Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim maminky, setkaly jste se ted v posledni dobe nektera u deti s touto infekci? Co Vam zabralo, jaky byl prubeh a predevsim co jste zaradily detem do jidelnicku? A opravdu na tu bolest bricha nic neni? Dekuji za Vase postrehy ![]()
My jsme jí kdysi prodělaly a v podstatě na to nic není. Enterol, dieta a tu dietu fakt dodržovat delší dobu. Bříško nahřívat, to hodně pomáhá. Ono je asi dost jedno, co člověk dává, protože musíš počkat, až se s těla vyloučí. To může trvat třeba měsíc. My chodily každý týden na výtěry, až třetí byl čistej. No a pos končení infekce laktobacily.
Můj syn ji měl před dvěma lety, tehdy mu byly tři roky. Než jsme zjistili z čeho to má, tak byly bolesti pryc, takže jsem syna léčila jako při střevní chřipce. Enterol, lactobacily a dieta, dokud se stolice neupravila (ale on beztak nechtěl chudáček moc jist). Takze suche rohliky, piskoty, varene maso s libovym var3nym masem, mrkev, banan. Hlavně jsem do něj cpala tekutiny a horečku srazela pokud byla přes 39. Jidlo jsem nabizela, ale nenutila.Bez bakterie byl az za tři týdny. Ale nejhorší bylo těch prvních pět dnu, potom se mu ulevilo a postupne začal jist.At to máte brzy za sebou ![]()
@natyen Ahoj. Dcera ho mela ve 2,5 letech. Hrozne prujmy, bez zvraceni, teploty. Po nekolika dnech, kdy nezabral kulisek, smecta, enterol, lactobacily, rehydratacni roztoky od hippu uz jsem zacala mit tuseni, ze budeme muset do nemocnice. Uz na brisku na kuzi byla znat dehydratace a ja sahla po posledni moznosti - domaci rehydratacni roztok s mineralky, pomerancove stavy, soli, cukru. Zabral! Nabrala energii a s tim se nastartovali i jidlo. Doktorka me servala, ze jsem ji tim uskodila a podrazdila zaludek a streva. Jenze ono prd. Zacala pomalu normalne zase jist a tento napoj nas zachranil od nemocnice.
Ahoj,
zrovna teď proděláváme a snad jsem z nejhoršího venku. Na křeče nic nepomohlo měla je cca 4 dny, dr mi radila nurofen na křeče ale to se mi moc nechtělo. Na průjem jsem dávala hylak ale nezabral, zvracela ho, takže nám doktorka předepsala nějaké jiné, které v sobě udržela. Jinak dietu už má týden a pořád to není ono.
@ebambino A kolik ma roku? Co davate k jidlu? Kdy jdete na odber?
@natyen píše:
@ebambino A kolik ma roku? Co davate k jidlu? Kdy jdete na odber?
Je jí 5 let, jídlo, klasická dieta, rýže, vařená mrkev, vařený maso, to jededla tak týden, teď už pomalu začíná normálně.
Včera jsme byly na kontrolním odběru, tak uvidíme, protože doktorka řekla, že minimálně dva čistý výtěry, než může mezi děti.
@ebambino A řekli Vám, za jak dlouho budou výsledky a kdy je další odběr? Jestli po týdnu nebo po delší době…? ![]()
@natyen píše:
@ebambino A řekli Vám, za jak dlouho budou výsledky a kdy je další odběr? Jestli po týdnu nebo po delší době…?
Ahoj, tak minulý 16.10 jsme byly na kontrolním výtěru a dnes byly výsledky, samozřejmě, že jsou ještě pozitivní, takže na další kontrolní jdeme až 26.10, to už bude doma 3 týden.
A má ještě nějaké příznaky…? Bolesti bříška, horečku, průjem nebo je už v normálu jen ty odběry jsou stále pozitivní?
@natyen Průjem už nemá, jen bych řekla, že chodí častěji než normálně (3-5× za den) a je unavenější, jinak jí nic nebolí.
Dobrý den,
Chci se zeptat jaký máte zkušenosti s kampylobaktrii u dětí? Já jsem od pátku se synem (23m) v nemocnici, od pátku máme dvoje antibiotika a až dnes se nám potvrdila kampylobaktrie.. Říkají mi ze mam totální zákaz mezi ostatní děti? Je tomu skutečně tak? Mě se jen jedna o to až nás pustí domu, doufám že už brzy jestli bude vadit když se navštíví se sousedem (stejně starý) a chvíli si spolu pohraji? Jsou na sebe od malička zvyklý..
Taky by mě zajímalo jak to je s další průběhem? Budeme muset na vytery, když od začátku máme antb? A vše se mu výrazně zlepsilo
Díky