Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý měl v září, nejdřív teplota, zvracení, nechutenství. Měli jsme pusu vytírat betadinou, heřmánkovým odvarem, dávali jsme ještě homeopatika Borax a B-komplex. Ještě Dr poradila smíchat cibuli a medem a tou šťávou potírat dásně, prej to taky pomáhá. Do 3 dnů bylo po tom, pak se objevily 3 afty a byl klid. Ale celkově jsem malému pusu vytírala určitě víc jak týden.
Ahoj, nám to právě skončilo před pár dny. Na noc sem dávala nurofen. Oscilococsinum homeopatika, ty mi poradila známá a myslim, že dost pomohly a hlavně vitamín B ten sem rozdrtila lžící a dávám jí ho stále. Nejhorší byl týden a pak už jen lepší. Neboj. Malá taky byla hladová. Už takhle je hodně štíhlá, tak sem měla hrůzu, že nejí. Ale najednou prospala zase celou noc a už to bylo jen lepši. Jinak je to fakt hrozná nemoc. V noci snad každou půl hodinu až hodinu brečela. Tak napiš, jak to vypadá ![]()
@Lamátko Ahoj, tak dalsi 2 dny za nami. Neprijde mi, ze by se to lepsilo. Nebo takhle… v noci spi relativne dobre, teploty nema, ale ten zapach s pusinky a natekle dasne jsou porad. Asi dnes zase zajdeme k doktorce. Vubec ten otok neustupuje. Jak to probihalo u vas a jak dlouho atd. Dekuju
Syn to měl, když mu byly necelé dva roky. Od pediatra dostal antibiotika, i když je to virové, ale už si nepamatuju proč. Jenže ten měl mít dovolenou, tak nás radši poslal na ORL. Tam se mu koukli do pusinky a radši nám nabídli hospitalizaci, že ještě není dehydrovaný, ale že by se mohlo stát, že tam za pár dnů skončíme, když nechce jíst a pil malinko. Navíc, když nepije a nejí, tak se ty léky co by dostal těžko vztřebávají a hůř působí. V nemocnici pokračovali v podávání antibiotik (tak asi to důvod mělo) a přidali mu antivirotika (ty mu asi pomohli víc), dali mu výživu a za čtyři dny jsme jeli domů. To už to měl jakžtakž v pořádku. Už jedl a pil. Dostali jsme v nemocnici i nějakou vodičku na pomazání dásniček, ale ta mu moc nepomáhala. Jo a ona se udělala synovi taková boule pod bradou, tak ještě zkoumali, co to je, na ultrazvuku apod. a bylo to od toho, samo to pak zmizelo.
@Luucanam123 píše:
@Lamátko Ahoj, tak dalsi 2 dny za nami. Neprijde mi, ze by se to lepsilo. Nebo takhle… v noci spi relativne dobre, teploty nema, ale ten zapach s pusinky a natekle dasne jsou porad. Asi dnes zase zajdeme k doktorce. Vubec ten otok neustupuje. Jak to probihalo u vas a jak dlouho atd. Dekuju
Klid s doktorkou bych ji ještě netrapila. Naše malá má taky nateklé dásně a to s tím bojujeme už od minulého úterý. Takže víc jak týden. Včera jsem byla u dr, ale kvůli té reakci na tu vodičku a říkala, že musíme vydržet než to odezní. Jediné co můžeme je mazat, mazat a mazat… To že nemá horečky je dobře a pokud se spánek taky zlepšil tak je to na dobré cestě. Zkus koupit ještě ten gel na afty.
@PeBa12 Ten Mundisal? Ten jsme koupili, jen mi neprijde, ze by neco delal. Ona mi hlavne tu pusu vubec nechce otevrit, takze mazeme za revu. Ona nam doktorka doporucila aby jsme se stavili, ja budu klidnejsi. Snad uz to bude jen lepsi a lepsi.
@Luucanam123 píše:
@PeBa12 Ten Mundisal? Ten jsme koupili, jen mi neprijde, ze by neco delal. Ona mi hlavne tu pusu vubec nechce otevrit, takze mazeme za revu. Ona nam doktorka doporucila aby jsme se stavili, ja budu klidnejsi. Snad uz to bude jen lepsi a lepsi.
Tak jasny. Pro vlastní klid zajdi. Já jsem teď hrdinka bo už je malé trošku líp. Ale ze začátku bych byla u doktroky nejradši každý den. A když člověk nevidí zlepšení je o to víc nervózní. Hlavně je hrozný sledovat jak ti mrňouskove trpí
Pak napiš co na ní doktorka říkala.
@PeBa12 Tak jsme zpet doma. Doktorka nam nic novyho nerekla, antivirotika se podavaji do 2 dnu od zacatku priznaku a rikala, at zkusime homeopatika. Tak jsme je vzali a uvidime. Pry na otok nic neni. Proste jen vydrzet. Ale jsem rada, ze jsem tam sla. Aspon vim, ze nic nezanedbam.
@Luucanam123 píše:
U nás nejdříve se lepšilo spaní a jídlo. Aftíků ubývalo, dásně splaskávaly až nakonec až nějaky desátý den
@Lamátko Tak to nam jak lekarnice, tak doktorka rekli, ze to je na neco jinyho. Dala nam Borax homeo a jeste jedny. Ja na to moc neverim, ale co kdyby nahodou.
@Lamátko No… dasne jsou porad natekly a krvavy, zapach z pusinky je porad, ale jinak mi prijde hrava, usmevava, vcera dokonce usla bez breku, sice se pak vzbudila, ale prisuzuju to spis, ze se opre o tvar a neni ji to prijemny. Snad uz i ty dasne splasknou. Dekuju moc za zajem. ![]()