Aerius dávkováni u pětiletého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.9.22 20:09

Aerius davkovani u petileteho

Ahoj maminky,
Syn bere dlouhodobe sirup Aerius.. je mu 5,5 let, braval 2,5 ml denne a ted mu to alergolozka zvysila na 5 ml pred spanim…
Vcera spal u babicky, takze tam dostal 5 ml pred spanim a ja mu dala ted vecer 5 ml taky.. potom mi ale babicka volala a oznamila mi, ze mu dala 5 ml jeste rano protoze kaslal.. umite si predstavit jak jsem nadsena a hrozne nastvana, ze jsme si to nerekly..
Moje otazka je jestli je to veliky prusvih 2×5ml u petileteho ditete :( samozrejme, ze na to dam pozor, nenapadlo me ze mu sama od sebe zvysi davku.. potrebovala bych jen uklidnit.. dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9729
4.9.22 20:25

U chronických kopřivek se podává až 4násobek běžné dávky antihistaminika, takže naprosto v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.9.22 20:28

@Doctus moc Vám děkuji uklidnění.. chce se mi brečet vzteky, jak na tchýni tak na sebe.. bere to tak dlouho, že už jsem se ani nezaptala zda mu ho vůbec dala.. ale že mu dá navíc mě nenapadlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20161
4.9.22 21:09

Určitě to vadit nebude, syn bral dvakrát 5ml věřím, že bude vše ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.9.22 21:18

@lucypaja také v takovém věku? Moc děkuji za odpověď.. dost jsem se vystresovala.. uklidnila jste mě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20161
4.9.22 21:27

@Reneet-v v pěti l a také na kašel, rýmu opary teď je už starší tak má tbl plus léky na opary, které má fakt často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.9.22 21:38

@lucypaja děkuji Vám, že si můžu v klidu lehnout :hug:
Budu držet palce, aby z toho ty naše děti alespoň částečně vyrostli :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20161
4.9.22 21:41

@Reneet-i my vám, no syn byl od miminka víc nemocný než starší, ale třeba angínu, neštovice to ještě neměl, ale lapač na rýmu, kašel, opary to je velkej :D letos je prvňáček, tak sem zvědavá kdy ulehne, vždy to bylo tak na tři týdny, tak snad to už tak dlouhé nebude, že by hodně zameškal, škola se mu zatím líbí, tak by mi ho i bylo líto, že tam není, ale zas na druhou stranu -zdraví je přednější
Tak klidný spánek ať se kašlík lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.9.22 21:48

@lucypaja syn je neco podobneho… od te doby co nastoupil do skolky, je stale nemocny.. a kazda nemoc trva 2-3 tydny.. je alergik a nove s pocinajicim astmatem.. v lete jsme meli lecbu dychanim kortikoidu a je to tedy hrozne, ze jen diky takovym lekum ale poprve za 2 roky 3 mesice nezakaslal :srdce: ted je trochu nachlazeny, tak uvidime.. netrpi na opary ale na afty, ty ma porad.. Budu vam drzet palce, at v te prvni tride zameska syn co nejmene.. a jeste jednou Vam moc dekuji, opravdu me to rozhodilo, leky neberu na lehkou vahu a toto me dnes uplne vykolejilo.. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.9.22 22:56

@reneet můžu se zeptat, ty alergie vám vyšly z toho píchání do ruky nebo krve? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20161
4.9.22 23:25

@Reneet-no ono by to samozřejmě bylo jinačí u např antibiotik, složitějších léků aj ale tady bych se opravdu nebála. No také si teda „užíváte“ tak snad bude líp, syn první rok školky byl tam dohromady asi měsíc, jinak pořád doma, druhý rok lepší, ale byl zas covid a loni byl také nemocný, ale od ledna méně také moc držím pěstičky a pro váš klid, klidně si zavolejte alergoložce a věřím, že i ta vás uklidní Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20161
4.9.22 23:28

@bubla Bučkova-u nás se alergie zjistili ze tří píchnutí na každé ruce a pak se měří alergeny, toto dělali v dětství i mě a to je už historie :D mě léky moc nezabírali až autovakcíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí