Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosim o radu,,,5 měsíční dcerka ma v puse afty a nechce nic jíst,,ani kojení nezabíra..
Ahojky, já na afty taky trpím, a nejvíc co mě pomohlo, tak Alpa. Zkusila jsem ji nedávno na to použít, a kupodivu to pomohlo:)
panenka87 píše:
Ahojky, já na afty taky trpím, a nejvíc co mě pomohlo, tak Alpa. Zkusila jsem ji nedávno na to použít, a kupodivu to pomohlo:)
nebolí to…? ![]()
U mimča nevím, ale já na ně trpím taky hodně, mně bylo doporučeno brát pořád vitamin B (nepřetržitě, jinak mám afty každé dva měsíce snad
). Ten na afty hodně zabírá.
Vodičky do pusy jsou „jenom“ dezinfekce.
Ahoj, zkusila bych Calgel. Je možné ho použít od 5 měsíců. Jinak s tím vitamínem B je to pravda, ale u takového prcka bych se radši nejdřív poradila s MUDr. ![]()
díku díík..u mudr jsme byli a dostali jsme pouze tu fialku a Nutrilon B sirup..jak ji mam ale donutit trosku papat,,bolý ji to a proto omíta cokoliv..
Chce to trpělivost, jestli dostala sirup s vitamínem B, je to dobře
Cca 3 dny to nejspíš potrvá, než to přestane bolet…
Přeji, aby se malá brzy uzdravila
![]()
Nám pomohla jakákoli mastička na zuby (calgel, mundical gel, citrovital gel) a potom homeopatika Borax 5CH. Ale zbavovali jsme se toho asi 3 týdny, musela jsem vyhodit všechny dudlíky, hračky jsem vyprala/vyvařila
- prostě strašné ![]()
Petr 13 píše:
díku díík..u mudr jsme byli a dostali jsme pouze tu fialku a Nutrilon B sirup..jak ji mam ale donutit trosku papat,,bolý ji to a proto omíta cokoliv..
Nenutila bych, malá mi ty 3 týdny skoro nejedla, ovoce a zeleninu vůbec (jen banán a trošku jogurtu), a mlíka běžně pila 180ml a když měla ty afty dala pouze 60ml, trošku vody.
Důležité je aby to nebylo horké, spíše studené.
Nečetla jsem příspěvky, možná se opakuji.
Synek měl plnou pusu aftů a puchýřků v 10 měsících. Dle doporučení dětské dr. jsem dávala denně ráno půl tabletky Pyridoxinu, večer půl tabletky Pyridoxinu. Je to vitamín B6. Už druhý den jedl mnohem líp. Tabletku jsem rozdrtila na lžičce ve vlažné vodě.
Důležitě je dobrat to alespoň týden, i když už začne normálně jíst. Je to prevence.
Jestli už dáváte příkrmy, tak ať nejsou den dva moc horké, to je štípe.
Držím place, ať se rozjí. A věř, že se pak rozjí, až se jí udělá líp ![]()
s aftama a potažmo herpangínou jsme si užili až až. Taky v 5. měsíce po očku. Nejedl, nepil, hrozily nám kapačky v nemocnici. Vytírat pusinku Tantum Verde před jídlem, vůbec neštípe, nebolí a „umrtvuje“ bolest. Jinak v nejhorším období, kdy nejedl, jsme na doporučení Dr. dávali co 4 hodiny na střídačku Panadol a Nurofen. Jinak jsme dávali Pangamin. Vitamínem „B“ prý nelze předávkovat. Takže soucítím s Vámi a ať je brzy lépe.
Ahoj,
tak já také trpím na afty, malej měl min. týden aftozní stomatitidu, takže jsme si taky užili…
Základ je, aby měla dostatek tekutin, jíst nemusí… ale je malinká, chuděrka…
Jinak veškeré gely, co jsou na růst zoubků můžeš použít. A jak již bylo psáno, tak jsou i homeopatika…
Hlavně jí nedávej nic teplého, spíše vlažné nebo studené.
Pomka píše:panenka87 píše:nebolí to…?
Trochu to štípe, ale mě to spíš dělá dobře.
Saozřejmě nevím, jestli by to mohlo pomoct u miminka ![]()
Jinak já mám super zkušenost s tantum verde… ale to takhle malinká nesmí ![]()