Advent v Bupadešti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13503
12.11.12 10:46

Advent v Bupadešti

Ahojte
zajima me, zda nekdo byl v Budapesti v obdobi Adventu. Uz jsem unavena z kazdorocni navstevy Vidne, sice je to krasne, ale po peti letech uz to chce zmenu, navic mi ma priletet kamarad z usa, takze se nekde chceme na par dni sejit.
Zajima me, je to tam hezke? Asi zrejme ano, ze.
Ale co me hlavne zajima je orientace ve meste. Nemecky a anglicky umim, ale madarsky ani slovo a ty jejich napisy..no uprimne, jsem ztracena :nevim:
Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
12.11.12 11:11

Ahojky, mám přítele madara a musim ti s lítostí říct že i pro něj je Budapešt labirint :D ale je to krásné město, myslím si že pokud máte navigaci, která vás dovede až k hotelu tak jste bez problému, co se týče prohlídek města-jezdí tam speciální autobusy s průvodcem…a nápisy :D-jooo to je i pro mě pomalu velká neznámá :D ale doporučuju se jít podívat na parlament :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.12 11:20

@dituleska ja v Budapesti byla jako decko na tabore a pak na zajezde s mati z prace, takze uz to znam, navic budeme mit pronajmuty byt primo v centru, jen mam prave obavy z toho, abych se neztratila:( pamatuji si parlament, orli hnizdo, vidampark(skoda, ze je zavreny pres zimu) atd..ale hlavne chceme trhy, prochazky, kavarnicky, metrem se clovek dostane vsude, ale ta orientace me desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
12.11.12 11:23

@Taminka neboj to zvládnete, a pokud se budeš někde ptát tak výslovnost zkaráceně…S se čte jako Š, gy-je Ď, ly-J, cs-Š, sz-S…a pokud je Y po t,n…tak nahrazuje háček, takže Ť, Ň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.12 11:28
@dituleska píše:
@Taminka neboj to zvládnete, a pokud se budeš někde ptát tak výslovnost zkaráceně…S se čte jako Š, gy-je Ď, ly-J, cs-Š, sz-S…a pokud je Y po t,n…tak nahrazuje háček, takže Ť, Ň…

jako, ze bych se ptala cesky, nebo zkousela jejich jazyk? NIKDY!!! To radeji nemecky nebo anglicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
12.11.12 11:29

@Taminka hele ono to tak těžký není :D neboj..ale neboj, jeto dost kosmopolitní město, takže se neztratíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4886
12.11.12 11:35

Ahoj, my byli v Budapešti před 3 týdny… a zrovna jsme si říkali, že v době Adventu bude úúúúžasná :palec: a co se týká orientace - k hotelu nás dovedla navigace, bez té bychom to nedali a pak už to šlo v pohodě. Buď jsem měla fakt štěstí, anebo tam mluví v podstatě každýá slušně anglicky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.12 11:41

@Kima-o dekuji, to jsem rada a rada slysim, ze v Budapesti ziji civilizovani lide, kteri umi vice nez jeden jazyk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
12.11.12 11:42

@Taminka umí německy i anglicky a potkáš častoi čechy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
12.11.12 12:11

Advent v Budapesti je uzasny :-) Na vanocnich trzich maji vyborny svarak a vubec je to tam fajn… zakladem je dobra mapa ;-) pak uz clovek zvladne vsecko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.12 12:21

@krokodylka toz mapa by i byla, ale mas mapu, ve ktere jsou zaznaceny Adventni trhy? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
12.11.12 12:43

Byli jsme tam před dvěma lety na vánoční trhy atd.
co mě překvapilo: šííílená zima, mnohem větší než u nás
milion lidí, takže na trzích se nedalo vůbec hnout, krámky měly jen úzké uličky a vůbec se tam nešlo protlačit

jinak výborné dobrůtky masové i sladké, ale těch lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
12.11.12 12:44

Jinak ty trhy jsou všude možně, ale my byli na nějakém tom hlavním náměstí, určo to bude na na netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
12.11.12 13:01

@Taminka Klasicky vanocni trh je na namesti Vorosmarty ter.
 http://www.budapest-tourist-guide.com/…as-fair.html

Jako vsude - o vikendu tam bude spousta lidi. Ja mela tenhle trh za rohem od hotelu. Ve ctvrtek to tam byla vazne pohoda, v patek uz bylo lidi vic, v sobotu strasne narvano, v nedeli naveceru uz zase min. Kazdopadne svaracek jsem si davala kazdej vecer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.12 14:30

Holky ja prave chci jet pres tyden, takze se vyhnu vikendu. nesnasim vikendy na Advent ve Vidni, takze chapu, ze je to tak i v Budapesti. My prave prijedeme v pondeli a odjizdime sobota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí