Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky,bydlime 20km od mesta,ja jsem nepojizdna,kdyby byl pritel mimo,tak bych pro strycka prihodu chtela mit doma zalozni jakoby „lekarnicku“ pro maleho (3mesice)
pocitam v blizke budoucnosti se zoubkama,tak jsem ted o vikendu v obchode koupila calgel a prstacek,nejake chladici kousatka,panadol cipky…
pri nachlazeni odsvacka na vysavac a sterimar pro deti…
DOPORUCITE ZE ZKUSENOSTI JESTE NECO A NEBO SI VYSTACIM S TIM TO „ZAKLADEM“,MOZNA BLBY DOTAZ,ALE KDO JE PRIPRAVEN,NENI PREKVAPEN ![]()
DEKUJI ZA RADY A PEKNY DEN PREJEM
tasa píše:
A co je Calgel, sterimar?
CALGEL je gel na potirani dasnicek,kdyz se prozeravaji zoubky,pry pomaha pri bolesti,pusobi antisepticky a steriamar je morska voda ve sprey
Ahoj,
tak čípky určitě, pak tam máme ještě Nurofen sirup, bepanthen, dětský pudr, fenistil gel, náplasti, desinfekci Dettol, kapky do nosu Otrivin, kapky na kašel Mucosolvan a stoptussin, framykoin, imazol. A víc mě teď nenapadá.
Já mám Nasivin, Sterimar, Calgel, homeopatika na zoubky, Mukosolvan, Paralen čípky…
Laaja píše:
Ahoj,
tak čípky určitě, pak tam máme ještě Nurofen sirup, bepanthen, dětský pudr, fenistil gel, náplasti, desinfekci Dettol, kapky do nosu Otrivin, kapky na kašel Mucosolvan a stoptussin, framykoin, imazol. A víc mě teď nenapadá.
omlouvam se,ale jsem nezkusena prvomatka…
jaky je rozdil mezi cipky panadol a nurofenem sirupem-ten ma neco navic?
a kapky do nosu otrivin jsou spesl pro deti?
fenistil je pri stipancich a nejykycj alergickyc reakcich na kuzi,ze?
promin
![]()
MonnyDee píše:
Já mám Nasivin, Sterimar, Calgel, homeopatika na zoubky, Mukosolvan, Paralen čípky…
ty homeo jsou dobry?pisnes mi prosim mony nazev?diky
RadanaH píše:MonnyDee píše:ty homeo jsou dobry?pisnes mi prosim mony nazev?diky
je víc druhů http://www.kezdravi.cz/…ezavani-zubu Já mám CHAMOMILLA VULGARIS 9CH… ještě se nám zoubky neklubou, takže nevím jaký mají účinek
No panadol a nurofen a má různé účinné látky, v panadolu (paralenu) je paracetamol a v nurofenu myslím ibuprofen. Doufám, že si to nepletu. Takže v nouzi nejvyšší můžeš tyhle dva léky kombinovat v kratších intervalech pro dosažení vyššího efektu. A některé děti nepolknou sirup a jiné nechtějí čípky. Otrivin je i dětský, fenistil je např. na štípnutí hmyzem. Homeopatika na zoubky jsou třeba Chamomila, nám teda nepomohly.
RadanaH píše:Laaja píše:
Ahoj,
tak čípky určitě, pak tam máme ještě Nurofen sirup, bepanthen, dětský pudr, fenistil gel, náplasti, desinfekci Dettol, kapky do nosu Otrivin, kapky na kašel Mucosolvan a stoptussin, framykoin, imazol. A víc mě teď nenapadá.omlouvam se,ale jsem nezkusena prvomatka…
jaky je rozdil mezi cipky panadol a nurofenem sirupem-ten ma neco navic?
promin
a kapky do nosu otrivin jsou spesl pro deti?
fenistil je pri stipancich a nejykycj alergickyc reakcich na kuzi,ze?![]()
No, rozdíl v účinku ani ne, spíš ve formě podání. Když bude mít děcko průjem, těžko mu dáš čípek. A naopak, když bude zvracet, sirup je nanic. Panadol (paracetamol) a Nurofen (ibuprofenum) se dá střídat po kratší době než uplyne účinek jednoho, když je nejhůř. Dělá se obojí v sirupech i čípcích.
MonnyDee píše:RadanaH píše:je víc druhů http://www.kezdravi.cz/…ezavani-zubu Já mám CHAMOMILLA VULGARIS 9CH… ještě se nám zoubky neklubou, takže nevím jaký mají účinekMonnyDee píše:ty homeo jsou dobry?pisnes mi prosim mony nazev?diky
oki,diky za tip
ja nechci mit doma desitky leku,ale zaklad od kazdeho neco,kdyz jsem tam kde lisky davaj dobrou noc ![]()
Laaja píše:
No panadol a nurofen a má různé účinné látky, v panadolu (paralenu) je paracetamol a v nurofenu myslím ibuprofen. Doufám, že si to nepletu. Takže v nouzi nejvyšší můžeš tyhle dva léky kombinovat v kratších intervalech pro dosažení vyššího efektu. A některé děti nepolknou sirup a jiné nechtějí čípky. Otrivin je i dětský, fenistil je např. na štípnutí hmyzem. Homeopatika na zoubky jsou třeba Chamomila, nám teda nepomohly.
Jsi rychlejší:-)
holky,diky za vysvetleni nurofenu a panadolu,hned jsem o neco chytrejsi
tak nurofen urco
Jojo, nurofen určo, když pak má náhodou vysoké horečky, tak je třeba obojí, aby se to dalo střídat. Jinak mi přijde, že základ je dostačující, taky toho víc nemám (tedy ted jo, neb byl nemocný). Možná ještě nějakou hojivou mastičku, já používám calcium pantothenicum.
Omlouvam se, ze vstupuji zakladatelce do diskuse, ale chci se zeptat : Ten Nurofen muzou i novorozenata cca od 6ti tydnu? Nebo nevite nekdo od kdy? Mala pujde na ockovani ve 2 mesicich a tady tech leku moc neprodavaji, mam jen paralen cipky, ale vim, ze starsi dcera mela i Nurofen a vzdycky perfektne zabral. Tady, kdyz jsem v lekarne rekla, ze ho chci, tak mi rekla, ze miminka nesmi Nurifen sirup, i kdyz vim, ze dcera ho mela.
Dekuji za radu.