Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradíte mi od čeho by to mohlo být?
z rodiny to mám pouze já, každý den nové a nové pupínky které svědí jako blázen, fenistil nepomáhá, jenom Alpa mi to na chvilu zklidní
na komáry máme v zásuvce raid. Škrábu se už týden s přijde mi to den ode dne horší
mám to převážně na nártu a ruce osypané celé..
Co sedmá nemoc ruka-noha-ústa? Znám tedy jen u dětí ale proč by to nemohl chytit i dospělý, u nás se hodně šíří.
@Nugetkka píše:
Co sedmá nemoc ruka-noha-ústa? Znám tedy jen u dětí ale proč by to nemohl chytit i dospělý, u nás se hodně šíří.
to by taky mohlo být.
Kamarádovi to přitáhly děti ze školky. Děcka pár pupínků, skoro o tom nevěděly, jeho to položilo na měsíc do postele.
Asi jako když dospělák chytí neštovice.
Zakladatelko, ale u sedmé nemoci bývají i teploty, bolest v krku atd. Neměla si tyhle potíže, než ti vyjely pupínky?
Příspěvek upraven 26.07.22 v 10:56
@Mar__tanka1983 právě že nic takového, z ničeho nic asi týden zpět pár pupínků po ránu, a teď mám osypané téměř celé ruce a nohy, víc nic
Desim se štěnic nebo něčeho podobnýho, přímo nad nás se cca před měsícem nastěhoval pán z menšiny
Viděla jsem právě zhruba 14dni zpět nábytek který si tahal domu a úplně mě polilo horko
ale kdyby to bylo štěnice jsme pokousání všichni nebo ne?
@LIlian.96 nikdy sem naštěstí doma štěnice neměla, ale jo, předpokládám, že to by byli poštípaní všichni.
No, tak ještě prostě zajet na kožní a možná budeš chytrá hned ![]()
Stenice mají rády jemnou kůži, na obličeji, kolem očí, narty, předloktí. Prohlidnete okolí postele, tam bývají schované přes den, vylezaji v noci.
Nebo blechy. Ty rady kousou v řadě, klasický dva tři pupínky za sebou, většinou pribyde jeden denně pokud je blecha jen jedna. Opět většinou pribyde ráno, blecha má ráda teplo a chodí žrát v noci do postele. Často kouše narty, bricho, trisla, prsa.
Obecně tenhle sajici hmyz má rád jemnou kůži u žen a dětí, proto není třeba se divit, pokud chlap v domácnosti nemá žádné pupínky.
U štěnic ani u blech nemusí být pokousaní všichni. Třeba jim chutnáte jen vy. Prohlédla bych pořádně okolí postele, pod matracemi a tak. ![]()
@lucad77 tak dneska jsem ložnici převrátila vzhůru nohama a nic, co jsem googlila tak by měl být trus u nohou postele a pod ní, ale ani prd. Zítra jdu koupit pastičky na štěnice
jsem z toho úplně hotová
@LIlian.96 píše:
@lucad77 tak dneska jsem ložnici převrátila vzhůru nohama a nic, co jsem googlila tak by měl být trus u nohou postele a pod ní, ale ani prd. Zítra jdu koupit pastičky na štěnicejsem z toho úplně hotová
Zkuste to ještě v noci, posvítit baterkou. Ony ty mrchy bývají ve dne zalezlé. Ale je taky možné, že se jedná o něco jiného, že to nemáte od hmyzu. V tom případě bych si došla na kožní.
@lucad77 určitě, chlap na noční, já si ustlalan u malého a přijdu to v noci zkontrolovat. A na kožní budu muset tak jako tak, absolutně nic mi ty bolaky nezklidňuje ![]()
Info pro někoho, kdo by taky hledal odpovědi jako já. Kousance jsou od štěnic
v pátek nás čeká deratizace. Pravděpodobně je to od špíny která si tahá starý nábytek do bytu nad námi. ![]()
@LIlian.96
To chce ideálně nahlásit SVJ, že máte štěnice a deratizovat celý dům… pokud lezou přes stoupačky, máte je tam za chvíli znovu
.
@meduzza vše jsem dneska vyřídila v noci jsem našla dvě. Ví o tom všichni, přijdou nám vystříkat v pátek celý vchod.
majitel bytu onoho špindiry má ale pěkně na salámu. Nechápu takový lidi ![]()
@LIlian.96 píše:
Info pro někoho, kdo by taky hledal odpovědi jako já. Kousance jsou od štěnicv pátek nás čeká deratizace. Pravděpodobně je to od špíny která si tahá starý nábytek do bytu nad námi.
Jé, tak to vás lituju. Měli jsme to v domě taky, musel se dělat postřik 2×. ![]()