Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Spis bych mela obavy, aby se mladej necitil odsunuty na vedl. koleji;
Oznamila bych mu to tak 3 mesice pred porodem a zahrnula i jej do priprav na mimco, aby se citil dulezitym clenem „tymu“.
A az se male narodi, tak taky zapojit a venovat se mu jeste vic nez dosud, at nezarli atp.
Pokud je mu skoro šest, tak nejspíš zaznamená, že jsi těhotná.
Obrat se na nějakou organizaci náhradní rodinné péče a porad se s odborníky. Mám v okolí adopcata a když nastane nějaká taková situace, že si v něčem v souvislosti s tim, že je dítě adoptovane neví rady, tak to dělají a zatím jim vždy dobře poradili.
@Ahep píše:
Spis bych mela obavy, aby se mladej necitil odsunuty na vedl. koleji;Oznamila bych mu to tak 3 mesice pred porodem a zahrnula i jej do priprav na mimco, aby se citil dulezitym clenem „tymu“.
A az se male narodi, tak taky zapojit a venovat se mu jeste vic nez dosud, at nezarli atp.
@stinga píše:![]()
myslíš, že 6leté dítě nepozná na mamince těhotenské břicho dřív než v 7. měsíci?
![]()
6leté dítě není zas až tak úplně blbé
6.mesic Stingo, nikoli 7. ![]()
A ano, zvlast, pokud rodi poprve, nemusi byt bricho jeste jak buben s patwecatama, zalezi na konstituci kazde zenske.
A opravdu nebude resit 6lete ditko mirne se vzdouvajici bricho, nebude-li na to extra upozornovano, jelikoz takove jesre male deti maji uplne jine „starosti“ a neresi kdo a jestli je tehotny, zvlast pokud se s tim do te doby nikde nesetkalo.
@Ahep píše:
6.mesic Stingo, nikoli 7.![]()
A ano, zvlast, pokud rodi poprve, nemusi byt bricho jeste jak buben s patwecatama, zalezi na konstituci kazde zenske.
A opravdu nebude resit 6lete ditko mirne se vzdouvajici bricho, nebude-li na to extra upozornovano, jelikoz takove jesre male deti maji uplne jine „starosti“ a neresi kdo a jestli je tehotny, zvlast pokud se s tim do te doby nikde nesetkalo.
tak dcera má 6, a když jsme venku, upozorňuje mě na každou těhotnou paní,
navíc jestli spolu blbnou, hrají si, tak musí chlapce upozornit, že jí nesmí skákat na břicho například
@stinga píše:
navíc jestli spolu blbnou, hrají si, tak musí chlapce upozornit, že jí nesmí skákat na břicho například
1. Ale tohle je kluk
2. Nema tva dcerka uz nejakou obsesi? Proc si toho tolik musi vsimat? Nebo jste s ni nedavno resili rozeni deti? Nebo jsi cis byla nedavno tehotna? ![]()
@Ahep píše:
1. Ale tohle je kluk
2. Nema tva dcerka uz nejakou obsesi? Proc si toho tolik musi vsimat? Nebo jste s ni nedavno resili rozeni deti? Nebo jsi cis byla nedavno tehotna?
ve školce měli nedávno téma, jak se narodí miminko, tak si toho asi všímá víc - ale v podstatě si toho všímá tak cca 2 roky,
holka x kluk - to je jedno, ve školce jim to vysvětlují všem stejně,
proč si toho musí všímat - to nevím, prostě děti jsou všímavé a chytřejší, než si myslíme,
@stinga píše:![]()
myslíš, že 6leté dítě nepozná na mamince těhotenské břicho dřív než v 7. měsíci?
![]()
6leté dítě není zas až tak úplně blbé
taky si říkám, že je to trošku nedomyšlené
oni ty děti kolikrát vnímají víc než si myslíme
@Ahep píše:
Spis bych mela obavy, aby se mladej necitil odsunuty na vedl. koleji;Oznamila bych mu to tak 3 mesice pred porodem a zahrnula i jej do priprav na mimco, aby se citil dulezitym clenem „tymu“.
tak, 3 měsíce před porodem už mi přijde celkem pozdě
ale jasně že se budu snažit aby se ani jedno z dětí necítilo odstrčené
@stinga píše:
Ted v osmi to syn nedělá, ale jako mladší to pozoroval hodně. A komentoval. I zjišťoval podrobnosti o svém pobytu v břichu.
@bertoldina píše:
Pokud je mu skoro šest, tak nejspíš zaznamená, že jsi těhotná.Obrat se na nějakou organizaci náhradní rodinné péče a porad se s odborníky. Mám v okolí adopcata a když nastane nějaká taková situace, že si v něčem v souvislosti s tim, že je dítě adoptovane neví rady, tak to dělají a zatím jim vždy dobře poradili.
moc děkuji za radu, určitě vyzkoušíme
@Anonymní píše:
tak, 3 měsíce před porodem už mi přijde celkem pozdě
ale jasně že se budu snažit aby se ani jedno z dětí necítilo odstrčené
Zapoj ho jako velkého bráchu do všeho. Buďte někdy jen spolu, aby neměl pocit, že všechen čas spolkne miminko. Oni i vlastní sourozenci často příchod nového člena nesou těžce, dopředu se to moc odhadnout nedá.
Zdravím, myslím, že z pochopitelných důvodů píšu anonymně. Začnu asi tím, že mi necelých 10 let zpátky byla diagnostikována neplodnost potvrzená x lékaři. Jelikož jsme s partnerem chtěly dítě nejlogičtější cestou se nám zdála adopce. A opravdu jsme čtyři roky na to adoptovali novorozeného chlapečka (šlo o “adopci dohodou” jeho matka se vzdala veškerých práv na něj). Malému je téměř 6 let, nikdy jsme před ním nic netajili, takže ví, a chápe, že jeho biologičtí rodiče se o něj nemůžou starat, ale jako mámu a tátu bere samozřejmě nás. Asi to zkrátím a rovnou napíšu, že mi začátkem týdne doktor potvrdil 8tt. Narovinu říkám, že takhle smíšené pocity jsem snad ještě nikdy neměla, na jednu stranu jsem samozřejmě strašně ráda, protože i doktor říkal, že je to opravdu zázrak, ale na druhou stranu se samozřejmě strašně bojím aby nezměnilo můj vztah k synovi až budu držet v náručí svoje vlastní dítě. Samozřejmě si teď můžu říkat, že to tak nebude, ale tohle je něco co se opravdu dopředu naplánovat nedá. O manžela se nebojím, má malého hrozně rád a vím, že úplně stejně bude mít i malé, ale u sebe se toho trochu obávám.
Taky přemýšlím jak a kdy to říct synovi, protože tady na to budeme muset přece jen trochu opatrněji…i když je to akční kluk, je ho všude plno tak je jinak strašně citlivej a nechci aby měl pocit že ho tím “zrazujeme”. Je my jasné že na tohle asi vyloženě rada neexistuje, tak jsem se chtěla spíš jen zeptat jestli nemáte někdo zkušenost ať už s adaptovaným díťetem, nebo třeba s partnerovo, o které se staráte od malička. Vím že to možná mlc řeším, a bude to nakonec uplně v pohodě, ale lepší to teď řešit než pak litovat že jsme se nad tím nepřemýšleli.