Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Weru píše:
Omlouvam se, ze vstupuji zakladatelce do diskuse, ale chci se zeptat : Ten Nurofen muzou i novorozenata cca od 6ti tydnu? Nebo nevite nekdo od kdy? Mala pujde na ockovani ve 2 mesicich a tady tech leku moc neprodavaji, mam jen paralen cipky, ale vim, ze starsi dcera mela i Nurofen a vzdycky perfektne zabral. Tady, kdyz jsem v lekarne rekla, ze ho chci, tak mi rekla, ze miminka nesmi Nurifen sirup, i kdyz vim, ze dcera ho mela.
Dekuji za radu.
Asi bych se v lékárně moc nebavila pro koho to chceš ![]()
Jinak co jsem se dívala na nurofen čípky, tak na nich je psáno od 3 měsíců, na paralenu čípkách od 7 kg, což je tedy třeba u mého dítka rozhodně později než ve 3 měsících. U ibalgin sirupu jsem leták asi vyhodila, nicméně dávkování je tam taky uvedené od 7 kg. Takže já bych řekla, že je to u všech těchto léků stejně.
holky,tak diky,pujdu jeste neco dokoupit,kdyby vas jeste treba neco napadlo,tak budu rada ![]()
j.a.n.i1 píše:Weru píše:Asi bych se v lékárně moc nebavila pro koho to chceš
Omlouvam se, ze vstupuji zakladatelce do diskuse, ale chci se zeptat : Ten Nurofen muzou i novorozenata cca od 6ti tydnu? Nebo nevite nekdo od kdy? Mala pujde na ockovani ve 2 mesicich a tady tech leku moc neprodavaji, mam jen paralen cipky, ale vim, ze starsi dcera mela i Nurofen a vzdycky perfektne zabral. Tady, kdyz jsem v lekarne rekla, ze ho chci, tak mi rekla, ze miminka nesmi Nurifen sirup, i kdyz vim, ze dcera ho mela.
Dekuji za radu.
Jinak co jsem se dívala na nurofen čípky, tak na nich je psáno od 3 měsíců, na paralenu čípkách od 7 kg, což je tedy třeba u mého dítka rozhodně později než ve 3 měsících. U ibalgin sirupu jsem leták asi vyhodila, nicméně dávkování je tam taky uvedené od 7 kg. Takže já bych řekla, že je to u všech těchto léků stejně.
holky a treba pri prujmech,zvraceni-kdy hrozi dehydratace…slysela jsem o nejakem pripravku kulisek?myslite,ze neni od veci to mit doma?
TY JOOOO,SEM SI VSIMLA,ZE MAM V NADPISU CHYBU JAK SVI..
JEZIS,ME UZ TA HLAVA ZAKRNUJE ![]()
RadanaH píše:
holky a treba pri prujmech,zvraceni-kdy hrozi dehydratace…slysela jsem o nejakem pripravku kulisek?myslite,ze neni od veci to mit doma?
No, my jsme průjmy měli teď a v lékárně mi poradili enterol, rozebrat kapsli a smíchat s vodou… malý si totiž do pusy hned tak něco nevezme. Nicméně je to jen podpůrné, pokud fakt hrozí dehydratece, tak pít, pít, pít a v nejhorším kapačka. U nás naštěstí v pohodě, ale kojila jsem po cca 2 hodinách furt a to má malý 13 měsíců.
j.a.n.i1 píše:RadanaH píše:No, my jsme průjmy měli teď a v lékárně mi poradili enterol, rozebrat kapsli a smíchat s vodou… malý si totiž do pusy hned tak něco nevezme. Nicméně je to jen podpůrné, pokud fakt hrozí dehydratece, tak pít, pít, pít a v nejhorším kapačka. U nás naštěstí v pohodě, ale kojila jsem po cca 2 hodinách furt a to má malý 13 měsíců.
aha diky za tip,u nas jedem na UM+MM po 3hodinach,v noci jak se vzbudi…takze na lahvicku jsme zvykli…kapicky a podobne ochucene na prdiky chutnaji,ze jak vidi lzicku,tak uz otevira pusinku ![]()
Příbalový letáky najdete i na netu.-) On není jen Nurofen, další sirup je třeba Brufen (taky od tří měsíců).
Ale brala bych nějakou jinou formu než sirupy a čípky. Zrovna teď jsme pár dní „léčili“ horečku a z obojího má naše dítě hysteráky. Sirup dobrovolně nedá, při čípku nechce pokrčit nohy. Nejlepší by byl nějakej rozpustnej prášek do mlíka, to dá na ex:-))
hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku
,ale kdyz nebude jineho zbyti ![]()
RadanaH píše:
hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku,ale kdyz nebude jineho zbyti
Proč, přebaluješ a šup tam s ním ![]()
Jinak malému je 13 měsíců a střídali jsme sirup a čípky, sirup jsem používala, když jsem ho v tu chvíli nechtěla celého rozbalovat.
Já tedy od mala měřím teplotu v zadečku, takže čípek je v pohodě.
Tak čípek se mi nikdy nepodařilo aplikovat,
vždycky u toho tlačil jak zběsilej, takže jsem měla smůlu.
![]()
jani,teplotu merim normalne,to je pro me v pohode…
tak ale to je takove normalni,ze kdyz mas delat neco poprve,tak je to nezvyk,trocha nervozity ![]()
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej ![]()
RadanaH píše:
tak ale to je takove normalni,ze kdyz mas delat neco poprve,tak je to nezvyk,trocha nervozity
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej
Ne, prst dovnitř nejde, jen tam šťouchneš ten čípek a pak přidržím půlky chvilku u sebe aby mi ho netlačil zpět a je to ![]()
RadanaH píše:
hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku,ale kdyz nebude jineho zbyti
Dítě má rok.
j.a.n.i1 píše:RadanaH píše:Ne, prst dovnitř nejde, jen tam šťouchneš ten čípek a pak přidržím půlky chvilku u sebe aby mi ho netlačil zpět a je to
tak ale to je takove normalni,ze kdyz mas delat neco poprve,tak je to nezvyk,trocha nervozity
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej
aha,diky asppn vim jak to udelat,az bude potreba