Foto: Zanícení ušní dírky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.9.25 23:50

Zanícení ušní dírky

Dobrý den. Dcera má od cca 4 měsíců zlaté náušnice, teď je to skoro rok a půl, co je nosí a neměla s nimi žádný problém, jen před 3 týdny jí zarudlo místo kolem jedné náušnice, začalo to postupně „mokvat“ a tekla jí i krev. Dezinfikovala jsem Cutaseptem a doktorka mi předepsala Framykoin, druhý den to nebylo téměř vůbec znát a zmizelo to. Po necelých 2 týdnech to má opět zarudlé, krev sice neteče, ale jakmile s náušnicí více hýbu, je vidět, že to tam má takové „mokvavé“ (ne hnis). Ty cvočky na zapínání od náušnic jí změnily barvu (do červena, možná černa) hned asi po necelém měsíci nošení už před tím rokem a půl, ale na radu prodavačky ve zlatnictví jsme jí je nechali, protože s tím problémy neměla. Teď mi ale známá říkala, že to může být nějaká reakce a měla bych náušnice vyměnit. Prosím tedy o radu, pokud s tím máte nějaké zkušenosti. Děkuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
1.10.25 06:06

Naušnice okamžitě vytáhnout a nechat zahojit i za cenu, že dirky zarostou. Nechápu, že tvoje dítě má ošklivý zánět z náušnic a ty jí je pořád necháváš. Paráda je víc než zdraví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21481
1.10.25 06:06

Náušnice bych vyndala a vydezinfikovala. Po zahojení ucha bych je zkusila dát zpět. Pokud by se podráždění opakovalo, koupila bych nové, asi titanové nebo chirurgickou ocel. Asi má dítě alergii na zlato nebo nějakou jeho příměs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
1.10.25 06:18

Taky bych to vyndala. Možná se pozlacení ošoupalo a má reakci na kov. Mě kdysi jedna náušnice zarostla a od té doby mívám s některými náušnicemi problém, byť jsem předtím mohla nosit i sychraesku.
Tohle je opravdu hodně. Dírky můžete zkusit"zachránit" protahováním jehly ale rozhodně co chce vyndat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
1.10.25 06:44

Tohle se vůbec nemělo stát, vytáhla bych je ven a nehleděla jestli dírky zůstanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30597
1.10.25 06:52

A koupit teda rychle neco, na co je minimalni riziko reakce? Pokud by ani to nepomohlo, tak jak pisou holky vyse, obetovat dirku. Mne se tohle taky stalo po roce s jinymi nausnicemi, dala jsem si zpet zlate a uz dobre. Ale nemela jsem to takhle osklive. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
1.10.25 07:38
@WerunQa1994 píše: Více

Určitě je musíte vyměnit. My měli u dcery to samé, ale tedy ne tolik. Po nastřelení vše ok, vyměnili jsme jí náušnice a už to jelo. Teď má zlaté - žluté zlato, nic jí nečerná a nemění barvu a vše je ok. Ve zlatnictví jsme se také radili a prodavačka sama říkala, že jsou to kolikrát směsi kovů a to pak může vadit. Ale určitě tyhle musí ven, to pojede pořád dokola a je to velmi bolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.25 22:52

@Janli Stalo se to jednou, tak jsem tomu dala šanci i na radu doktorky. Teď, když je to po druhé, už je mi jasné, že to v pořádku není.. :) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.25 22:55

Děkuji všem za rady. Náušnice jsem vyndala, počkám, až se úplně zahojí a pořídíme náušnice stříbrné, případně chirurgickou ocel. Pokud by se to opakovalo i u jiných náušnic, nedávala bych je vůbec. Ve zlatnictví mi bylo řečeno, že zcernani náušnic by vadit nemělo, ale že jí prostě tyto asi nesednou, nicméně za pár let jí třeba už můžou vyhovovat, tak se uvidí 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí