Vyrážka - vyřešte záhadu

Anonymní
30.7.22 09:27

Vyrážka - vyřešte záhadu

Takže indicie: rok staré ponožky, pravidelně nošené (deset párů z normálního obchodu), stejné kalhoty, stejné boty (i když jsou nižší než je vyrážka), stejný prášek na praní, stejná aviváž. V červenci asi ve výšce konce ponožek se 3× udělala vyrážka. Poprvé na obou nohách zhruba stejná intenzita, podruhé lehká vyrážka, včera - třetí - na jedné noze víc (foto v dalším příspěvku), na druhé noze zlehka. Vyrážka lehce svědí, lehce bolí, prostě je cítit, že tam je. Samo to zmizí po pár dnech. Takže čím to je: změnily se ponožky, změnila se noha? Nechápu to, že celý rok nic a ted během měsíce 3×.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.7.22 09:30

Obrázek

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
30.7.22 09:34

Teplota a pocení…

A teda příliš dlouhá expozice kůže reziduům z pracího prášku a aviváže - proč proboha někdo používá aviváž na ponožky.

Na ponožky chceš maximálně tak dezinfekci a pak ještě jednou pořádně vymáchat navíc. A teda ten prášek změn na nějaký hypoalergenní, ideálně mýdlový.

Příspěvek upraven 30.07.22 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 09:35
@Ou píše:
Teplota a pocení…

v červenci byla velká vedra a nic

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.22 09:35

V červnu mělo být

• Citovat
  • Upravit
11771
30.7.22 09:51

Běžná vyrážka. Jsem osypaná průběžně a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42465
30.7.22 09:54

Takovou vyrážku mi dělají ty levný ponožky, musím mít takový, co mají vysoký podíl bavlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 09:56
@Evkad píše:
Běžná vyrážka. Jsem osypaná průběžně a neřeším.

já taky vím, že to přejde. Jen mi není jasné, proč za stejných podmínek nic a ted najednou jo. Zajímal by mě důvod.

• Citovat
  • Upravit
Janli
30.7.22 10:33

Nešla jsi kolem místa, kde se zrovna sekala tráva nebo neprošla jsi trávou? Moje maminka mívala něco podobnýho, byla to alergická reakce. Začalo to z ničeho nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.22 10:37
@Janli píše:
Nešla jsi kolem místa, kde se zrovna sekala tráva nebo neprošla jsi trávou? Moje maminka mívala něco podobnýho, byla to alergická reakce. Začalo to z ničeho nic…

ani ne, ale chodila jsem po venku, po městě, kolem se spíš pořád něco dělá na silnicích. I když když se víc zamyslím, možná ta první velká vyrážka byla z procházení ze stejného místa. (drandím tam s kočárkem).

• Citovat
  • Upravit
85370
30.7.22 10:57

Vzdyt jsou porad vedra, ponozky ted ani nenosim, sandale/zabky. Ponozky jsou prevazne z bavlny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 11:02
@blumen píše:
Vzdyt jsou porad vedra, ponozky ted ani nenosim, sandale/zabky. Ponozky jsou prevazne z bavlny?

mě pořád zebou nohy. Navíc zrovna včera mělo pršet, ráno nebylo ani takové teplo, normálně jsem měla kalhoty a botasky. Jsou to bavlněné a doted právě problém nebyl. Dobře se mi v nich chodí.

• Citovat
  • Upravit
Janli
30.7.22 11:03
@Anonymní píše:
ani ne, ale chodila jsem po venku, po městě, kolem se spíš pořád něco dělá na silnicích. I když když se víc zamyslím, možná ta první velká vyrážka byla z procházení ze stejného místa. (drandím tam s kočárkem).

Asi jsi se potkala s nějakou dráždivou látkou, ono stačí, když se ti o kůži otře nějaká rostlina a příště už je kůže citlivější. Nebo tě něco štíplo a kůže takhle zareagovala. Koupila bych fenistil a kdyby se to mělo tendence rozšiřovat, tak k praktikovi…..

• Citovat
  • Upravit
6532
30.7.22 11:03

Alergie se může objevit kdykoliv. Může to být reakce na aviváž, pyly, prach… Neobjeví se to třeba víc po holení? To je pokožka náchylnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 11:55
@MeloryNox píše:
Alergie se může objevit kdykoliv. Může to být reakce na aviváž, pyly, prach… Neobjeví se to třeba víc po holení? To je pokožka náchylnější.

Tam to neni po holeni. Jen si to mazu mastnym kremem, samo to zmizi. Jen mě prave zajima duvod, kdyz se zdanlive nic nezměnilo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek