů. A co koukám na nabídky koček, tak je pořád nabízí od 3 měsíců ![]()
@nozu no 14 týdnů jsou tři měsíce. Asi to bude pořád stejné.
@Kelsey Proč hnusná máma? Normální. Má to tak vrozené. I kdyby to byla kočka domácí, opečovávaná majiteli, v tom věku už by na ně prskala a sycela taky.
@pikola máme ho od jedné paní co ho dávala na bazos že daruje koťata
@nozu no to naše se nenechá ani pohladit, přikrčí se k zemi jako by čekalo to nejhorší
@Pitaya1 píše:
Máme kočku od léta a byla k vyzvednutí určitě dříč než ve 4 měsících. Když jsme si pro něj přijeli, tak byl předposlední z vrhu, kdo ještě nebyl u nových majitelů. A co koukám na nabídky koček, tak je pořád nabízí od 3 měsíců
Taky jsem zrovna koukala na „naši“ chovatelská stanici a stále uvádí, že koťata jsou k odběru ve věku 13 týdnů ![]()