Jak dlouho se afty hojí a co na ně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
29.11.11 08:56

afty

ahoj holky,malá má od soboty velké afty skoro po celém jazyku,mažeme genciálkou 3 krát denně a v lékárně nám pak doporučili ještě Calgel,ale ten moc nezabírá,malá moc nejí,snaží se pít,přes den jí to dost bolí, v noci spí zatím dopře,jak dlouho se afty hojí a co na ně ještě jiného? Nevíme zda s tím máme jít k doktorce,poradíte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
29.11.11 09:00

jéje, to mi je líto. Já to s prckem znám. Zrovna taky má afty,ale tentoktát má lehčí průběh. Fialkou klidně mazej,ale né moc dlouho. Max týden a jen jednou za den. Jinak bych určo zašla k doktorce. Ona ti napíše i nějakou vodičku na vymazání pusinky, která je na předpis. Jinak se snaž aby malá hlavně hodně pila. Vim, že je to těžký,ale dostaň to klidně i po lžičkách. Jinak u nás to trvalo cca 3 týdny :roll: , no hrůza co ti budu povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.11.11 09:04

Na afty je dobrý Mundisal, akorát si nejsem jistá, jestli je pro tak malé děti. Ale úleva obrovká… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.11.11 10:32

Koukám je toho nějak moc… moje dvouletá dcera je z toho venku sotva pár dní. Táhlo se to zhruba dva týdný, z toho tak osm dní bylo hrozných, pak už lepší. Hlavně jsem do ní přes šílenej řev (chápu, že to pekelně bolelo) lila pití. A pak se taky docela osvědčily tyčinky pagavit. Těma jsem jí dycky tak třikrát za den vytřela pusinu. Zkoušela jsem i heřmánek s troškou soli, ale měli jsme problémy s pliváním. Potřebovala jsem, aby pusku jen vypláchla, ale ona toho stihla půlku popolykat, tak jsme od toho upustily.

Klára a Marťa už zase řádící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
29.11.11 10:33

tak my je dostaly presne minulou sobotu. malej mel i horecky (jednou skoro 40). jist nechtel. snazila jsem se toho do nej co nejvic „nalit“. jinak nam doporucily natirat boraxglycerínem. je to bezbarva genicialka. muzes ji natirat podle potreby (kolidne i 5× denne). pokud ma aftu moc tak galgel nema smysl.. ¨
jist my zacal az ted - po tydnu. jidlo pry neva, hlavne kdyz pije. my teda k dr. sli, ale bylo to hlavne kvuli tem horeckam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
29.11.11 10:40

no jinak bych byt tebou k dr. sla. taky jsem si myslela ze ma jen 2,3 aftiky a nakonec je mel az v krku a dostali jsme na to i antibiotika..

jinak se omlouvam za chyby, malý píše se mnou :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
29.11.11 10:40

Ahoj, vyzkoušej Octenidol http://www.ilekarnaunas.cz/…ml/p/219347/ ,nám to poradila Dr, zabralo to skoro okamžitě, malá to měla i na kvasink. infekci v krku,když jí byl rok.Já trpím na afty hodně a na tuhle vodičku nedám dopustit.Genciánu nám moc nedopor.,že je karcinogenní. :nevim: Dala jsem si na prst mulový čtverec,namočila a vytřela ji tím pusinku.Je to sladké,takže dětem chutná.Sice trošku dražší,ale fakt se vyplatí.Doporučuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
30.11.11 13:11

ahoj holky tak jsme nakonec včera dopoledne k té Dr jeli a ještě že tak,malá měla posetý celý jazyk a začalo se jí to dělat i ze spoda :,( ,jeden aftík ten největší měl asi půl cm,dr nám doporučila Aloclair gel,včera vůbec nejedla,tak jsem do ní hustila alespoň sladký mlíko od Lipánka a na noc dostala mlíčko s kaší do flašky,v noci se chudák budila dala jsem jí Nurofen (taky na doporučení Dr) a kdyby byli horečky tak máme zajet nebo jet na pohotovost,dnes už jí je lépe,ráno snědla dva jogurty studený z ledničky a v poledne trochu polívku :potlesk: ,zůstal jen ten největší aft a jeden malý je ještě pod jazykem ale jinak na jazyku nemá nic,genciálkou nám taky nedoporučovala mazat max.jednou denně,moc díky za rady asi bych k ní nešla,kdyby jste mi to neporadili :* ,jinak ten Aloclair jde koupit i bez receptu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.11.11 15:09
fufiiina píše:
ahoj holky tak jsme nakonec včera dopoledne k té Dr jeli a ještě že tak,malá měla posetý celý jazyk a začalo se jí to dělat i ze spoda :,( ,jeden aftík ten největší měl asi půl cm,dr nám doporučila Aloclair gel,včera vůbec nejedla,tak jsem do ní hustila alespoň sladký mlíko od Lipánka a na noc dostala mlíčko s kaší do flašky,v noci se chudák budila dala jsem jí Nurofen (taky na doporučení Dr) a kdyby byli horečky tak máme zajet nebo jet na pohotovost,dnes už jí je lépe,ráno snědla dva jogurty studený z ledničky a v poledne trochu polívku :potlesk: ,zůstal jen ten největší aft a jeden malý je ještě pod jazykem ale jinak na jazyku nemá nic,genciálkou nám taky nedoporučovala mazat max.jednou denně,moc díky za rady asi bych k ní nešla,kdyby jste mi to neporadili :* ,jinak ten Aloclair jde koupit i bez receptu

tak to je super, že už je to lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+