Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lisatka To s tím kartáčem se dá zvládnout. Každý den, ideálně několikrát, vezmi kartáč, 2× projeď srstí a odměnit. Postupně navyšovat. Stejně tak trénovat pinzetu. Musí si nechat prohlédnout zuby, uši, varlata apod, jestli je to taky problém, tak trénovat.
Znám několik psů, kde majitelé vyzkoušeli chemickou kastraci a posléze se rozhodli pro normální. Problém byl ale v tom, že byli splašení z hárajících fen, agresivní vůči ostatním samcům a vycházky s nimi byl stres pro všechny. Kastrace pomohla. U tvého psa si myslím, že by spíš pomohl zkušený cvičitel, kterého si pozveš domů, a on ti ukáže, jak se psem pracovat v konkrétních situacích.
@lisatka píše:
@Eowyn01je to krizenec, vypada jako brittany, takze urcite nejake lovecke plemeno krizene s necim. vzali jsme si ho, kdyz mu bylo pul roku od lidi, kteri si ho adoptovali do chvile, nez se najde trvaly majitel. pes pred nami zil v minimalne ctyrech domacnostech, vykonavat potrebu venku jsem ho naucila az ja a kdyz byl maly tak nekdy vylozene cumel do blba jako stary pes. Na lidi stekal od chvile, co jsme si ho poridili, casem se to ale zhorsilo. Nas pes je doma absolutne poslusny, poslechne na slovo, ale cizi ho proste vytaceji. a take si treba nenecha vyndat kliste, boji se pinzety nebo kartace. je to skoda, protoze ho bereme jen vencit do prirody, nejde s nim jit treba na hriste. Rada bych ho brala vsude s nami a nejde to. Sousedi maji pochopeni, jsou skveli.
Tak tady fakt pomuze akorat dukladna vychova a vycvik.
Jinak pokud je ta agrese strachova, muze ji kastrace i zhorsit.
@Pučálkovic.Amina Souhlasim s tebou, ze s tim cvicitelem by to bylo nejlepsi, ale nejsem si jista, ze to bude fungovat. Poznala jsem totiz uz i cloveka, ktery to s tim umi a nas pes je posloucha i kdyz ho zrovna rozcili prochazejici clovek. dokince jsem ho i pozadala, jestli by byl ochotny si ho na par dni vzit k sobe a trochu ho prevychovat. jenze on se na to netvaril. kdyz jsem postupovala podle jeho rad a delala totez, nas pes se nezklidnil. proste kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez.
jinak my zijeme ve spanelsku, kde je kastrace dokonce i podminkou pro vyzvednuti psa z utulku a nas pes je jeden z mala co neni, protoze se do utulku nikdy nedostal, byl jen v docasne adopci a adopce probehla pres dobrovolnika v utulku. Ja jsem dost proti kastraci, ale zase kdyby ho to trochu zklidnilo, tak bych do toho sla, mohl by pak s nami vecer na hriste a travil mnohem vice casu venku. Takhle z nej mame za chvili nervy v kyblu.
@DandátkoP záleží, co od kastrace očekáváte. Nicméne co mám zkušenosti u psů, tak jak fungují na suprelorinu, tak fungují i po klasické kastraci…
@lisatka Tak ten čip vyzkoušej, za půl roku je účinek pryč. Ale když píšeš, že jiného člověka poslechne bez problémů, tak asi nebude problém v psích hormonech, ale ve vůdci smečky. To pak ani nepomůže dát psa na převychování. Třeba by byl dotyčný aspoň ochoten k vám na pár hodin přijít a zjistit, co děláš špatně. Nebo někdo jiný. Možná vyzařuješ nejistotu, napětí a tvůj pes si to přebere tak, že musí zasáhnout. ![]()
Mně se hodně líbí videa od Cesara Millana, ten vyzařuje takové sebevědomí, že ho ti psi po chvilce poslouchají jako beránci. Možná by sis z těch videí mohla něco vzít, to nedokážu posoudit.
@Pučálkovic.Amina
take si myslim, ze cvicitel nezabere, proste to s nasim prem az take neumime a ten clovek ma proste dar. ty videa jsem videla, teorii znam, ale praxe je proste jinde.
rozhodla jsem se, ze to zkusime, kdyby se zhorsil, tak se to da i vyndat.
nasla jsem studii, kde byla ucinna latka podana skupine samcu opic s tim, ze by je jinak museli oddelit. Vsichni samci se po podani zklidnili a mohli zustat spolu.
@silnice diky za info, vyhledala, jsem si tu ucinnou latku a to mi dost pomohlo se rozhodnout to zkusit.
@lisatka píše: Více
Dobré ráno a zároveň přeji vše nejlepší k MDŽ.
Náš pes je ale úplně to samé.
včera jsem ho chemicky kastrovala a uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Jak to šlo u vás? Měli jste nějaké změny k lepšímu? Máme to též na zkoušku a když to bude ok, bude klasika. Když ne, tak to nebudeme hrotit.
@katyi take jsme chemickou kastraci nakonec zkusili a pes se vubec nezmenil, je uplne stejny. i ty varlata se mu zacaly scvrkavat az kdyz uz byl kastrovany nekolik mesicu. uz brzy mu bude chemicka kastrace koncit a my nevidime duvod, proc ho nechat vykastrovat. jsem ale rada, ze jsme to zkusili, alespon ho usetrime od te permanentni.
@lisatka je to už 3 měsíce a mám pocit, že mu to vůbec nic neudělalo. Tak buď je to nefunkční drahý cosi a nebo ten radikální řez má prostě jiné účinky. 🙃
@katyi přesně tohle jsem si myslela také. Že mu snad píchli vodu
jenže po delší době jsem si přeci jen všimla, že se mu změnšily varlata. Teď už vidím, že je takový, jako dřív. Před chemickou kastrací často nejedl své granule, po ní ano a teď je to jako předtím, nejí, pokud mu do toho něco nezamíchám, třeba kapsičku. Také teď venku víc utíká, ale on se vždy vrátí. Kromě toho se vůbec nic nezměnilo. Partner chce vykastrovat, aby neutíkat, já ne, nechce se mi ho nechat operovat.
@lisatka píše: Více
Já nad kastraci uvažovala, ale už neuvažuju. Pejskovi budou 4 roky a dobrman se stejně moc vysokého věku nedožívá, jen s velkou dávkou štěstí. Ten můj je z Ukrajiny a těžko říct, jaký má genový koktejl. Neměli jsme úplně šťastný období. Pořád se mě to špatné období dotahuje a když jsem hledala docasku nebo něco, všude chtěli psa kastrovaného.
Muselo by se to asi hodně posrat a být bez možností, abych do toho vůbec šla.