Mizející vyrážka u miminka

22
26.7.22 22:50

Mizející vyrážka u miminka

Zdravím ženy,
nemáte prosím někdo zkušenosti s touto vyrážkou, reakci?
Malemu jsou 4 mesice a objevilo se mu to jednou ráno na tvaricce, do 15-20min to zmizelo.Cely den nic a v noci znovu. Ráno už tam nic neměl. Celý den nic a teď vecer se mu to objevilo na obou rucickach.
Zítra volam každopádně Dr. Jen mě zajímají vaše zkušenosti jestli se s tím některá setkala? Děkuji za odpovědi a přikládám foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
26.7.22 22:57

Vypadá to jako kopřivka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.7.22 23:05

@Xeronias tedy alergická reakce? Jenže na co🤔 nic nového k jídlu jsem neměla 🤷🏻‍♀️ je možné, že by to bylo že stioanecku co měl přes den když jsme byli venku na dece a reakce by se objevila až večer? A zmizelo mu to do 15 min..už tam vůbec nic nemá 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
26.7.22 23:19
@Bianca8 píše:
@Xeronias tedy alergická reakce? Jenže na co🤔 nic nového k jídlu jsem neměla 🤷🏻‍♀️ je možné, že by to bylo že stioanecku co měl přes den když jsme byli venku na dece a reakce by se objevila až večer? A zmizelo mu to do 15 min..už tam vůbec nic nemá 🤦🏻‍♀️

Tak uvidíš zítra, nepláče? Horečku nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
21.8.23 18:55

Vyrážka, nebo alergie?

Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, tak jen v rychlosti obnovuji.

Dceři (8 měsíců) vyskakují takové bílé „puchýřky“ se zarudnutím okolo, které tak za 15–20 minut zmizí a objeví se zase jinde. Trochu mi to připomíná žahnutí od kopřivy, ale v trávě nikde neležela. Všimla jsem si toho jen na nožičkách a v obličeji. Může to být alergická reakce na příkrm? Dnes jsem jí dávala nový druh ovoce. Jinak je klidná, hraje si, teplotu nemá a nevypadá, že by ji to svědilo.

Přikládám fotky, jestli z toho náhodou někdo něco nepozná. Omlouvám se za kvalitu, ale udržet ji chvíli v klidu je nadlidský výkon :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
21.8.23 19:24

To je alergická kopřivka, zřejmě na nějakou složku příkrmů. Můžete nasadit Fenistil kapky 3× denně na 5 až 7 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
22.8.23 06:24
@Doctus píše:
To je alergická kopřivka, zřejmě na nějakou složku příkrmů. Můžete nasadit Fenistil kapky 3× denně na 5 až 7 dnů.

Dobře, díky moc, myslela jsem si, že to bude z toho příkrmu :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.3.24 14:36

@Rimonsiley Zdravím, byla to nakonec kopřivka? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
17.3.24 14:59
@Janula96 píše: Více

Jojo, nakonec ano. Za dva, tři dny flíčky zmizely úplně a od té doby se neobjevily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.3.24 17:55

@Rimonsiley Děkuji, máme momentálně už třetí týden to stejné. Měnila jsem aviváž, tak peru zase ve starém, tak snad je to tím.. ještě přemýšlím, jestli mu nemůže vadit kočička :think:
No to je pořád něco, člověk nemá klid :D 😮‍💨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
17.3.24 22:08

@Janula96 Jo, to vypadá úplně stejně, co si tak pamatuju. U nás to bylo novým druhem ovoce, dala jsem jí kapsičku kde bylo přimíchané něco exotického.

Jinak kočkou to podle mě nebude, máme dvě :D a jak říkám, pak už se to neobjevilo. Možná ještě třeba nový krém?

A pod poslední větu se podepisuju :mrgreen:. Ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek