Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chci se zeptat jak odhlenujete kojence (6mesicu)? Jak zakasle tak je slyšet jako by se davil hlenama. Chci mu nějak pomoct ale nevim jak
dr nám řekl ať dávám prospan tak snad to pomůže. Kašel nás trapi od soboty. Jak dlouho tohle trva než tohle kaslani odejde? ![]()
@paoline dr mi ukázala fajnou masáž. sedneš si, skloníš nohy k zemi, na to si položíš prcka hlavou dolu - je na bříšku a masíruješ mu záda od beder nahoru, pak lehce poplácávat. Měla jsem strach, ale fungovalo to skvěle. Do toho bral kluk léky, co dr napsala, za pár dní byl klid. Pokud má rýmu, tak odsávačku.
Nám byl na tento typ kašle doporučen Stoptussin - 7 kapek 3× denně, a pomohlo to. Jen je hořký, tak jsem ho dávala na lžičku s přesnídávkou.
Inhalátor a inhalovat vincentku nebo mucosolvan (možná je na krabce psáno, že je pro starší děti, ale na ambulanci dávala dr 6m dceři 1ml). Po i jnhalaci hned odsát. Já měla v 6m holku zahleněnou tak, že ani nic nepozřela, všechno šlo hned ven. Už se jí špatně dýchalo, moc rychle a mělce, tak jsem jí vzala na ambulanci (naše dr tam zrovna nebyla) a ještě že tak. Oni tam mají odsávačku snů- pro dítě je to tedy odsávačka hrůzy..tenoučký hadičky, co jí po inhalaci sestra strčila až úplně úplně dozadu do nosu. Už ty hleny měla i na průduškách, ale díky tomuhle kolečku to zvládla bez atb.
Ja kapu tea tree oil par kapek na noc treba na mokrou plinu u postele. Kdyz byl v 5m hodne nemocny a vse zvracel, tak jsem rozdrtila cibuli, dala do plateneho pytliku a zavesila na postylku. Smrad teda strasny