Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim uzivate nekdo Aerius nebo Dasmini lek na alergii? mate nekdo zkusenost ze jste po nem ospaly? klidne bych spala cele dopoledne kdyz si to vezmu, beru ho vecer a dopo jsem jak pobouchana a zivam jak kdybych celou noc nespala
@hanka1120 tenhle stav mam po zyrtecu, zodacu atd. jedinej lék, kterej mi to nedělá, je desloratadine, ale zase mam pocit, ze mi moc na alergii moc nepomáhá💁♀️
Chtěj po svém alergologovi clarinasu, pseudoefedrin je kámoš. Teda krátkodobě…
Jinak jo, potřebuju jedině levocetrizin, po všem ostatním jsem praštěná jak palicí.
Příspěvek upraven 19.08.22 v 20:50
@Hanka 1120-syn užívá Aerius a nepozoruju jinou únavu než běžně, možná to souvisí i s tím vedrem, nebo je to ze začátku než si tělo zvykne?
@hanka1120 vyzkoušela jsem několik různých prášků, jediný desloratadin (pod jakýmkoli obchodním názvem, což je i ten Aerius nebo Dasmini) mi problém nedělá.
@hanka1120 píše:
Zdravim uzivate nekdo Aerius nebo Dasmini lek na alergii? mate nekdo zkusenost ze jste po nem ospaly? klidne bych spala cele dopoledne kdyz si to vezmu, beru ho vecer a dopo jsem jak pobouchana a zivam jak kdybych celou noc nespala
Ahoj,
Aerius jsem brala a unavená jsem po něm nebyla. Ale časem mi přestal fungovat. Pak jsem dostala Dithiaden, ten tedy tlumí a teď mám místo něj Zodac. Praktická Dr. mi říkala, že ještě netlumí Xados, ale ten se má užívat půl hodiny před jídlem a to nedávám. Zodac mi vyhovuje.
Holky diky jsem prave astmatik i alegik, alergik snad na vsechno pyl i traviny obiloviny takze bez tableku se neobejdu to by bylo strasne, mam vyskosena ledacos, mynuly rok jsem brala ale xados, tento rok mi napsala aerius beru jej od dubna do zari, zaplat bambuch za chvili muzu vysadit, prave ze pisou ze aerius nedela ospalost, ja mam pravy opak ospalost a strasne sucho v ustech, nejprve jsem to prisuzovala stitne zlazi lecim ji od dubna ale ted uz je krev ok.,
@Hanka1120-já dřív byla také alergik a pomohlo mi až nasazení autovakcín to je přímo udělané pro toho alergika, nám také alergoložka u syna říkala, že pokud mu nezabere nynější léčba zkusí autovakcíny, zatím ok, on je nejvíc nemocný od cca září§červen přes léto to jde že pořád hepčíká, popotahuje to má snad celý rok…
@lucypaja co to je a autovakcina.? ja jdu s malou tedka v zari jak na orl tak na alergologii, ma porad ucpani nos a boli ucho tak jsem zvedava co se stoho vyklube
@Hanka 1120-nejsem lékař, nevím, zda to umím vysvětlit a zda se třeba nyní nedělají některé věci jinak než dřív, z krve možná i moči to už přesně nevím vezmou vzorek a v laboratoři jakýmsi způsobem z těchto tekutin vyloučí vše co je třeba a vznikne čirá bezpachá tekutina -kapky-,které se jestli si dobře pamatuju dávali pod jazyk, ale už nevím, to se děje pár dní a pak po kontrole se už nasadí přímá léčba kolik denně apod. nejdřív se stav zhorší a postupně si tělo začne zvykat je to nejšetrnější léčba, poněvadž je jako z tvého těla, ale lépe by ti to určitě řekllékař. a nemá dcera velkou nosní mandli? Syn byl také na kontrole, byl pořád nemocný a prý takovou pidi mandli dlouho neviděla, takže u nás to mandlí nebylo
@lucypaja dekuji za vysvetlenou. u male tezkou rict ma skoro 8let a nejak stym porad bojujem, ma potvrzeni pouze exzem proto si myslim ze nejaka ta alergie tam ne, a jeste ma reflux, madlu ji kontolovali ve 3letech byla ok, tak uvidime ted
@Hanka 1120-a nemůže mít nějakou alergii na potraviny? On i ten exém se dá léčit tou av, ale uvidíte co řekne lékař