Adventní věnec z perníku

22614
11.11.12 13:16

Adventní věnec z perníku

Ahojky holky :mavam: Čas adventu se kvapem blíží, každý rok jsem si vyráběla adventní věnec klasicky z větviček. Ale letos mi známá z jedné skupiny vnukla nápad, udělat ho z perníku. Zdá se, že to nebude moc složité, ač se nerada chlubím, docela si v tom věřím, hlavně co se týče zdobení.
Ale mám na vás otázku. Jak byste dělali těsto? Klasické perníkové? Proč se ptám - nehodlám věnec potom jíst, nějak nemám chuť jíst něco, co se mi bude minimálně 4týdny „válet“ po stole a na co bude padat prach, nemluvě o tom, že ho malá dozajista řádně ošmaká :lol: Kupovat se mi těsto moc nechce, přijde mi zbytečně nadražené :roll:
Nebo máte recept (a zkušenosti) na jiné těsto, ze kterého by se dal věnec udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4708
11.11.12 13:24
@atominnka píše:
Ahojky holky :mavam: Čas adventu se kvapem blíží, každý rok jsem si vyráběla adventní věnec klasicky z větviček. Ale letos mi známá z jedné skupiny vnukla nápad, udělat ho z perníku. Zdá se, že to nebude moc složité, ač se nerada chlubím, docela si v tom věřím, hlavně co se týče zdobení.
Ale mám na vás otázku. Jak byste dělali těsto? Klasické perníkové? Proč se ptám - nehodlám věnec potom jíst, nějak nemám chuť jíst něco, co se mi bude minimálně 4týdny „válet“ po stole a na co bude padat prach, nemluvě o tom, že ho malá dozajista řádně ošmaká :lol: Kupovat se mi těsto moc nechce, přijde mi zbytečně nadražené :roll:
Nebo máte recept (a zkušenosti) na jiné těsto, ze kterého by se dal věnec udělat?

ahoj já dělám klasické perníkové těsto dělám 3 perníkové adventní věnce a moc mě to baví zdobit. Jestli chceš recept pošlu jinak dělám i perníčky s jsou hned měkké nebo je promažu marmeládou a poleju čokoládou a to je potom žrádýlko :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
11.11.12 13:25

A co vizovicke??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.11.12 13:32

@marggitka pošli mi prosím ten recept, použiju ho i na perníčky. Nikdy jsem právě cukroví nedělala ze svého těsta(krom lineckého), tohle budou teprve moje 3.Vánoce ve svém, první byl dceři necelý měsíc a já byla unavená, druhé jsem těsto kupovala :oops:

@jizvíková Co je to?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
11.11.12 13:36
@atominnka píše:
@marggitka pošli mi prosím ten recept, použiju ho i na perníčky. Nikdy jsem právě cukroví nedělala ze svého těsta(krom lineckého), tohle budou teprve moje 3.Vánoce ve svém, první byl dceři necelý měsíc a já byla unavená, druhé jsem těsto kupovala :oops:@jizvíková Co je to?? 8o

vizovicke je pecivo na ozdobu, neji se :)

http://dilna-rucnici-prace.blog.cz/…vicke-pecivo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.11.12 13:38

@atominnka 400g hladké mouky
140g cukr moučka
100g hery
1 lžička jedlé sody
1 lžička Medu
2 vejce
perníkové koření
dělám si těsto večer a ráno peču aby se odleželo.
už budu dělat také 3 tí naše Vánoce. Mě se to líbí z toho perníku a krásně to voní po celém bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.11.12 13:40

@jizvíková to vizovické je fakt krásné a také hodně pracné. Ty osobně tohle děláš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.11.12 13:40

@marggitka A tyhle perníčky pečeš jak dlouho předem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.11.12 13:41

@jizvíková děkuji :kytka: vypadá teda krásně :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.11.12 13:47
@atominnka píše:
@marggitka A tyhle perníčky pečeš jak dlouho předem???

tak nějak po Mikuláši, a ještě do Vánoc se sní tak ještě připékám, ale jak říkám promaž je marmeládou namoč v čokoládě a máš perníčky jako kupované. Hned zmizí a jsou měkoučké.
Ten věnec ozdobím klasika bílkovou polevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.11.12 14:00

Holky a návod na ten věnec někde je? To bych i zkusila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.11.12 14:03

@marggitka Super, děkuji za inspiraci! :potlesk:  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.11.12 14:03

@monika32 určitě bude někde na netu, já na to zatím nekoukala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.11.12 14:10
@atominnka píše:
@monika32 určitě bude někde na netu, já na to zatím nekoukala :nevim:

Až ho najdeš, hoď odkaz :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.11.12 14:14
@atominnka píše:
@marggitka Super, děkuji za inspiraci! :potlesk: :palec:

nemáš zač vyválím si silnější těsto aby se mi to nerozlomilo po upečení. Třeba podle talíře dám na plech do toho si vykrojím podle čajové svíčky otvor a upeču i stím plechovým bez té svíčky samozřejmě. :mrgreen:
A vedle na plech dám upéct zvonečky, stromečky, co máte na ozdobu.Dle fantazie. :mrgreen: Ať se vám dílo zdaří. Zkusím pohledat nějakou fotku a když tak jí sem dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat