Pálení v puse po čokoládě

15475
21.7.22 18:28

Pálení v puse po čokoládě

Stalo se mi to víckrát. Dostala jsem něco sladkého s čokoládou, ochutnala to a pálilo mě to hned v puse. Bylo to prošlé. Neprosle je to v pohodě. Čím se to může stát? Co se v tom zkazí, že se to takhle projeví? Nejdřív mi nechtěli věřit, že mě to pálí v puse, ale později přiznali, že je to taky pálilo. Teď se mi to stalo znovu s mléčnou čokoládou Milkou. Opět po ochutnání pálení, ale čokoláda prosla není - jen byla očividně trochu rozehrata a opět ztuhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
21.7.22 18:29

No spíš máš alergickou reakci. Čokoláda je alergen a jo, může se to objevit kdykoliv.

Blbý, no.

Respektive pokud skutečně to pálilo i ostatní, tak jedině že by na to někdo nasypal chilli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.7.22 18:46
@Ou píše:
No spíš máš alergickou reakci. Čokoláda je alergen a jo, může se to objevit kdykoliv.

Blbý, no.

Respektive pokud skutečně to pálilo i ostatní, tak jedině že by na to někdo nasypal chilli.

Určitě to není alergicka reakce. Bylo to přímo jen u toho prošlého. Pokud si to dam kdykoliv neprosle, tak žádná reakce není. Je to taková divná chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
21.7.22 18:52

@Sára 1 dyt sama píšeš, že tě pálila i neprošla. Tak jak teda? :nevim: jinak to prostě nejez :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.7.22 19:02
@Cenarius píše:
@Sára 1 dyt sama píšeš, že tě pálila i neprošla. Tak jak teda? :nevim: jinak to prostě nejez :D

První výrobek Toffifee - prošlé - pálilo a nejen mě, ale i někoho jiného. Nikdy se mi to i Toffifee nestalo - ani předtím, ani potom.

Druhy výrobek - mléčna čokoláda Milka - nikdy mě nepálila - nyní je vidět, že tato konkrétní čokoláda byla rozehrata (teplem) a zase ztuhlá - ta pálí. Samozřejmě už to pak nejím. Zajímá mě, čím je to způsobené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
21.7.22 19:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.22 19:33
@Sára 1 píše:
Stalo se mi to víckrát. Dostala jsem něco sladkého s čokoládou, ochutnala to a pálilo mě to hned v puse. Bylo to prošlé. Neprosle je to v pohodě. Čím se to může stát? Co se v tom zkazí, že se to takhle projeví? Nejdřív mi nechtěli věřit, že mě to pálí v puse, ale později přiznali, že je to taky pálilo. Teď se mi to stalo znovu s mléčnou čokoládou Milkou. Opět po ochutnání pálení, ale čokoláda prosla není - jen byla očividně trochu rozehrata a opět ztuhlá.

Alergie na ořechy. I v obyčejné Milce je lískoořísková pasta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.7.22 20:04

@megginka300 @Russet Není to pálení v krku, je to pálení a divná chuť v puse. Není to alergie. Je to vždy nejspíše ze zkaženého kusu, ne z toho konkrétního výrobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
21.7.22 20:20
@Sára 1 píše:
@megginka300 @Russet Není to pálení v krku, je to pálení a divná chuť v puse. Není to alergie. Je to vždy nejspíše ze zkaženého kusu, ne z toho konkrétního výrobku.

Tak nejez prošlé čokolády a máš po problému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.7.22 20:26
@megginka300 píše:
Tak nejez prošlé čokolády a máš po problému :nevim:

Já nejím prošlé čokolády. To Toffifee mi někdo nabídl a až pak z něj vypadlo, že je to prošlé. Podruhé jsem to už opravdu nejedla. Ani tu mléčnou čokoládu, co není prosla, jíst nebudu. Jde mi o to, co se s tím děje a proč to tak je. A jestli s tím má někdo stejnou zkušenost. Problém to velký není, ale zajímá mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.22 21:11
@Sára 1 píše:
Já nejím prošlé čokolády. To Toffifee mi někdo nabídl a až pak z něj vypadlo, že je to prošlé. Podruhé jsem to už opravdu nejedla. Ani tu mléčnou čokoládu, co není prosla, jíst nebudu. Jde mi o to, co se s tím děje a proč to tak je. A jestli s tím má někdo stejnou zkušenost. Problém to velký není, ale zajímá mě to.

Datum spotřeby neznamená, že to pak není jedlé. Akorát to lidi třeba blbě skladují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.22 21:16

Čokoláda může být žluklá. Jako ořechy. Má to pak hořkou chuť. Stalo se mi to i u mletého máku. Rozdělané balení je lepší skladovat v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
21.7.22 21:49
@Russet píše: Čokoláda může být žluklá. Jako ořechy. Má to pak hořkou chuť. Stalo se mi to i u mletého máku. Rozdělané balení je lepší skladovat v lednici.

Přišlo mi to jako jiná chuť než že by to bylo žluklé. Vím, že ořechy občas dobre, to se stává. Ted si vybavuji, že se mi to stalo ještě u něčeho, ale nemůžu si vzpomenout, co to bylo. Určitě ne čokoláda. Překvapuje mě, že je to až tak výrazne. Ale někdo to očividně nevnímá, protože je prý vše v pořádku a ji to. Já tedy ne. Ta čokoláda je 300 g a sice jsem ji ještě nevyhodila, ale určitě ji vyhodím. Někdo by si na ni třeba ještě pochutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.2.23 17:23

Do čokolády začali přidávat něco jedovatého. Já a dcerka to poznáme, manžel se synkem ne. Kvalitní čokoláda nepálí. Je ale problém ji sehnat. Teď už se nedá skoro pozřít žádná. Buď je to sojový nebo pálí. Hlavně pálí Nutella a podobné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek