Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den.Mam prosím otázku, je zde někdo s alergii na kravské mléko u dospělých? Nemyslím intoleranci. Mě byly dělané kožní testy, kde mi vyšlo pozitivně mléko, když jsem se ptala doktora, jaká složka vyšla, prý dělal mléko všeobecně, ale že víc bývá alergie jak intolerance, myslela jsem si, že právě dospělý trpí častěji intoleranci? Moje problémy, nevolnost, průjem, hlen ve stolici, hlasite kručení v břiše. Muzete mi prosím popsat vaše příznaky? Děkuju mockrát.
@MaminkaME píše:
Dobrý den.Mam prosím otázku, je zde někdo s alergii na kravské mléko u dospělých? Nemyslím intoleranci. Mě byly dělané kožní testy, kde mi vyšlo pozitivně mléko, když jsem se ptala doktora, jaká složka vyšla, prý dělal mléko všeobecně, ale že víc bývá alergie jak intolerance, myslela jsem si, že právě dospělý trpí častěji intoleranci? Moje problémy, nevolnost, průjem, hlen ve stolici, hlasite kručení v břiše. Muzete mi prosím popsat vaše příznaky? Děkuju mockrát.
Tak to vyzkousej a proste vse mlecne vynechej.
@vokishka To jsem zkusila, bylo mi fajn, tak jsem se dohodla s doktorem, že zkusím teď bez laktózy výrobky, špatně mi není, jen pálí občas žáha a jdu na WC třeba i 3× denně, ale ne průjem, prostě normálně a jsem trošku nafouklá jinak nic.Tak se v tom sama nevyznám
doktor sám moc neřekne, podrobnější testy jsou prý na dýl (krev vyšla negativně na vše, mám potvrzené více alergii z kůže, teď ale řeším to mléko )
@MaminkaME píše:
stejný příznaky jsem měla u intolerance…zkus vyřadit mléko a s ostatními mléčnými výrobky to moc nepřeháněj a třeba to bude stačit ![]()
@Keyllah Já když vyřadila celkově mléko, bylo mi dobře, jen jsem víc hladová občas, teď zkouším ale to bez laktózy a chodím častěji na WC nebo mě to nafoukne a pálí žáha ![]()
@MaminkaME píše:
@vokishka To jsem zkusila, bylo mi fajn, tak jsem se dohodla s doktorem, že zkusím teď bez laktózy výrobky, špatně mi není, jen pálí občas žáha a jdu na WC třeba i 3× denně, ale ne průjem, prostě normálně a jsem trošku nafouklá jinak nic.Tak se v tom sama nevyznámdoktor sám moc neřekne, podrobnější testy jsou prý na dýl (krev vyšla negativně na vše, mám potvrzené více alergii z kůže, teď ale řeším to mléko )
Tak to bude spis ABKM. Primarka z detskeho gastra mi rikala, ze neni tak dulezita krev, ta je casto falesna. Podstatne jsou priznaky a eliminacnidieta. Tak ho vynech, nejez ani nic, co mleko obsahuje a je to.
@vokishka Když to je dost těžké 😔 a drahé… A myslím, že ani nic zdravého ty rostlinné nápoje. A to jsem myslela, že abmk mají hlavně děti a dospělý intoleranci laktózy
@MaminkaME píše:
@Keyllah Já když vyřadila celkově mléko, bylo mi dobře, jen jsem víc hladová občas, teď zkouším ale to bez laktózy a chodím častěji na WC nebo mě to nafoukne a pálí žáha
a kolik toho mléka bez laktózy vypiješ?
tak to nahraď sojovým/mandlovým nebo kokosovým…
@MaminkaME píše:
@vokishka Když to je dost těžké 😔 a drahé… A myslím, že ani nic zdravého ty rostlinné nápoje. A to jsem myslela, že abmk mají hlavně děti a dospělý intoleranci laktózy
Tak jini tak taky fungují, uplne nevim, co jineho teda chces. Dceři se to taky objevilo az nekdy v 15letech. K tomu ma bezlepkovou dietu, v te dobe i bezsojovou, nizkohistaminovou. A slo to. K mliku se mohla vratit asi za dva roky.
@Keyllah Někdy dám mléko jen do buchty, nebo si dám skleničku + třeba smetanu bez laktózy do vaření…moc ne.
@vokishka Spíš se ptám taky na priznaky ostatních, ať porovnam. Já mám teď ještě vajíčka a psenici. Dcerka taky histaminovou dietu
@MaminkaME píše:
@Keyllah Někdy dám mléko jen do buchty, nebo si dám skleničku + třeba smetanu bez laktózy do vaření…moc ne.
tak to podle mě nemáš problémy způsobené mlékem bez laktózy
já piju bezlaktózového celkem dost, a žádný takový problém nemám…
@Keyllah Takže to fakt bude asi abmk. Zase kdyby to byla alergie tam hodně píšou otoky, ekzém atd to já zas nemám, jen ta žáha třeba nebo nafouknutí, ale nic hrozného
@MaminkaME píše:
@Keyllah Takže to fakt bude asi abmk. Zase kdyby to byla alergie tam hodně píšou otoky, ekzém atd to já zas nemám, jen ta žáha třeba nebo nafouknutí, ale nic hrozného
Kazdy ma jine priznaky. Dcera žádné otoky nemela, spis bolesti bricha, průjem. Kazdy to ma jinak
@vokishka jo to určitě, teď abych přišla jestli je to abmk nebo laktóza. Akorát mi říkal doktor že je to spíš abmk a že další testy až za 10 let ![]()