Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky ![]()
Prosím malému 3 a půl roku se v puse a na jazyku udělaly afty a šíleně ho to bolí. Má to asi 4 dny. u Dr jsme byli včera a poradila dávat Nurofen od bolesti a Neocide gel ale nic nepomáhá..malý ani už 4 dny skoro nejedl..dnes teda vypil aspoň malý hrnek vývaru ale jen vodu bez nudlí a zeleniny..pije na štěstí hodně to hlídám pořád..Co pomohlo Vám? A co vašim dětem ulevilo? Ještě zkusím výplachy heřmánkem
Děkuji předem ta rady ![]()
Naše děti právě měly/mají herpanginu. Vitamín B a C, studené pití, zmrzlina.
Heřmánek doporučuje i naše mudra. Když bylo jednou vážně zle, šla jsem na ORL a tam dcerce namíchali nějakou vodičku a to byl zázrak. Začalo se to rychle hojit. A včera jsem náhodou četla nějaký rozhovor s nějakou paní ORL doktorkou a ta mluvila o nějakých speciálních náplastích přímo do pusy na afty a opary, ale to vůbec neznám a ani nevím, jestli je to u dětí praktikovatelné.
Mám právě strach skrz to jídlo aby nebyl za chvíli úplně slabý
nechce ani přesnídávky nic..už nevím co mu dávat zkoušela jsem vše možné a nechce ani jogurt nic prostě..dnes měl aspoň ten vývar ale žádný zázrak
@Daniela251 A vitamín B dáváte? Holkám pomohl, afty se rychle zahojily.
@Dadda8 píše:
Naše děti právě měly/mají herpanginu. Vitamín B a C, studené pití, zmrzlina.
Presne tak
bylo mi jedno, ze sni holka tri zmrzliny denne, kdyz se pak aspon trosku normalne najedla ![]()
@Vesnickaholka já mu teď dala zmrzlinu a úplně se rozplakal od bolesti.
Zkusím ještě koupit ten vitamin B
Já jsem fakt bezradná už
@Daniela251 píše:
@Vesnickaholka já mu teď dala zmrzlinu a úplně se rozplakal od bolesti.
Zkusím ještě koupit ten vitamin B
Já jsem fakt bezradná už
A jakou? Takovou tu vodovou nebo kremovou? Vodove jsou kysele a je to jeste horsi, je nutne davat ty mlecne, tvarohove ![]()
@Vesnickaholka píše:
A jakou? Takovou tu vodovou nebo kremovou? Vodove jsou kysele a je to jeste horsi, je nutne davat ty mlecne, tvarohove
Dávala jsem právě Míšu a nic ![]()
Uvidím..počkám do zítra a když tak se poradím na pohotovosti kdyby bylo nejhůř
Hlavně jsem ráda že pije hodně a i hodně čůrá
PLDD měla napsat aciklovir, aby se to dále nehoršilo. Takto volně prodejné bohužel není nic.
@Daniela251 píše:
Dávala jsem právě Míšu a nic
Uvidím..počkám do zítra a když tak se poradím na pohotovosti kdyby bylo nejhůř
Hlavně jsem ráda že pije hodně a i hodně čůrá
To me mrzi
ale pak je otazka, zda to opravdu jsou afty ![]()
@Daniela251 píše:
Mám právě strach skrz to jídlo aby nebyl za chvíli úplně slabýnechce ani přesnídávky nic..už nevím co mu dávat zkoušela jsem vše možné a nechce ani jogurt nic prostě..dnes měl aspoň ten vývar ale žádný zázrak
Ani zmrzlinu?
@Vesnickaholka ano jsou..nejhorší je jazyk na ten si stěžuje pořád..teď na večer na štěstí vypil už od hladu dva Monte jogurty naredene mlékem a usnul
@Havlova zmrzlinu nechtěl, ale na štěstí před chvílí než usnul vypil dva monte jogurty naredene mlékem tak snad už bude líp nebo mě picne ![]()