Adventní věnec z perníku
- Fotoalbum (96)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak holky, ještě jsem se na to zdobení nedostala. Dva dny jsem ležela s horečkou. Snad dneska…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si zapakla do tech svicnu a vencu prazdne kalisky z bilych svicek, ze tam pak ale dam cervene. Dnes ty cervene koupim a ony jsou o kousek vetsi
a to jeste, jak jsem chtela vymenit ten zapeceny kalusek, tak jsem pritlacila a praskla si ten venec
Takze pro babicku nemam stejne nic, ach jo. Sice tu mam jeste jeden, ktery bych musela dnes nazdobit, ale neni kdy, protoze musim dnes zkratit kalhoty a vyzehlit manzelovi a synovi kosili, zitra jdeme na diamantivou svatbu babicce a dedovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka
dortíky krásné tak tohle bych určitě nezvládla, ale chce to praxi zkoušet, zkoušet a zkoušet. Já možná začnu v pondělí péct a v neděli zadělám těsta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Dělám z perníkového těsta a nakonec ho sníme (ale nepráší se nám na něj, mám ho schovaný a vytahuju jen o nedělích, zapálíme svíčku a zpíváme koledy - jinak bych musela péct každý tdýen nový
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka Bílkovou? Do misky s bílkem nasypu cukr a míchám lžičkou, dokud není poleva hladká, případně přidávám cukr nebo citr. šťávu.
Čokoládou zdobím tak, že potřebný počet kostiček čokolády (obyčejné bílé nebo čokolády na vaření z Lidlu) hodím do zdobícího sáčku, sáček ponořím do horké vody (z kohoutku nám teče skoro vařící, nebo když je toho víc, tak uvařím trochu v konvici) a čekám, než se rozpustí. Když ztuhne a ucpe se, opět ponořím a čekám, než to zas začne fungovat. Super je, že stačí rozpustit jednu kostičku čokolády a ozdobit tak třeba jen pár perníčků (a když přijde rušitelka, tak práci přerušit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac Čokoládou budu zdobit taky, to znám už jsem to dělala loni. Já právě myslela, že ty bílky se s tím cukrem vyšlehaj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka No, o tom jmsem dneska četla poprvé v jiné diskuzi, že někdo nejdřív šlehá sníh a pak přidá cukr
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac taky jsem to tak četla… takže ted nevím ![]()
Ale našlůa jsem na netu recept - 1bílek, 20dkg moučk cukru 2× prosátého, 1lž solamylu pár kapek citronu a šlehat.. Asi udělám tenhle, paní asi ví, co dělá, má krásné perníčky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, to je hezká diskuse ![]()
Taky se letos zase chystám na pečení perníkového adventníhoo věnce. Už jsem tady našla pár dobrých tipů, díky!
Takhle nějak vypadal první pokus před pár lety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@kattie supeeeer
Díky
Vloni mě mrně nenechalo, byla z něho taková malá chodící katastrofa na vratkých nožkách, takže většinu času jsem se snažila předejít úrazům a na pečení nebyl čas a energie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattie Jojo to mi povídej, měla jsem doma něco podobného
Já jsem sice pekla, ale jen cukroví, moc jsem nevymýšlela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit