Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stérimar nebo Physiomer. Oproti ostatním mají velkou výhodu - silný proud, který nos pořádně prostříkne, až dozadu, hleny se zředí a většinou se pak dají odsát.
Vincentka, Libenar a podobné věci jsou lepší na prevenci, mají jemňoučký rozprašovač nebo jen kapátko, takže spíš jen tak přirozeně zvlhčí.
BohunkaP píše:
Stérimar nebo Physiomer. Oproti ostatním mají velkou výhodu - silný proud, který nos pořádně prostříkne, až dozadu, hleny se zředí a většinou se pak dají odsát.Vincentka, Libenar a podobné věci jsou lepší na prevenci, mají jemňoučký rozprašovač, takže spíš jen tak přirozeně zvlhčí.
Mockrát děkuju,
já právě přemýšlela na tý Vincentce.
Tak vyzkoušim ten Stérimar nebo Physiomer, snad to tady budou mít. ![]()
Ahoj,
jestli chrčí a stejně nic neodsaješ, tak bych asi volala doktorce a možná tam zašla, aby si malého poslechla, jestli nemá hlen na průduškách.
Jinak taky používáme Sterimar, stříknu, počkám chvíli a pak jdeme odsávat.
náš malý má taky takovou „rýmu“ celkem mu pomohl nasivin a mokrý ručník přes topení a taky chodíme dost ven, venku splaskne sliznice a dobře se mu bude dýchat bohužel rýma u malých dětí je stejná jako u dospělého a jak se říká, bez doktora jí léčíš týden a s ním sedm dní
proto bych malého určitě k doktorce zbytečně netahala
Ten Stérimar je super, krásně nos pročistí. Jinak pokud je zahleněný, že to nejde dostat, tak je dobrý Eucasol, má odhlenující účinky, ale ten v lékárně nemají.
regy píše:
Ten Stérimar je super, krásně nos pročistí. Jinak pokud je zahleněný, že to nejde dostat, tak je dobrý Eucasol, má odhlenující účinky, ale ten v lékárně nemají.
Nemají, ale dá se snadno nahradit - eukalyptovým olejem z lékárny. Nakapat na povlečení, na pyžamko, natřít na hrudníček, případně přidat do zvlhčovače. Účinek naprosto stejný, finančně asi tak čtyřikrát levnější.
Ahoj maminky,
Ale když ,u chci rýmu odsát, tak to nejde vůbec nebo strašně málo.
Můžete mi poradit, co koupit na zvlhčení aby to šlo odsát. 
mám skoro 8měsíčního chlapečka a pár dní strašně chrčí.