Afty nebo angíny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
4.1.16 19:31

Afty nebo angína ???

Dobrý den,

Už 10 dní mám v puse jeden obrovský aft, skoro v krku a díky němu nemůžu pořádně polikat ani jíst a pít. Na patře se mě udělali další červené pupínky a celý krk mám červený, nemám horečku ani bolení hlavy nic, pouze afty a bolest krku.

Zkusil jsem stopangin - nic, potom jox - nic potom zázvor a kloktat ustni vody s desinfekcí - nic :(

Už nevím co zkusit, nechce se mě nasazovat antibiotika a byt zase mimo par dní.
Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
4.1.16 19:37

:roll: boha jeho. Tak si zajdi k doktoru, ten zjistí hned co to je a jestli potřebuješ antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 19:38

Ahoj, být tebou tak si s tím zajdu k paní doktorce ona už ti na to nějaké prášky dá a budeš moct zase polikat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.1.16 19:39

To znám z minula, dobrý den ukažte. Noooo aftíky a červený krk tak si běžte koupit tohle a berte to a když to nebude lepší přijď znova!

Proto píšu sem, jestli někdo neví nebo nemá zkušenosti s lečbou mimo antibiotika!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 19:45

@Benny111 pít často teplí čaj a ležet nic jiného mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.1.16 19:52

Pokud tě bolí v krku a máš tam afty, tak to angína není a antibiotika ti na to nepomůžou, ale pro jistotu si zajdi k doktorce. Asi před třičtvrtě rokem mě bolelo v krku, doktorka mi dala antibiotika, že je to angína. Jenže po 5 dnech mě bolelo v krku snad ještě víc a doktorka zjistila, že mám po celý puse, v krku, na jazyku, na patře afty. Antibiotika jsem přestala brát. Napsala mi na to, že mám kloktat ( ted už nevím co), mastičku mundisan gel, kterým jsem to potírala. Jelikož to byla fakt neuvěřitelná bolest, dala mi tenkrát nějaký prášky na bolest a na internetu jsem vyčetla, že je dobrý tantum verde ve spreji. Pořád jsem si tím vystříkávala celou pusu a aspon na chvíli ta bolest zmírnila. Trvalo to tenkrát určitě takových 10 dní, než jsem mohla vůbec začít trochu jíst a mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
4.1.16 19:53

Mívám dost často „virovou angínu“ - takže afty v krku, a je to hodně podobné vašemu popisu. Na to ATB nepomůžou, většinou jen kloktám, nejlíp Tantum Verde. Popíjet vlažné nebo chladnější tekutiny, a vydržet. Mě to trvá týden až deset dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
4.1.16 19:57

Zkusil si takovou tu fialovou vodičku co se dava detem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
4.1.16 20:02

Genciánovou violeť bych až do krku nedávala. Četla jsem si znovu první dotaz - když už to trvá 10 dní a není to lepší, zkusila bych párkrát vykloktat to Tantum a když nepomůže, tak k doktorovi, udělá CRP aby posoudil, jestli je to opravdu jen virové. I když to se může táhnout i dva týdny, a kdyby to byla bakteriální angína, tak by asi byla i horečka po takové době. Ale těch 10 dnů už je dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
D_Horackova
4.1.16 20:04

Tady moc doktorů není hele :D ale je to hodně nepříjemné no, brzké uzdravení

• Citovat
  • Upravit
9066
4.1.16 20:15

Tak skoc na ORL, tam Ti kouknou do krku lepe (u nas se tam chodi bez doporuceni) ;) U nas mela dcera streptokoka, me asi tyden na to bolelo v krku, dle obvodacky jsem to tam mela pekne rude, dostala jsem ATB, mela jsem i zvysenou teplotu. Na chvili mi prislo, ze zabraly, ale cca 5-6 ty den opet bolest v krku, ale bez teploty. Naklusala jsem na ORL, kde mi krk skoukli dukladne fakt dovnitr a pry mandle blede a jen podrazdena sliznice a afty (a to bych prisahala, ze to boli dost a budou mandle zhnisane). Takze na par dni antihistaminika na odpuchnuti sliznic a kloktat vincentku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.1.16 21:19
@Benny111 píše:
To znám z minula, dobrý den ukažte. Noooo aftíky a červený krk tak si běžte koupit tohle a berte to a když to nebude lepší přijď znova!Proto píšu sem, jestli někdo neví nebo nemá zkušenosti s lečbou mimo antibiotika!

Tak pokud si seš jistej že to není angína tak zkus propolis ústní vodu. Naředit a kloktat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 12:59

Já jsem teď na afty objevila Aloclair gel (když mám malé afty) a aloclair voda je na ošetření celého vnitřku pusy. oboje opravdu rychle zabírá na bolest. na afty docela trpím a zkoušela jsem už různé věci - konopí, různé olejíčky, cpu se vitamíny a stejně nic. takže za sebe můžu fakt doporučit. můžou to i malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.16 04:31

Šalvěj

Kloktat šalvěj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...