Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý večer prosím o radu starších holčiček. Dneska přišla má 10 letá dcera s tím že ji bolí prso. Mazala sem ji kolem něj a cítila že je dost tvrdý kolem bradavek to levé ale také. A já se tet strašně desim a bojím dřív si nestěžovala až dneska..Je to prosím normální? Je to z růstu? Zavolám lékařce ale bojím se.
a čeho se děsíš? že dcera dospívá a pomalu jí porostou prsa? ale to je u holek normální, s tím jsi musela počítat
Rostou ji prsa, v dnešní době u 10 letech holek normální. Má štěstí, že ji rostou hned obě. Když zacne růst jen jedno a ještě dlouho jen jedno, to by člověk plakal ![]()
Rostou jí prsa. Já jsem v jejím věku byla vyděšená, že mám asi rakovinu. No byly to lentilky pod kobercem v rozpuku. ![]()
Zacinaji ji rust. Muze to byt bolestivy a neprijemny, muze to „pnout“.
Doktorce muzes zavolat, pro svuj klid…
Prokristapana!!! To uz zensky zapomnely, jak prisly ke kozam? Jestli se nepta chlap, tak je to s nasi genraci hodne spatny, kam se podel zdravy rozum…
![]()
@mroe uklidnime hormony, jo? Nie kazdy moze byt tak osvieteny…
@maja45 moje teda rastly inak, na nic bolestive a tvrde si nepamatam…
Zakladatelko, tak asi dobre. Ale zase sa mi potvrdilo, ze ja sa radsej na nic na emimine pytam nebudem… ![]()
A uz uplny vykrik do tmy, dakujem tym, ktore odpovedali normalne, nech vam to boh oplati na detoch ![]()
Děkuji za odpověď všem potřebovala jsem jen uklidnit.. nepamatuji si totiž že bych okolí měla tak tvrdý a že by mě to tak bolelo…Všem se omlouvám asi jsem se ptát neměla ale už se stalo.
@jaia00 oplatit, nase děti jsou zlate
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď všem potřebovala jsem jen uklidnit.. nepamatuji si totiž že bych okolí měla tak tvrdý a že by mě to tak bolelo…Všem se omlouvám asi jsem se ptát neměla ale už se stalo.
U mě to začínalo takovým tvrdým " hráškem" pod bradavkou, fakt dlouho to bylo tvrdý, třeba rok? A ta bolest…
úplně jsem si to vybavila, ptz mě před pár dny přesně takhle bolely prsa
ještě že už to má člověk za sebou ![]()
@jaia00 píše:
@mroe uklidnime hormony, jo? Nie kazdy moze byt tak osvieteny…@maja45 moje teda rastly inak, na nic bolestive a tvrde si nepamatam…
Zakladatelko, tak asi dobre. Ale zase sa mi potvrdilo, ze ja sa radsej na nic na emimine pytam nebudem…
A uz uplny vykrik do tmy, dakujem tym, ktore odpovedali normalne, nech vam to boh oplati na detoch
Sorry, ale jak s muze nekdo u desetilte divky divit tomu, ze ji rostou prsa? Co si myslela…ze ma oboustranny nador? To uz se fakt lidi nemuzou nejdriv zamyslet, nez se na takovou vec zeptaji?
@mroe zrovna tebe jsem se zeptat ani nechtěla. jsi vážně zla, ano zeptala jsem se…asi blbě ale když si dítě začne ze dne na den stěžovat že ji fakt to prso hodně bolí tak sem se radši zeotala
Dobrý večer prosím o radu starších holčiček. Dneska přišla má 10 letá dcera s tím že ji bolí prso. Mazala sem ji kolem něj a cítila že je dost tvrdý kolem bradavek to levé ale také. A já se tet strašně desim a bojím dřív si nestěžovala až dneska..Je to prosím normální? Je to z růstu? Zavolám lékařce ale bojím se.