Od čeho to můžou být Štípance?(foto)

29
26.7.22 09:44

Od čeho to můžou být Štípance?(foto)

Ahoj, poradíte mi od čeho by to mohlo být? :,( z rodiny to mám pouze já, každý den nové a nové pupínky které svědí jako blázen, fenistil nepomáhá, jenom Alpa mi to na chvilu zklidní :( na komáry máme v zásuvce raid. Škrábu se už týden s přijde mi to den ode dne horší :,( mám to převážně na nártu a ruce osypané celé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1367
26.7.22 10:15

Co sedmá nemoc ruka-noha-ústa? Znám tedy jen u dětí ale proč by to nemohl chytit i dospělý, u nás se hodně šíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
26.7.22 10:52
@Nugetkka píše:
Co sedmá nemoc ruka-noha-ústa? Znám tedy jen u dětí ale proč by to nemohl chytit i dospělý, u nás se hodně šíří.

to by taky mohlo být.
Kamarádovi to přitáhly děti ze školky. Děcka pár pupínků, skoro o tom nevěděly, jeho to položilo na měsíc do postele.
Asi jako když dospělák chytí neštovice.

Zakladatelko, ale u sedmé nemoci bývají i teploty, bolest v krku atd. Neměla si tyhle potíže, než ti vyjely pupínky?

Příspěvek upraven 26.07.22 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
26.7.22 10:54
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.7.22 11:13

@Mar__tanka1983 právě že nic takového, z ničeho nic asi týden zpět pár pupínků po ránu, a teď mám osypané téměř celé ruce a nohy, víc nic :? Desim se štěnic nebo něčeho podobnýho, přímo nad nás se cca před měsícem nastěhoval pán z menšiny :? Viděla jsem právě zhruba 14dni zpět nábytek který si tahal domu a úplně mě polilo horko :,( ale kdyby to bylo štěnice jsme pokousání všichni nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
26.7.22 11:42

@LIlian.96 nikdy sem naštěstí doma štěnice neměla, ale jo, předpokládám, že to by byli poštípaní všichni.
No, tak ještě prostě zajet na kožní a možná budeš chytrá hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
26.7.22 12:01

Stenice mají rády jemnou kůži, na obličeji, kolem očí, narty, předloktí. Prohlidnete okolí postele, tam bývají schované přes den, vylezaji v noci.
Nebo blechy. Ty rady kousou v řadě, klasický dva tři pupínky za sebou, většinou pribyde jeden denně pokud je blecha jen jedna. Opět většinou pribyde ráno, blecha má ráda teplo a chodí žrát v noci do postele. Často kouše narty, bricho, trisla, prsa.
Obecně tenhle sajici hmyz má rád jemnou kůži u žen a dětí, proto není třeba se divit, pokud chlap v domácnosti nemá žádné pupínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
26.7.22 18:36

U štěnic ani u blech nemusí být pokousaní všichni. Třeba jim chutnáte jen vy. Prohlédla bych pořádně okolí postele, pod matracemi a tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.7.22 20:41

@lucad77 tak dneska jsem ložnici převrátila vzhůru nohama a nic, co jsem googlila tak by měl být trus u nohou postele a pod ní, ale ani prd. Zítra jdu koupit pastičky na štěnice :,( jsem z toho úplně hotová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
26.7.22 20:46
@LIlian.96 píše:
@lucad77 tak dneska jsem ložnici převrátila vzhůru nohama a nic, co jsem googlila tak by měl být trus u nohou postele a pod ní, ale ani prd. Zítra jdu koupit pastičky na štěnice :,( jsem z toho úplně hotová

Zkuste to ještě v noci, posvítit baterkou. Ony ty mrchy bývají ve dne zalezlé. Ale je taky možné, že se jedná o něco jiného, že to nemáte od hmyzu. V tom případě bych si došla na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.7.22 21:32

@lucad77 určitě, chlap na noční, já si ustlalan u malého a přijdu to v noci zkontrolovat. A na kožní budu muset tak jako tak, absolutně nic mi ty bolaky nezklidňuje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.7.22 14:51

Info pro někoho, kdo by taky hledal odpovědi jako já. Kousance jsou od štěnic :,( v pátek nás čeká deratizace. Pravděpodobně je to od špíny která si tahá starý nábytek do bytu nad námi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
27.7.22 15:40

@LIlian.96
To chce ideálně nahlásit SVJ, že máte štěnice a deratizovat celý dům… pokud lezou přes stoupačky, máte je tam za chvíli znovu :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.7.22 16:42

@meduzza vše jsem dneska vyřídila v noci jsem našla dvě. Ví o tom všichni, přijdou nám vystříkat v pátek celý vchod. :roll: majitel bytu onoho špindiry má ale pěkně na salámu. Nechápu takový lidi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
29.7.22 10:38
@LIlian.96 píše:
Info pro někoho, kdo by taky hledal odpovědi jako já. Kousance jsou od štěnic :,( v pátek nás čeká deratizace. Pravděpodobně je to od špíny která si tahá starý nábytek do bytu nad námi. :,(

Jé, tak to vás lituju. Měli jsme to v domě taky, musel se dělat postřik 2×. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek