Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, je povinnost nahlásit ošetřujícímu lékaři prodělané neštovice?
Starší měla výsev 18.12. a byly jsem ukázat u dr. jak to vypadá a aby mi to potvrdila a 31.12. se osypala mladší.
Mám se tam stavit a nahlásit?
Dík
Já to hlásila až při preventivní prohlídce. Ozvala bych se až při případných obtížích.
A co zavolat? Nebo nahlásit na nějaké preventivce? Ta informace je spíš do budoucna. Teda za předpokladu, že bude průběh bezproblémový.
@bublinek Já jsem to Dr jen zatelefonovala, aby si to poznačila do karty.
Staci telefonem, pripadne az po prodelane nemoci au budete mit cestu..nahoasit kdy jste je prodelali. Zapise si to do karty, tot vse
Malá má od 29.12. V pondělí ji zavolám. Aspoň vypadneme na procházku. Máme ji vedle a je vždy pečlivě, tak myslím, že si nás pozve.
Nase decka je měli konec října/listopad, než se vseci tři prostridali.
Prostřední zacla tu dětská viděla manžel se s ní šel poradit čím natirat.
Další dva neví, že měli neštovice. Až tam pujdeme, tak ji to nahlasim.
@bublinek píše:
Holky, je povinnost nahlásit ošetřujícímu lékaři prodělané neštovice?
Starší měla výsev 18.12. a byly jsem ukázat u dr. jak to vypadá a aby mi to potvrdila a 31.12. se osypala mladší.
Mám se tam stavit a nahlásit?
Dík
Pokud nebude vaznejsi prubeh jen zatelefonovat a po skončení případně ukazat.
Telefonovali jsme, zapsala si do karty a po vyhojení pupínků jsme museli přijít, aby si poslechla srdíčko.
Jenom jsem MUDr. telefonovala, jak se děti postupně opupínkovávaly
Ta jen poradila po telefonu, co a jak, děti vidět nechtěla. Buď MUDr. zavolej, nebo to nahlaš při nejbližší příležitosti, jde jen o zápis do karty ![]()
Stačí jen zavolat. Maminky mi zavolají, já to nahlásím dr.,zapíšu do karty dítěte, a pošlu zprávu na epidemiologii. K dr. chodit nemusíš.
Stačí zavolat a oznámit datum výsevu, lékař by měl poslat hlášení na OHS. My kvůli komplikacím vždy jdeme i na poslech.
@bublinek náš dr. chce neštovice vidět, nepíše do karty nic co nevidí
Příspěvek upraven 02.01.16 v 21:19
@bublinek
dcera má dýchací potíže, teď teda docela dobrý, takže já ji nechávám poslechnout při každý viróze, infekci kvůli průduškám. Navíc zrovna s neštovicema máme takový těžší průběh v rodině, tak i proto. Navíc napoprvé doktorka diagnostikovala neštovice s „nespecifickým průběhem“ a ukázalo se, že to neštovice nejsou, už jsme počítali s tím, že je měla. ![]()