Afty v pusince u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
616
14.10.15 10:06

Afty v pusince u dcery

Holky POMOOOC!!!
Málá má od soboty afty v pusince, nic nezabírá :,( V pátek horečky 39, v sobotu pohotovost, nechtěla jíst pít. Tam nám dali jen Borax CH9 a pít heřmánek – ten mi nepozře.
V neděli zhoršení, v pondělí dětská dr. – pokračovat v Boraxu a dát také tea tree oil – ředěný s vodou a vytírat. Zase zhoršení. Tak mne napadla zabařka, dala nám něco přímo na afty, ale zase je tam líh a malá už to má do krve, tak to nezvládnu. Kamarádka mi dala i fialovou vodičku, že ta jim nejvíce zabrala, ze zoufalství jsem ji včera dala, ale zase zádné zlepšení. Má stále cumel, což to asi zhoršuje, ale bez cumlu to bych se asi zhroutila já – strašný řev. S cumlem také, protože ji to bolí, ale není to tak strašné, jako bez cumlu. V noci ji to dokonce krvácelo – já byla na vybulení. Ráno volám dr. a máme vydržet, že to ten týden potrvá a krvácení je normální. ACh jo, jsem nevyspaná, malá neskutečně protivná, nic nejí – naštěstí ale pije, ale já už nemůžu. Máte nějakou radu? PROSÍM??? Afty má na patře, jazyku a už i na bradě. Navíc mi příjde, že má chycené i přední zuby zezadu – jakoby kazy, takový šedy povlak. Můře to být z těch aft? Máte některá zkušenosti? Já se s tím u staršího syna nesetkala. Moc děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44179
14.10.15 10:35

Herpetická stomatitida, dcera k vůli tomu skončila na kapačkách v nemocnici, nechtěla jíst ani pít. Krvácelo jí z pusy, afty všude, šedý povlak na jazyku a dásních. Jednou, podruhé už ne. Mladší dcera to měla taky jednou a zvládla to doma.Je to virové, ale může na to nasednout bakteriální infekce. TAkže kdyby teploty přetrvávaly, je nutné vyšetření lékařem.
Na afty je dobrý Neocide gel nebo klasická genciána. Potom klasická léčba teploty, Kapičky Kaloba(vhodné od jednoho roku, jsou antivirové, užívají se v podobě kůry, je to napsáno v návodu, jak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
14.10.15 10:48

A ma opravdu jen afty? Syn mel herpes, opary i afty dohromady :roll:,mel to v 8 mesicich. Trvalo to 10 dni. Dudlik to zhorsuje, to je jasny, kluk ho nechtel.Jist nechtel, pit take ne, horecky a celych 10 dni probrecel. Hodne studene a boruvky pomahaji.Bud samotne, nebo alespon jogurty z nich,presnidavky.Dal mel to, co pises.Kdyz se potreboval najist, namazala jsem mu celou pusu Mundisal gel a fakt to vzdycky alespon na tu chvili pomohlo. Davala jsem normalne Nurofen na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.10.15 11:09

@Danielinka Chuděrka maličká. Myslím si, že to je aftozní stomatitida. Měla jsem ji jako dospěla, brečela jsem bolestí, pila jen vodu brčkem, nic jiného jsem nezvládala. Mazala jsem to Urgo Afty, udělalo to přes aft takový ochranný film. Ale chviličku to hodně štípe :(. Nakonec jsem dostala antibiotika, a až ty mi pomohly.
Ten dudlík to asi ještě více zhoršuje, všechny ty bakterie a viry se neustále více a více v pusince přenáší, takže bych ho zkusila na čas odložit, nebo alespoň desinfikovat a měnit. Ale zašla bych k lékaři, a žádala ta antibiotika. Sice to není pro malé děti nic moc, ale lepší, než abych chudinka trpěla. Držím palce, ať je maličká brzy fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
14.10.15 11:22

Tak holky taky pozor na syndrom ruka noha usta… malé to začlo právě afty zhruba v 8 měsících. ted se to opakuje přibližně jednou za 2 měsíce ale pravidelně, je to virové onemocnění. Bohužel na afty fakt nic nepomůže, my dávali sirup na bolest a teploty a papala jen lipánka :/ živě si to pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.10.15 11:32

@Danielinka Já používám Calgel, je to sice hlavně určení na prořezávání zoubků, ale na afty to funguje taky, nedám na něj dopustit. Je sladký a po namazání se aft znecitlivý a do dvou dnů byl vždycky pryč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
14.10.15 12:50

Holky díky.
Ruka, noha, ústa to asi nebudou, píše se, že by byly vyrážky i tam a má je jen v pusince a na bradě. Takže zkusíme opravdu vydržet a uvidíme, jsem ale už z toho zoufalá. Taková škaredá nemoc. @2016 vypadá, že to má i ten herpes na té bradě a afty v puse. Vyzkoušíme tedy i vaše zmiňované tipy. Drže nám palečky, ať už to máme za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.10.15 14:20

@Danielinka Neocide gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
14.10.15 15:03

Dcerka prave ma zhnisany vzdy jen jeden prst,1-2 afty a pupinek jak stipanec na noze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.10.15 15:00
@Danielinka píše:
Holky díky.
Ruka, noha, ústa to asi nebudou, píše se, že by byly vyrážky i tam a má je jen v pusince a na bradě. Takže zkusíme opravdu vydržet a uvidíme, jsem ale už z toho zoufalá. Taková škaredá nemoc. @2016 vypadá, že to má i ten herpes na té bradě a afty v puse. Vyzkoušíme tedy i vaše zmiňované tipy. Drže nám palečky, ať už to máme za sebou.

Ahoj, moje skoro dvouleta dcerka to ted taky proziva a ja samozdrejme s ni.Je to hruza, porad jen place. V noci se budi co hodku.Ja zoufala a na nervy.Ale nastesti pije a sni i jogurt, vypije mlicko. Doktorka nam dala gel Aloclair, ale potiram i tou fialovou vodickou.Na noc davam Nurofen. Myslim si, ze ji to pak min boli. Horecky naštěstí nema.Uz at je to za nama.Ma taky jeste dudel, porad dezinfikovat rikala doktorka. Preju pevne nervy a brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.18 15:55

konec aftů

Ahoj holky, přidávám mojí zkušenost. Můj malý syn trpěl na afty nebo různé půpínky od malička a já zrovna tak. Kamarádka mi doporučila pastu s aloe vera, která navíc skvěle chutná a má i další úžasné účinky, kterým jsem nevěřila. Jsem člověk, který musí vše vyzkoušet, ničemu moc nevěřím. Začala jsem jí používat pravidelně a od té doby jsem neměla jediný aft, pupínek. Co víc, mám zuby bez kazů a krásně bílé. Super je, že je vše přírodní, v pastě žádná chemie a je příjemná i pro malé děti. Mějte se, Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí