Jak se nejrychleji zbavit aftů v ústech?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
2.10.25 11:08

Afty v ústech

Dobrý den, ahoj,

Dcera 4 roky má pusu plnou aftů, hodně na jazyku, vnitřních stranách tváří a na patře. K tomu máme vysoké horečky někdy až ke 40°C. Byly jsme u dětské doktorky a na pohotovosti a dostaly jsme pouze chladivý gel, který má pusu znecitlivět, aby se malá alespoň trošku najedla. Jídlo do ní dostat nemohu vůbec a pití ještě docela ujde. Dále se snažíme pít heřmánkový čaj a vyplachovat pusu alespoň šalvějovým čajem. Dcera hrozně pláče a má to opravdu děsivé. Prosím o radu, čím bych ještě mohla pomoci, aby byly afty co nejrychleji pryč 😭 :,( :,(
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14640
2.10.25 11:22

Není to aftózní stomatitida? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.10.25 11:28
@Janča6 píše: Více

Je to možné, přímo tento termín nám Dr. Neřekla, ale když jsem koukala na příznaky a vše, tak by to mohlo být ono. Jde mi o to, že nevím, jak dceři co nejrychleji ulevit. Všude čtu dostatečná ústní hygiena, ale malá mi nechce pusu ani otevřít, natož, aby si tam nechala sáhnout kartáčkem na zuby 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
2.10.25 11:38

Chuděrka.. nemá pupínky na dlaních a chodidlech? že by měla 7.nemoc.. tu jsem chytla od dcery, co to přitáhla ze školky, a trpěla jsem.. takže si umím představit, co asi ty dětičky :,( každopádně na to nic nepomáhalo :( dávat léky na bolest případně ve formě sirupu a vydržet pár dní :kytka: než se afty zatáhnou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14640
2.10.25 11:40
@Acotar píše: Více

Kamarádčina dcera na ni dostala předepsanou Nystatinovou sbstanci, připravuje se v lékárně. Nevím, jestli jde koupit bez předpisu. Případně měla jako alternativu Neocide gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14640
2.10.25 11:45

Ty je všechno, co doktorka doporučovala. Třeba Tantum Verde je určitě bez předpisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
2.10.25 11:52

Take bych rekla aftozni stomatitida. Ja ji mela v dospelosti a bylo to strasne. Ustni hygienu bych vubec neresila, ten kartacek ji musi strasne bolet. Jidlo bych zkusila nejake kasovite polotekute hodne vychlazene. Nebo klidne zmrzlinu? Mne trochu pomahala ustni voda s kyselinou hylauronovou, zkus se zeptat v lekarne, ono asi oficialne nebude nic pro deti, ale jestli to pomuze, tak bych to klidne zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14640
2.10.25 11:52

No sedmá mě taky napadla. I k ní může být vysoká horečka. A ne vždy se projeví na dlaních a chodidlech. Ale někde jinde než v puse by to asi bylo.

Jinak jídlo není důležité, hlavě ať pije. Případně můžete zkusit nějaké nutridrinky z lékárny, kdyby měla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.10.25 12:04

Na dlaních a nohou pupínky nemá, pouze ty afty v puse a k tomu ta horečka. Zkusím se ještě zeptat v lékárně, někde jsem četla, že je to i nedostatek vitamínu B, tak zkusím taky nějaký koupit. Jídlo mi odmítá úplně, ani prý nemá hlad. Pití je o něco lepší, tak alespoň něco. Děkuji moc za rady ❤️ 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14640
2.10.25 12:08
@Acotar píše: Více

Béčko dávám, když má dítě 1 - 3 afty. Ale stejně to trvá par dní, než zabere. Pokud seženeš nějaké v tekuté podobě, tak tím určitě nic nezkazíš. Ale moc bych si od toho neslibovala.

Držím palce, ať je brzo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2187
2.10.25 12:51

Ještě se nabízí Herpetická gingivostomatitida. Ty horečky by napovídaly něčemu takovému. Zvažte to. Tam by mohla pomoct antivirotika ale ta se dávají co nejdřív, nečekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
2.10.25 13:10

Dcera měla herpetickou angínu a taky měla plnou pusu aftů až do krku.
I ty horečky k tomu.
Nějakých 5 dní nebyla schopná dát do pusy nic jiného než vanilkovou zmrzlinu.
Pár minut před jídlem i pitím a na noc jsem ji ještě stříkala do pusy tantum verde.
Bylo to úděsné, chudák malá. Snad to brzo přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
2.10.25 16:59

@Acotar Na kartáček se vyprdni. To strašně bolí. :,(

Zkus ústní vodu Corsodyl 0,2% Ať si vyplachuje. Anebo na výplach naředěný peroxid. Ten taky dezinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.10.25 17:03

Koupila jsem si tenkrát na afty speciální sprej z lékárny, ale řekla bych, že úplně nejvíc mi pomohla normální ústní voda - nepálivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.10.25 21:11

Pomáhá mi Alpa dám jí na štětičku do ucha a přiložím na aft. Pálí to hodně tak nevím zda je to vhodné pro tak malé dítě. Aft potom už vubec neboli a do max dvou dnu zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí