Adventní věnec z perníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4246
16.11.12 10:50

Tak holky, ještě jsem se na to zdobení nedostala. Dva dny jsem ležela s horečkou. Snad dneska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.11.12 14:43

Ja jsem si zapakla do tech svicnu a vencu prazdne kalisky z bilych svicek, ze tam pak ale dam cervene. Dnes ty cervene koupim a ony jsou o kousek vetsi :zed: a to jeste, jak jsem chtela vymenit ten zapeceny kalusek, tak jsem pritlacila a praskla si ten venec :zed: Takze pro babicku nemam stejne nic, ach jo. Sice tu mam jeste jeden, ktery bych musela dnes nazdobit, ale neni kdy, protoze musim dnes zkratit kalhoty a vyzehlit manzelovi a synovi kosili, zitra jdeme na diamantivou svatbu babicce a dedovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
16.11.12 20:03

@atominnka
dortíky krásné tak tohle bych určitě nezvládla, ale chce to praxi zkoušet, zkoušet a zkoušet. Já možná začnu v pondělí péct a v neděli zadělám těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 20:52

Tak holky, dneska jsem si teda mákla :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 21:07

Ahoj. Dělám z perníkového těsta a nakonec ho sníme (ale nepráší se nám na něj, mám ho schovaný a vytahuju jen o nedělích, zapálíme svíčku a zpíváme koledy - jinak bych musela péct každý tdýen nový :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 21:19

@hkac Moooc hezké :potlesk: :palec: A můžu se zeptat, jak děláš polevu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 21:26

@atominnka Bílkovou? Do misky s bílkem nasypu cukr a míchám lžičkou, dokud není poleva hladká, případně přidávám cukr nebo citr. šťávu.

Čokoládou zdobím tak, že potřebný počet kostiček čokolády (obyčejné bílé nebo čokolády na vaření z Lidlu) hodím do zdobícího sáčku, sáček ponořím do horké vody (z kohoutku nám teče skoro vařící, nebo když je toho víc, tak uvařím trochu v konvici) a čekám, než se rozpustí. Když ztuhne a ucpe se, opět ponořím a čekám, než to zas začne fungovat. Super je, že stačí rozpustit jednu kostičku čokolády a ozdobit tak třeba jen pár perníčků (a když přijde rušitelka, tak práci přerušit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 21:34

@hkac Čokoládou budu zdobit taky, to znám už jsem to dělala loni. Já právě myslela, že ty bílky se s tím cukrem vyšlehaj :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 21:54

@atominnka No, o tom jmsem dneska četla poprvé v jiné diskuzi, že někdo nejdřív šlehá sníh a pak přidá cukr 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 21:57

@hkac taky jsem to tak četla… takže ted nevím :-D
Ale našlůa jsem na netu recept - 1bílek, 20dkg moučk cukru 2× prosátého, 1lž solamylu pár kapek citronu a šlehat.. Asi udělám tenhle, paní asi ví, co dělá, má krásné perníčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 21:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
17.11.12 21:59

Jé, to je hezká diskuse :D
Taky se letos zase chystám na pečení perníkového adventníhoo věnce. Už jsem tady našla pár dobrých tipů, díky!
Takhle nějak vypadal první pokus před pár lety :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.12 22:04

@kattie supeeeer :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
17.11.12 22:33
@atominnka píše:
@kattie supeeeer :palec:

Díky :D Vloni mě mrně nenechalo, byla z něho taková malá chodící katastrofa na vratkých nožkách, takže většinu času jsem se snažila předejít úrazům a na pečení nebyl čas a energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.11.12 00:22

@kattie Jojo to mi povídej, měla jsem doma něco podobného :-D Já jsem sice pekla, ale jen cukroví, moc jsem nevymýšlela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat