Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, stalo se Vám někomu někdy, že by Vám takto otekla noha po bodnutí včelou? V pondělí mě píchla včela nebo čmelák a už to mám 4.den takto nateklé a bolestivé… Stalo se to někdy někomu taky? Mažu si to antibiotickou mastičkou a beru léky na alergii a beru si Ibalgin kvůli bolesti, ale zatím se to vůbec nezlepšuje… ![]()
Dcera cca pred 14 dny to stejne… druha to nemela tak natekle, ale cely se ji to zanitilo. Me sice nepichla vcela, nevim co to presne bylo, ale nohy jsem mela cely natekly a delaly se mi tam modraky. Letos je ten hmyz nejak zakernejsi.
Mne, ale já jsem na hmyz alergicka, takhle vypadam i po komarovi, po včele se rovnou dusim
nemáš doma prednison? Na otoky je super.
@Tichošlápek Prednison jsem měla 1.den celý, 2.den půlku a 3.den čtvrtinu tablety, tak mi to poradila doktorka. Dnes je to 4.den a vůbec se to nezlepšuje. Tak jsem jen chtěla vědět, jestli to u někoho taky tak dlouho přetrvává… Taky jsem alergik, ale teď už mě několik let nic nepíchlo… Léky na alergii beru.
@milwinka za mne ano, bohužel, pak po splasknutí to ještě x dní hraje do modrozelena a postupně vymizí i to
@Tichošlápek Díky moc za info. Tak to se mám na co těšit, ještě to bude teda asi na dlouho. Ale aspoň už z toho nebudu tak vyplašená.
Muže se to stát. Mě jednou něco kouslo v Německu a měla jsem otok velký jako dezertni talíř z toho. Bylo to na stehne. Ani to nebyla včela, protože toho bych si predpokladam všimla, tamto mě kouslo tajně
chce to hlavně co nejvíce chladit, pokud můžeš.
Po včele jsem to měla natekle podle mě ještě víc, splaskavalo to pěkně dlouho, tak 14 dní to být mohlo. Barva podobná. Ale nic jsem na to nebrala, u dr jsem nebyla. Asi jsem na vcelu a další hmyz alergická, zdá se. Tuhle mi dost solidně otekly i kousance od mravence.
Ahoj, taky mě něco kouslo. Asi ovád. Mám nateklý celý kotník a dost to bolí. Štíplo mě to někdy v sobotu odpoledne cca a od neděle mám nohu nateklou. Za jak dlouho otok zmizí? O víkendu odlétám na dovolenou.
Vzala jsem si analergin (až v neděli teda a včera), mažu střídavě octan krémem, fenistilem. Přijde mi to pořád stejné, od včera spíš horší (nateklo to tak nějak postupně asi)