Kašel a rýma u 7týdenního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2767
3.1.16 11:15

Kašel a rýma u 7tydenniho miminka

Ahoj zkušené maminky…prosim o psychickou pomoc
Mam doma 7tydenniho chlapečka. Bohuzel jsem mela rýmu a maličký to ode me chytil. Projevilo se to vcera kdy se začal hodne davit hleny, takze jsme okamžitě jeli na pohotovost. Dostali jsme prospan a mořskou vodu. Mozna plasim, ale je to me prvni miminko a jsem zoufalá videt ho jak jen spinka a davi se :( jak dlouho cca trva než to přejde? Vim, ze je to individualni, ale dle vašich zkušenosti. Nebo zda je mozne mu nejak více pomoci? Samozřejmě nema ani hlad (plne kojen), tak se snažím vzdy jak se probudí aspon neco do nej dostat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.1.16 11:25

Hodně zvlhčovat vzduch, postýlku zvednout, ať neleží na rovném. Odsávat odsávačkou na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
3.1.16 11:28

@andilek2766 strikej tu morskou vodu, dobre vetrej at neni doma sucho a pretopeno, klidne dej treba mokrou plinku na postylku/topeni. O odsavej po striknuti vysavacem na noc a klidne i rano. Kojenim do nej dostavas protilatky a jak dlouho to bude trvat - par dni asi urcite :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
3.1.16 11:35

Holky dekuju on spi se mnou v posteli jinak odsavam vzdy pred kojením nebo kdyz se dusi jen je na prd ze ta mořská voda se muze 2-6× denně a to my odsavame vicekrat :( ten muj milacek vidí jak jsem hotova a i pres nemoc se na me usmiva :srdce: omlouvam se za takove prožívání ale je to prvni miminko a najednou je ze zlobrika spave miminko tak jsem rozhozena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.1.16 11:58

@andilek2766 Tak zas o moc častěji bych neodsávala. A pokud je to nezbytné, tak raději stříknout vodu častěji, to odsávání nasucho víc dráždí sliznici a naopak to rýmu může prodloužit.
U mladšího se mi osvědčilo stříknout a pak položit na bříško, případně přiměřeně hluboko zašťourat uchošťourem, on to pak pěkně vypšíknul. A ke sliznicím je to šetrnější než ta odsávačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
3.1.16 12:07

Neboj, to bude dobré, vím, že se to lehce říká, ale určitě to zvládnete. Náš prcek chytil od táty rýmu asi v 5-ti týdnech a došlo to tak daleko, že na další kontrole u doktorky nás poslala do nemocnice, nezdál se ji poslech a šupajdili jsme na rentgen plic, vyfasovali jsme ventolin (lék na astma), který jsme mu museli dávat co 4 hodiny takovou zvláštní maskou, aby se mu uvolnili dýchací cesty a každý den jsme museli jezdit na kontroly do nemocnice, protože se mu z výtěru potvrdil RS virus, který je u tak malých miminek nebezpečný. Malý navíc nebyl kojený, takže jsem mu ani nemohla předat protilátky. Naštěstí to trvalo jen týden a vše jsme ve zdraví ustály. Jinak jsme dělali přesně to, co ti tady radí - zvednout jednu stranu postýlky, třeba něčím podložit, ať má hlavičku výš, odsávat, dávat mořskou vodu a tam, kde spí, dát na topení mokré ručníky, aby měl vlhký a chladnější vzduch. Snaž se dál kojit, i když asi moc papat nechce, ať mu předáš protilátky. Držte se a neboj, dobře to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.16 12:30

@andilek2766 odsávej jen v nejnutnějším případě, zvyš mu hlavu - existují klíny do postýlky, ale bohatě postačí třeba šanon a klid :hug: :hug: je to malinké miminko, je jasné, že máš strach, ale ono to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
3.1.16 12:35

Holky proc se nesmí casto odsavat 8o jak to z něho jinak dostat kdyz mu Bubla v nose???Po tom odsati je v pohode
Jinak všem moc moc dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
3.1.16 13:04

Jak psala AliTad, odsávání může dráždit sliznici k větši tvorbě hlenu, ale před krmením bych odsávala taky, aby se mi dítě při jídle nedusilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
3.1.16 18:37

Nam pomohlo pred kojenim striknout vodu a pak kojit Deti si pomahaji pri sani nosem a nos se mu vzdy krasne uvolnil. Jeste jsem davala pod postylku rozkrojenou cibuli na uvolneni hlenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 20:30

Hodne velky zahleneni a kasel

Hodne velky zahleneni a kasel
Mam 6ti tydeni miminko kasel ma 3 dny a je silene zahleneny odsavam ale ma ciste nudlicky bez hlenu davam mu mucosolvan junior jen rano a dopoledne ale stejne to moc nezabira se mi zda a kdzy uz odkasle tak to zase spoulkne. Davam ekaliptovi olejicek an mokrx rucnicek a k postylce aby se mu lepe dychalo je ve zvysenx poloze hlavickou… ale nevim si rady ani moc s eku nechce uz papat jako driv a blbe se nam usina driv usnul bez problemu :) a nekojim ztratilo se mi mliko…dekuju predem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
8.1.16 21:59

@Marsi123456789 držím palce zitra uz to u mas bude tyden co se nas to drží :( zlepšení žádne :( DR mi rekla 2-3tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.16 10:45
@andilek2766 píše:
@Marsi123456789 držím palce zitra uz to u mas bude tyden co se nas to drží :( zlepšení žádne :( DR mi rekla 2-3tydny
Tak to bude chudacek jeste trpet dlouho…:/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+