Adventní věnec z perníku
- Fotoalbum (96)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Adventní věnec z perníku
Ahojky holky
Čas adventu se kvapem blíží, každý rok jsem si vyráběla adventní věnec klasicky z větviček. Ale letos mi známá z jedné skupiny vnukla nápad, udělat ho z perníku. Zdá se, že to nebude moc složité, ač se nerada chlubím, docela si v tom věřím, hlavně co se týče zdobení.
Ale mám na vás otázku. Jak byste dělali těsto? Klasické perníkové? Proč se ptám - nehodlám věnec potom jíst, nějak nemám chuť jíst něco, co se mi bude minimálně 4týdny „válet“ po stole a na co bude padat prach, nemluvě o tom, že ho malá dozajista řádně ošmaká
Kupovat se mi těsto moc nechce, přijde mi zbytečně nadražené ![]()
Nebo máte recept (a zkušenosti) na jiné těsto, ze kterého by se dal věnec udělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@atominnka píše:
Ahojky holkyČas adventu se kvapem blíží, každý rok jsem si vyráběla adventní věnec klasicky z větviček. Ale letos mi známá z jedné skupiny vnukla nápad, udělat ho z perníku. Zdá se, že to nebude moc složité, ač se nerada chlubím, docela si v tom věřím, hlavně co se týče zdobení.
Ale mám na vás otázku. Jak byste dělali těsto? Klasické perníkové? Proč se ptám - nehodlám věnec potom jíst, nějak nemám chuť jíst něco, co se mi bude minimálně 4týdny „válet“ po stole a na co bude padat prach, nemluvě o tom, že ho malá dozajista řádně ošmakáKupovat se mi těsto moc nechce, přijde mi zbytečně nadražené
Nebo máte recept (a zkušenosti) na jiné těsto, ze kterého by se dal věnec udělat?
ahoj já dělám klasické perníkové těsto dělám 3 perníkové adventní věnce a moc mě to baví zdobit. Jestli chceš recept pošlu jinak dělám i perníčky s jsou hned měkké nebo je promažu marmeládou a poleju čokoládou a to je potom žrádýlko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marggitka pošli mi prosím ten recept, použiju ho i na perníčky. Nikdy jsem právě cukroví nedělala ze svého těsta(krom lineckého), tohle budou teprve moje 3.Vánoce ve svém, první byl dceři necelý měsíc a já byla unavená, druhé jsem těsto kupovala ![]()
@jizvíková Co je to?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@marggitka pošli mi prosím ten recept, použiju ho i na perníčky. Nikdy jsem právě cukroví nedělala ze svého těsta(krom lineckého), tohle budou teprve moje 3.Vánoce ve svém, první byl dceři necelý měsíc a já byla unavená, druhé jsem těsto kupovala@jizvíková Co je to??
vizovicke je pecivo na ozdobu, neji se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka 400g hladké mouky
140g cukr moučka
100g hery
1 lžička jedlé sody
1 lžička Medu
2 vejce
perníkové koření
dělám si těsto večer a ráno peču aby se odleželo.
už budu dělat také 3 tí naše Vánoce. Mě se to líbí z toho perníku a krásně to voní po celém bytě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková to vizovické je fakt krásné a také hodně pracné. Ty osobně tohle děláš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@marggitka A tyhle perníčky pečeš jak dlouho předem???
tak nějak po Mikuláši, a ještě do Vánoc se sní tak ještě připékám, ale jak říkám promaž je marmeládou namoč v čokoládě a máš perníčky jako kupované. Hned zmizí a jsou měkoučké.
Ten věnec ozdobím klasika bílkovou polevou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 určitě bude někde na netu, já na to zatím nekoukala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@monika32 určitě bude někde na netu, já na to zatím nekoukala
Až ho najdeš, hoď odkaz
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@marggitka Super, děkuji za inspiraci!![]()
nemáš zač vyválím si silnější těsto aby se mi to nerozlomilo po upečení. Třeba podle talíře dám na plech do toho si vykrojím podle čajové svíčky otvor a upeču i stím plechovým bez té svíčky samozřejmě. ![]()
A vedle na plech dám upéct zvonečky, stromečky, co máte na ozdobu.Dle fantazie.
Ať se vám dílo zdaří. Zkusím pohledat nějakou fotku a když tak jí sem dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit