Tvrdý prso u 10 lete dcery? Normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
4.9.22 20:39

@1991Zuza1991 Já si myslím, že je to úplně normální, takovýhle věci zapomenout. Jen je to legrační. Nám na výuce radiologie vypravoval vyučující, jak jako mladý začínající lékař diagnostikoval puberťačce extrémně vzácný oboustranný nádor prsu ještě v tak nízkém věku, že jo.. :mrgreen: :mrgreen: Jakou z toho měl ostudu.

• Citovat
  • Upravit
5757
4.9.22 20:43

Tady je teda slepicinec dokonalych :jazyk:. Mela jsem to same s dcerou, kdyz ji bylo 8 a take jsem se vydesila…ji teda bolelo a boulicku mela jen na jednom.
NE fakt me prsa nebolely ani jsem nemela zadne boulicky, ldyz mi rostly v mych 10-11, ne ze si to nepamatuju… navic mam medicinske vzdelani.
Bylo by fajn, kdyby nektere damy vsevedky obcas prvne myslely nez zacnou kvokat :mrgreen:. Ale je fakt, ze u mistni elity se sebereflexe cekat fakt neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
4.9.22 20:54

Jedna moje dcerka měla přesně deset, když jsem si všimla, že je nějaká zaražená, pár dní jsem naléhala, pak to z ní vylezlo… Nemohla ani dýchat, chudinka, a už vůbec ne připažit, měla to úplně nateklý a tvrdý. Boule až pod paže. Sama jsem na to čučela jak blbá. Do roka měla trojky a pravidelně menstruovala. Dnes to strašně letí, já jsem v 15 ještě pomalu neměla ani chlup a ona v 11 byla tělesně vyspělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
5.9.22 06:52
@Anonymní píše:
Dobrý večer prosím o radu starších holčiček. Dneska přišla má 10 letá dcera s tím že ji bolí prso. Mazala sem ji kolem něj a cítila že je dost tvrdý kolem bradavek to levé ale také. A já se tet strašně desim a bojím dřív si nestěžovala až dneska..Je to prosím normální? Je to z růstu? Zavolám lékařce ale bojím se.

Taky jsem byla vyvalena desne to bolelo, a z niceho byli trojky ale az ve 12. Slo to strasne rychle, byla jsem v ozdravovne, odjela jsem male, ploche dite a vratila se vyvinuta slecna. Vim ze jsem z toho vubec nemela radost nesnasela jsem noseni podprsenek a hlavne cumici spoluzaky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.9.22 07:28

@Betty MacDonald moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
5.9.22 09:06

Normálka ;) prostě růst prsou v začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.9.22 15:23

Jo, já jsem si to diagnostikovala jako malá, že mám rakovinu. Ve 12 jsem si říkala, že je to nějak brzo (a nebylo). Tak jsem to až po několika dnech bolestí řekla mamce. Mně to rostlo postupně, to si pamatuji. Není se čeho bát, je to normální, ale v začátcích pro bolest někdy nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
5.9.22 19:50

Moc děkuji všem…já vím že to byla asi blbě položená otázka ale prostě jsem si řekla že tu jsou taky maminky a že si tím třeba prošli a potřebovala jsem prostě slyšet že se nic neděje..Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
5.9.22 21:50

@1991Zuza1991 blbě položená otázka to není, chápu, že máš strach o dceru, místních rýpalek si nevšímej 8) Já třeba tohle taky neznám, prsa mě nebolela a rostla mi souměrně, žádná tvrdší místa jsem tam neměla. Lepší něco řešit zbytečně, nez to zanedbat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
5.9.22 22:04
@Aglája75 píše:
Tady je teda slepicinec dokonalych :jazyk:. Mela jsem to same s dcerou, kdyz ji bylo 8 a take jsem se vydesila…ji teda bolelo a boulicku mela jen na jednom.
NE fakt me prsa nebolely ani jsem nemela zadne boulicky, ldyz mi rostly v mych 10-11, ne ze si to nepamatuju… navic mam medicinske vzdelani.
Bylo by fajn, kdyby nektere damy vsevedky obcas prvne myslely nez zacnou kvokat :mrgreen:. Ale je fakt, ze u mistni elity se sebereflexe cekat fakt neda.

Mas medicinske vzdelani? No, je fakt, ze obcas nekdo tohle misto uklidneni matky posle na UZ, to uz si teprve klepem na celo…takze medicinske vzdelani jeste nemusi nic znamenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.22 22:16

Já si taky nepamatuju, že by mě růst prsou bolel nebo jsem měla tvrdou bouličku. Zato si pamatuju, že jsem měla strach, když se mi to začalo měnit tam dole - růst ochlupení jsem čekala, ale nikdo mi neřekl, že je úplně normální, když vyrostou malé stydké pysky, které pak koukají ven z velkých. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA