Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajimaji me vase zkusenosti s kastraci. Mame psa, ktery je silne teritorialni, nesnasi, kdyz cizi clovek nebo pes jde v nasi ulici nebo v tech okolnich. Sousedy by nejradeji roztrhal. V cizim prostredi je hodny a na cizi nesteka a nestartuje. Klidne ho muzeme i pustit na volno. Na lidi ktere zna je hodny. Kdyz jsme v cizim prostredi a pohybujeme se, tak je take hodny, ale jakmile si treba sedneme na lavicku, tak mamza chvili potrebu na vsechny kolemjdouci agresivne stekat. Myslite, ze by ho kastrace zklidnila? premyslime o te chemickemna zkousku.
Ne.
To souvisi s plemenem, ostrosti, obrannou reakci.
Mam takovou fenu a je to typicka plemenna vlastnost. Na cizi! Na zname a sousedy, co vida, ne.
Za mě chemickou nedávat, nacpete psa zbytečně vším možným. Takovyho psa bych vykastrovala klasicky, ikdyby byl papírový, tak takovou povahu bych teda dal předávat nechtěla. Samozřejmě to může být o plemenné dispozici a jedinci, ale vždy největší vliv na psa má vychova a majitelé.. takže vykastrovat a začít chodit na cvicak k lidem, kteří vám pomohou.
@mellari píše:
Za mě chemickou nedávat, nacpete psa zbytečně vším možným. Takovyho psa bych vykastrovala klasicky, ikdyby byl papírový, tak takovou povahu bych teda dal předávat nechtěla. Samozřejmě to může být o plemenné dispozici a jedinci, ale vždy největší vliv na psa má vychova a majitelé.. takže vykastrovat a začít chodit na cvicak k lidem, kteří vám pomohou.
Tohle je nesmysl.
Chovani psa o samote na zahrade vychova rozhodne neovlivni a z ostreho plemene mazlicka taky neudelate.
Co vycvikem ovlivnit lze je to, aby ten pes byl i v takove chvili dobre ovladatelny, to jo.
@Lucie_Sx
Já mám teda opravdu jinou zkušenost. Na zahradě ať si klidně steka, ale jakmile někdo strčí ruku přes plot, tak by měl být pes správně nauceny, že nesmí ublizit. A venku ze zahrady se to dá opravdu natrénovat aby nereagoval na lidi nebo psy, už jsem viděla mnoho psů u kterých s odborne vedeným výcvikem tyhle reakce vymizely.
Každopádně hádat nebo přít se s Vámi nebudu, jen jsem odpovídala autorce..já mám svoje pracovni psy takto vychovane a kdybych to nechala bez výcviku.. tak bůh ví ![]()
@mellari píše:
@Lucie_Sx
Já mám teda opravdu jinou zkušenost. Na zahradě ať si klidně steka, ale jakmile někdo strčí ruku přes plot, tak by měl být pes správně nauceny, že nesmí ublizit. A venku ze zahrady se to dá opravdu natrénovat aby nereagoval na lidi nebo psy, už jsem viděla mnoho psů u kterých s odborne vedeným výcvikem tyhle reakce vymizely.Každopádně hádat nebo přít se s Vámi nebudu, jen jsem odpovídala autorce..já mám svoje pracovni psy takto vychovane a kdybych to nechala bez výcviku.. tak bůh ví
Vzdyt jo, venku musi byt ovladatelny.
Ale ovladatelny nerovna se „udelam z nej mazlika“.
A k takovemu psu nesmi jit strcit ruka pres plot.
@lisatka určitě si to prvně vyzkoušejte se suprelorinem… jakmile ho vykastrujete chirurgicky, už s tím nic nenadelate…Doporučuji ho naaplikovat někam, kde se dá kdyžtak vytáhnout… sice dle výrobce má fungovat jen půl roku, ale někdy se stane že vydrží mnohem déle…
My chemickou zkouseli a strasne nam to psa zmenilo, negativne. Uz bych to neudelala
@DandátkoP a to je právě ta výhoda, že je tato kastrace vratná ![]()
@silnice píše:
@DandátkoP a to je právě ta výhoda, že je tato kastrace vratná
Tojo, ale kdyz jsem to pak studovala zpetne, tak po chemicky muze mit pes uplne jinou reakci nez po klasicky.
@DandátkoP Opravdu? Muzete me prosim nasmerovat k nejake odbirne literature, klidne i v anglictine. My chceme zkusit chemickou a pak chirurgickou, kdyby se osvedcila, ale kdyby nebyla reakce stejna, tak pak odpada nas duvod si to vyzkouset na chemicke
@lisatka to nemuzu, mam to od veterinaru. Prave jeden mi to taky rekla takhle, jak to chcete udelat vy. Ale dalsi dva uz byli proti tomu to takhle zkouset, ze ne vzdy ta reakce muze byt stejna. ![]()
Jo a jeste, po chemicky kastraci se mi uplne znicila srst. Mame jezevcika dlouhosrstyho, mel krasnou srst a po kastraci z ni mel na bolach chemlon. Vypadalo to strasne, vsichni se nas ptali, co se mu stalo, byl nazubenej jak zubr. Jsou to tak 3 roky a rovna se to pomalu az posledni pul rok, ale zatim se to nevratilo do puvodniho stavu.
@lisatka píše:
Ahoj, zajimaji me vase zkusenosti s kastraci. Mame psa, ktery je silne teritorialni, nesnasi, kdyz cizi clovek nebo pes jde v nasi ulici nebo v tech okolnich. Sousedy by nejradeji roztrhal. V cizim prostredi je hodny a na cizi nesteka a nestartuje. Klidne ho muzeme i pustit na volno. Na lidi ktere zna je hodny. Kdyz jsme v cizim prostredi a pohybujeme se, tak je take hodny, ale jakmile si treba sedneme na lavicku, tak mamza chvili potrebu na vsechny kolemjdouci agresivne stekat. Myslite, ze by ho kastrace zklidnila? premyslime o te chemickemna zkousku.
Ne, kastrace fakt neni zazracny vselek. Vas pes akorat vasi (ne)vychovou nabyl dojmu, ze barak/ulice/lavicka je jeho a ma pravo si to hlidat. Tak az vam ukaze kupni smlouvu, muze si pak na to delat naroky. ![]()
Hele, nezvladli jste ho, tohle po netu nevyresis. Najdi si nekoho, kdo tomu opravdu rozumi a zajed za nim osobne i se psem. Co to je za plemeno?
Chemicka kastrace je hnus a je pravda, ze ze psa muze udelat i totalniho magora. Znam napriklad jednoho, ktery od chemicke kastrace nakryval totalne vsechno od lidskych nohou az po kybl. Do toho bych nesla ani omylem.
je to krizenec, vypada jako brittany, takze urcite nejake lovecke plemeno krizene s necim. vzali jsme si ho, kdyz mu bylo pul roku od lidi, kteri si ho adoptovali do chvile, nez se najde trvaly majitel. pes pred nami zil v minimalne ctyrech domacnostech, vykonavat potrebu venku jsem ho naucila az ja a kdyz byl maly tak nekdy vylozene cumel do blba jako stary pes. Na lidi stekal od chvile, co jsme si ho poridili, casem se to ale zhorsilo. Nas pes je doma absolutne poslusny, poslechne na slovo, ale cizi ho proste vytaceji. a take si treba nenecha vyndat kliste, boji se pinzety nebo kartace. je to skoda, protoze ho bereme jen vencit do prirody, nejde s nim jit treba na hriste. Rada bych ho brala vsude s nami a nejde to. Sousedi maji pochopeni, jsou skveli.