Lékárnička pro malé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101534
28.11.11 10:35
Weru píše:
Omlouvam se, ze vstupuji zakladatelce do diskuse, ale chci se zeptat : Ten Nurofen muzou i novorozenata cca od 6ti tydnu? Nebo nevite nekdo od kdy? Mala pujde na ockovani ve 2 mesicich a tady tech leku moc neprodavaji, mam jen paralen cipky, ale vim, ze starsi dcera mela i Nurofen a vzdycky perfektne zabral. Tady, kdyz jsem v lekarne rekla, ze ho chci, tak mi rekla, ze miminka nesmi Nurifen sirup, i kdyz vim, ze dcera ho mela.
Dekuji za radu.

Asi bych se v lékárně moc nebavila pro koho to chceš :-)
Jinak co jsem se dívala na nurofen čípky, tak na nich je psáno od 3 měsíců, na paralenu čípkách od 7 kg, což je tedy třeba u mého dítka rozhodně později než ve 3 měsících. U ibalgin sirupu jsem leták asi vyhodila, nicméně dávkování je tam taky uvedené od 7 kg. Takže já bych řekla, že je to u všech těchto léků stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 10:47

holky,tak diky,pujdu jeste neco dokoupit,kdyby vas jeste treba neco napadlo,tak budu rada :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.11.11 10:59
j.a.n.i1 píše:
Weru píše:
Omlouvam se, ze vstupuji zakladatelce do diskuse, ale chci se zeptat : Ten Nurofen muzou i novorozenata cca od 6ti tydnu? Nebo nevite nekdo od kdy? Mala pujde na ockovani ve 2 mesicich a tady tech leku moc neprodavaji, mam jen paralen cipky, ale vim, ze starsi dcera mela i Nurofen a vzdycky perfektne zabral. Tady, kdyz jsem v lekarne rekla, ze ho chci, tak mi rekla, ze miminka nesmi Nurifen sirup, i kdyz vim, ze dcera ho mela.
Dekuji za radu.
Asi bych se v lékárně moc nebavila pro koho to chceš :-)
Jinak co jsem se dívala na nurofen čípky, tak na nich je psáno od 3 měsíců, na paralenu čípkách od 7 kg, což je tedy třeba u mého dítka rozhodně později než ve 3 měsících. U ibalgin sirupu jsem leták asi vyhodila, nicméně dávkování je tam taky uvedené od 7 kg. Takže já bych řekla, že je to u všech těchto léků stejně.
:think: :think: sakris.
Dekuji za odpoved
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 11:01

holky a treba pri prujmech,zvraceni-kdy hrozi dehydratace…slysela jsem o nejakem pripravku kulisek?myslite,ze neni od veci to mit doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 11:03

TY JOOOO,SEM SI VSIMLA,ZE MAM V NADPISU CHYBU JAK SVI.. :mrgreen: JEZIS,ME UZ TA HLAVA ZAKRNUJE :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.11.11 11:45
RadanaH píše:
holky a treba pri prujmech,zvraceni-kdy hrozi dehydratace…slysela jsem o nejakem pripravku kulisek?myslite,ze neni od veci to mit doma?

No, my jsme průjmy měli teď a v lékárně mi poradili enterol, rozebrat kapsli a smíchat s vodou… malý si totiž do pusy hned tak něco nevezme. Nicméně je to jen podpůrné, pokud fakt hrozí dehydratece, tak pít, pít, pít a v nejhorším kapačka. U nás naštěstí v pohodě, ale kojila jsem po cca 2 hodinách furt a to má malý 13 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 11:49
j.a.n.i1 píše:
RadanaH píše:
holky a treba pri prujmech,zvraceni-kdy hrozi dehydratace…slysela jsem o nejakem pripravku kulisek?myslite,ze neni od veci to mit doma?
No, my jsme průjmy měli teď a v lékárně mi poradili enterol, rozebrat kapsli a smíchat s vodou… malý si totiž do pusy hned tak něco nevezme. Nicméně je to jen podpůrné, pokud fakt hrozí dehydratece, tak pít, pít, pít a v nejhorším kapačka. U nás naštěstí v pohodě, ale kojila jsem po cca 2 hodinách furt a to má malý 13 měsíců.

aha diky za tip,u nas jedem na UM+MM po 3hodinach,v noci jak se vzbudi…takze na lahvicku jsme zvykli…kapicky a podobne ochucene na prdiky chutnaji,ze jak vidi lzicku,tak uz otevira pusinku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.11.11 12:02

Příbalový letáky najdete i na netu.-) On není jen Nurofen, další sirup je třeba Brufen (taky od tří měsíců).
Ale brala bych nějakou jinou formu než sirupy a čípky. Zrovna teď jsme pár dní „léčili“ horečku a z obojího má naše dítě hysteráky. Sirup dobrovolně nedá, při čípku nechce pokrčit nohy. Nejlepší by byl nějakej rozpustnej prášek do mlíka, to dá na ex:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 15:15

hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku :mrgreen: ,ale kdyz nebude jineho zbyti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.11.11 16:46
RadanaH píše:
hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku :mrgreen: ,ale kdyz nebude jineho zbyti :nevim:

Proč, přebaluješ a šup tam s ním ;-)
Jinak malému je 13 měsíců a střídali jsme sirup a čípky, sirup jsem používala, když jsem ho v tu chvíli nechtěla celého rozbalovat.
Já tedy od mala měřím teplotu v zadečku, takže čípek je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
28.11.11 16:58

Tak čípek se mi nikdy nepodařilo aplikovat, :zed: vždycky u toho tlačil jak zběsilej, takže jsem měla smůlu. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7213
28.11.11 17:00

jani,teplotu merim normalne,to je pro me v pohode…
tak ale to je takove normalni,ze kdyz mas delat neco poprve,tak je to nezvyk,trocha nervozity :D
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.11.11 17:09
RadanaH píše:
tak ale to je takove normalni,ze kdyz mas delat neco poprve,tak je to nezvyk,trocha nervozity :D
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej :mrgreen:

Ne, prst dovnitř nejde, jen tam šťouchneš ten čípek a pak přidržím půlky chvilku u sebe aby mi ho netlačil zpět a je to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.11.11 17:32
RadanaH píše:
hofko,kolik deti maji???no ja si nedovedu predstavit strkat tomu memu divochovi cipke do zadku :mrgreen: ,ale kdyz nebude jineho zbyti :nevim:

Dítě má rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
28.11.11 19:33
j.a.n.i1 píše:
RadanaH píše:
ale ten cipek se tam strka prstem,ne?ja mam docela tlusty prsty,tak chudak malej :mrgreen:
Ne, prst dovnitř nejde, jen tam šťouchneš ten čípek a pak přidržím půlky chvilku u sebe aby mi ho netlačil zpět a je to ;-)

aha,diky asppn vim jak to udelat,az bude potreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+